LAULUN AIKA – SORAÄÄNISTÄ SULOSOINTUIHIN 2017

Ikäihmisten kuoroja ja musiikkiryhmiä kutsutaan kilpailemaan musiikillisella esityksellä. Yhdistykset ja seurakunnat voivat muodostaa uusia musiikkiryhmiä, mikäli heillä ei sellaisia ole. Uusia ryhmiä voidaan muodostaa myös toiminnassa olevien rinnalle. Kilpailu on tarkoitettu kaikille senioreille.

Ohjeita ja sääntöjä kilpailuun

Kuoron tai musiikkiryhmän tulee muodostua pääasiassa yli 60-vuotiaista. Tämä tarkoittaa, että yli puolet esiintyjistä tulee olla ikäihmisiä, yli 60-vuotiaita. Kuoroon tai lauluryhmään voi ottaa mukaan jonkun ulkopuolisen henkilön, esimerkiksi nuoren tai lapsen. Hän voi toimia myös kuoronjohtajana. Ryhmän tulee koostua vähintään neljästä yli 60-vuotiaasta esiintyjästä. Kuorossa voi olla mukana myös henkilöitä, joilla on siinä muukin kuin laulamisen rooli.

Musiikillinen esitys
Ryhmä tai kuoro toteuttaa musiikillisen esityksen, jossa tulee olla kristillinen sanoma. Esityksessä tulee olla mukana myös Suomi 100 vuotta -teema vapaasti toteutettuna. Havaintokuvaa tai muuta rekvisiittaa, kuten vaatetusta, voi käyttää tähän tarkoitukseen. Samoin virren tai laulun ikä voi olla eräänlainen johtolanka. Hengellisen liikkeen oma historia tai ”henkilö” saa olla esillä ja tunnistettavissa. Puoluepolitiikkaa ei saa tuoda esiin. Esityksen kesto on 3-8 minuuttia.
Esityskappaleen pääinstrumentti on ihmisääni eli laulu. Erilaisia soivia instrumentteja voi olla mukana, mutta taustaäänityksiä ei sallita. Efektejä saa käyttää, jos ne muodostetaan esityksen aikana ihmisäänin. Joku henkilö voi esimerkiksi matkia linnunääntä. Ryhmä tai osa siitä voi liikkua vapaasti esityksen aikana.
Kilpailussa menestymisessä luovilla ansioilla on tärkeä merkitys. Esityksen tulee olla kokonaisvaltaisesti onnistunut ja kiinnostava. Järjestäjillä on oikeus kuvata ja taltioida esityksiä ja käyttää niitä tarpeen mukaan. Kilpailuun osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan.

Kilpailuun ilmoittautuminen
Ilmoittautumisaika on 17.1.–30.4.2017. Ilmoittautumislomakkeita löytyy www.laulunaika.fi -nettisivustolta ja krell.fi -sivustolta. Lomakkeita voi kysyä myös Kristillisen Eläkeliiton toimistolta: toimistokrell.fi
puh. 045 609 3551. Kilpailijoiden tulee sitoutua esiintymään finaalissa, mikäli heidät valitaan siihen. Voittaja sitoutuu myös esiintymään Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlilla.

Aluekisat
Kilpailua varten valittu raati kiertää eri puolilla Suomea kuulemassa esityksiä. Raati valitsee neljä esitystä finaaliin elo-syyskuussa. Finaali pidetään lokakuussa. Finaalipaikka ja tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin.

Palkinto
Voittajakuoro/musiikkiryhmä saa palkinnoksi 1000 euroa.
Kilpailun järjestävät yhteistyössä: Kristillinen Eläkeliitto ry (Krell) ja Radio Dei