Näe UNESCON maailmanperintökohde Petra, kulje Mooseksen jalanjäljissä Wadi Rumin autiomaalla ja Nebo-vuorella, ui Punaisessameressä ja kellu Kuolleessameressä!

Lähde matkalle kristillisen seurakunnan syntysijoille!

Kristillinen seurakunta syntyi noin 2000 vuotta sitten ensimmäisenä helluntaina Jerusalemissa. Pian tämä usko sai myös jalansijaa nykyisen Jordanian alueelta.

Vuosisatojen saatossa kristittyjen yhteisöstä on tullut aktiivinen osa elämää alueella. He ovat rakentaneet kirkkoja, luostareita, omia yhteisöjänsä eri puolelle Jordaniaa. Monet noista kirkoista sijaitsevat Raamatusta tutuilla paikoilla. Nebo vuori, josta Mooses sai katsella luvattua maata, Jeesuksen kastepaikka Jordan-joen rannalla. Paikallisten beduiinien mukaan Wadi Rumin autiomaa-alue on ollut Mooseksen ja hänen kansansa kulkureitti. Sieltä on kulkenut vanha kauppareitti ja alueella on vesilähteitä. Ilman vettä taas autiomaassa ei selviä.

Radio Dei ja Matkatoimisto Monsuuni järjestävät yhteistyössä matkan Jordaniaan. Jos sinua kiinnostaa kristinuskon synty, Lähi-Idän kristityt, kaunis ja mielenkiintoinen Jordania ja se, mitä Lähi-idässä tapahtuu, niin tämä on juuri sinulle. Matkan johtajina toimivat päätoimittaja Kirsi Rostamo ja pastori Marko Heusala.

Ohjelma

La 20.10.  Lento Ammaniin. Siirtyminen Madabaan.

Su 21.10. Lähtö hotellilta klo 10.00. Madabassa tutustumme Pyhän Yrjön kirkko: lattiassa kuuluisa mosaiikkikartta Pyhästä Maasta 600-luvulta. Kyseisestä kartasta voi vielä tunnistaa tuttuja paikkoja alueelta, kuten Jerusalemin vanhan kaupungin pohjakaavan. Bussilla Nebo-vuorelle, jolta Mooses katseli luvattua maata. Alueen käsityöläispajoissa meillä on mahdollisuus tutustua perinteiseen tapaan tehdä mosaiikkityötä.

Matkamme jatkuu Jordan-joen laaksoon ja siellä tutustumme Jeesuksen kastepaikkaan, näemme toimivia kirkkoja ja myöskin historiallisia raunioita varhaiskristilliseltä ajalta. Päivämme kruunaa uintiretki Kuolleelle merelle. Paluu Madabaan. Illalla mahdollisuus lähteä tutustumaan alueen keittiöön. Yö Madabassa, hotelli Mariam.

Ma 22.10. Lähtö hotellilta kohti Ammania. Tapaamme luterilaisen Hyvän Paimenen kirkon pastorin Samer Azarin ja saamme tutustua hänen työhönsä ja toimintaansa. Ammanissa vaikuttavat monet erilaiset kristilliset yhteisöt. Alueella vaikutta myöskin Jordanian Pipliaseura ja saamme kuulla heidän työstänsä maassa. Kirkon Ulkomaanapu tekee työtänsä alueella ja voimme kuulla myös tästä. Illaksi takaisin Madabaan.

Ti 23.10. Check-out hotellista Madabassa. Matkaamme kaunista Kuninkaiden valtatietä etelään, ohittaen jylhän Wadi Mounibin kanjonin.Näemme historiallisen Kerakin linnan ja pysähdymme ihailemaan Danan kraateria. Päämääränämme on Akaba, kaupunki Punaisen meren rannalla. Majoittuminen Akabaan, Hotel Mina. Mahdollisuus yhteiselle illalliselle legendaarisessa ravintola Insinöörissä.

Ke 24.10. Vapaapäivä. Akabassa on hyvät mahdollisuudet vierailla yksityisillä uimarannoilla, poiketa ostoksilla ja nauttia ilmapiiristä. Majoitus Akaba, Hotel Mina.

To 25.10. Matkaamme kuvankauniiseen Wadi Rumin erämaahan. HUOM! Vesipullot mukaan! Tämä alue on ehkä yksi maailman kauneimmista autiomaa-alueista, jonka reunalla siirrymme beduiinien maastoautoihin ja lähdemme seikkailemaan alueella.

Kauniit värit, hiekkadyynit, kalliomuodostelmat ovat valokuvauksellisia. Oppaamme näyttävät meille vesilähteiden sijaintipaikat ja ymmärrämme Miksi Mooseksella ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin kulkea täältä. Illaksi jatkamme matkaa kohti Wadi Musaa ja majoittaudumme hotelli Amra Palace Internationaliin.

Pe 26.10. Aamiaisen jälkeen siirrymme Petraan kauniin kapean kanjonin kautta. Ensiksi saamme nähdä kallioon louhitun rakennuksen, aarrekammion. Tämän jälkeen ympärillämme näkyy suuria kallioon louhittuja hautakammioita, teatteri. Alueen luonnon värit ovat kauniita. Punertavan eri sävyt kallioissa ja kaunis luonto tuovat oman säväyksensä.

Tuo kallioon louhittu kaupunki on vanha nabatealaisten keskus. Se unohtui vuosisadoiksi ja vihamieliset beduiinit pitivät huolen, että sinne ei eurooppalaiset päässeet. Illaksi matkaamme Madabaan, majoittuminen Hotel Mariameen.

La 27.10.  Suuntamme Ammanin kautta kohti Jerashia eli muinaista Gerashaa. Tällä paikalla on ollut asutusta 5000 vuotta ja Matteuksen evankeliumissa kuvataan Jeesuksen toimineen alueella. Jerash on Lähi-idän parhaiten säilynyt roomalaisajan kaupunki. Illalla palaamme Madabaan, hotelli Mariameen. Mahdollisuus yhteiseen illalliseen hotellilla.

Su 28.10. Lento kohti kotia mieli täynnä uusia kokemuksia ja kiitollisuutta onnistuneesta matkasta.

Matkan hinta: 1650 euroa/hlö
Hinta sisältää lentoliput ryhmän kanssa Jordaniaan, kuljetukset, retket ohjelman mukaisesti, majoituksen 2hh aamiaisella sekä viisumin. Yhdenhengen huoneen lisämaksu 250 euroa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Matkatoimisto Monsuuni p. 040-5692482 tai info@monsuuni.fi, www.monsuuni.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
Matkatoimisto Monsuuni