Millaiset asiat sitovat meitä? Mitä on todellinen vapaus? Kuinka pitää siitä kiinni?

Marja Salmisen toimittamassa sarjassa kuullaan vapauttavia tositarinoita ja vastauksia todelliseen vapauteen. Ohjelmaa kustantaa Kristityt Yhdessä ry. Kutsu vapauteen lauantaisin klo 20.05 ja uusintana seuraavana keskiviikko-torstai välisenä yönä klo 24.

KUUNTELE lähetettyjä jaksoja:

28.12.2019 Sanna Kuipers
Sanna Kuipers oli nuorena koulukiusattu, ja hän sairastui pakko-oireiseen häiriöön sekä masennukseen. Matkalla terveyteen ja sisäiseen vapauteen häntä auttoivat lääkkeet, terapia, vertaistuki sekä henkilökohtainen suhde Jumalaan.

21.12.2019 Markus Tirranen
Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen pohtii vakavamielistä suomalaista joulunviettoa.
”Sisälläni asuu edelleen pieni poika, joka ei oikein pysty jouluna rauhoittumaan ja hiljentymään. Eikö jouluna juuri saisi ilo sydämessä tehdä juuri sitä, mikä huvittaa? Eikö joulun lapsi itse vapauttanut meidät elämään? En suostu kantamaan huonoa omaatuntoa siitä, että saatan käydä kuntosalilla juoksemassa juoksumatolla tunnin verran ennen jouluyön messua. Joulun lapsi kutsui meidät elämään, hengittämään ja nauttimaan elämästä kanssansa.”

14.12.2019 Jaana Kekkonen
Ennen uskoontuloaan Jaana Kekkonen etsi vastauksia valtavaan ahdistukseensa ja elämän perimmäisiin kysymyksiin mm. New Agesta. Saatuaan rauhan ja terveen perustan elämälleen uskostaan Kristukseen hän opiskeli diakoniatyöntekijäksi, erityisenä kutsunaan auttaa päihderiippuvaisia ja vankeja. Oma sulhanenkin löytyi vankilamaailmasta, ja yhdessä Jussi Taipaleen kanssa he jakavat työnäkynsä.

6.12.2019 Petri Välimäki
Pastori ja sielunhoidon kouluttaja Petri Välimäki kertoo ohjelmassa, kuinka oman lapsen kuolema pysäytti hänet nuorena perheenisänä huutamaan Jumalan puoleeen ja etsimään pelastusta. Pitkä kokemus pappina ja sielunhoitajana, sekä oman sisäisen maailman eheytyiminen, ovat kirkastaneet Kristuksen tuomaa armoa, rauhaa ja todellista vapautta.

30.11.2019 Pirjo Marin
Eläkkeellä oleva lastentarhanopettaja ja Radio Dein uskollinen vapaaehtoistyöntekijä Pirjo Marin kertoo, kuinka pystyi antamaan anteeksi äidilleen, ja kuinka tärkeää anteeksianto on myös parisuhteessa.

23.11.2019 Jari Vahtera
– Perheessämme oli paljon kuolemaa ja sairautta, ja olin varmaan Suomen nuorin vanki, kun olin äitini kohdussa vankilassa hänen odotusaikanaan, kertoo Vantaan Korson helluntaiseurakunnan johtava pastori Jari Vahtera rikkinäisestä lapsuudestaan sekä siitä, kuinka Jumala on muuttanut ja vapauttanut häntä.

16.11.2019 Lilja Puro
Lausuntataiteilija ja opettaja Lilja Puro kärsi nuoruudessaan arkuudesta, ylisuorittamisesta sekä hylkäämisen pelosta. Kuinka Jumala vapautti hänet ja auttoi eteenpäin avioliitosta, jossa hän oli tullut jätetyksi?

9.11.2019 Virpi Härkönen
Espoolainen sairaanhoitaja Virpi Härkönen kasvoi uskovassa kodissa, mutta ajautui teini-iässä huonoon seuraan. Mukaan tulivat päihteet, rikokset ja kiinnostus okkultistisiin asioihin. Vuosien kova ahdistus, pelkotilat, vaikeat selkäkivut ja masennus saivat hänet lopulta etsimään Jumalaa. Vapautuminen ja usko Jeesukseen löytyivät yllättävällä tavalla.

2.11.2019 Martti Suhonen ja Kai Salminen
Porvoon Helluntaiseurakunnan vanhimmistoveli Martti Suhonen kertoo johtamastaan alkoholisti- ja narkomaanityöstä Samaria lähetyksen Beetlehem-kodissa. Kuinka usko vapauttaa riippuvuuksista, mitä ominaisuuksia päihdetyöntekijältä edellytetään? Ohjelmassa vierailee myös entinen narkomaani Kaitsu Salminen, jolle Martin antama apu oli ratkaisevassa asemassa.

26.10.2019 Arto Antturi
Helsingin Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi pohtii ohjelmassa kaunaa. Mikä sitä aiheuttaa, kuinka kaunaisuus vaikuttaa ihmiseen, ja miten siitä voi päästä vapaaksi?

19.10.2019 Hanna Hukkanen
Kun nuoren nelihenkisen perheen kaikki jäsenet kärsivät pitkäaikaissairauksista, ja useat keskenmenot ovat tuoneet pettymyksen toisensa jälkeen, usko Jumalaan voi joutua koetukselle. Sairaanhoitaja ja seurakuntakuoronjohtaja Hanna Hukkanen on kuitenkin saanut suurta lohtua ja voimaa uskostaan, ja kokee vapautta olla aidosti oma itsensä, kaikkine tunteineen ja kipeine kysymyksineen.

12.10.2019 Arto Boa 
Kuinka vapautua kuolemanpelosta sekä pakonomaisesta tarpeesta miellyttää ihmisiä? Evankelista, Gospel First International -järjestön perustaja Artoa Boa kertoo omista kokemuksistaan sekä avusta, jonka usko Jeesukseen on hänelle antanut.

5.10. 2019 Tapani Sopanen
Millainen on kristityn miehen terve tunne-elämä? Entä mikä koukuttaa, ahdistaa, ja kuinka päästä näissä vapauteen? Haastateltavana mies- ja parisuhdetyötä pitkään tehnyt kirjailija Tapani Sopanen.