Patmos on kreikkalaisten pyhin saari, joka ei ole turismin pilaama, vaan siellä on aito kreikkalainen tunnelma ja yliluonnollinen rauha. Ehkä se johtuu luolasta, jossa Johannes sai Jumalalta näyn Ilmestyskirjasta tai vuosisatojen aikana käyneiden pyhiinvaeltajien rukouksista.

Koska saarella ei ole lentokenttää, niin lennämme Kosille. Kreikassa asuva asiantuntijaopas Pirjo Fragoupolos (kuvassa) ohjaa meidät kantosiipialukselle ja muutaman tunnin päästä Patmoksen satamassa Joanna hotellin isäntä, Theo, on meitä vastassa. Majoitumme kodikkaassa hotellissa pienessä Grikoksen kalastajakylässä. Siellä on aivan luonnollista lähteä kylpytakki päällä aamu-uinnille tyyneen lahden poukamaan.

Retkillä  pääsee syventymään kreikkalaiseen arkeen, kuvaamaan postikortti maisemia, vierailemaan suurimmissa luostareissa, hienoimmilla rannoilla ja tietysti hiljentymään Ilmestysluolassa. Sen verran kävelyä ja rappusia on retkikohteissa, että matka ei sovellu liikuntaesteisille.

Matkanjohtajana vastaan aamuhetkistä, joilloin syvennytään päivän teemaan. Pohditaan yhdessä Jeesus -rukousta, ikonien merkitystä, ortodoksista uskoa tai millainen oli Ilmestyskirjan Johannes. Pysähdytään kysymään, mitä minulle kuuluu?

Iltaisin nautimme hyvästä kreikkalaisesta ruuasta rannalla tavernassa aaltojen liplatusta kuunnellen, osallistumme Sacred Music Festivaalin konsertteihin ja kansanmusiikki-iltaan tai katselemme auringon laskua saaren korkeimmalta vuorelta. Kiire, stressi ja aikataulut pitää jättää kotiin.

Lähde mukaan!

Kirsi Rostamo, Radio Dein päätoimittaja

Lisätietoja voi kysellä puh: 040-5471335 tai kirsi.rostamo@dei.fi

 

OHJELMA

La 31.8.  klo 06:00 Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Kosin saarta.

Suomalainen paikallisoppaamme, Pirjo Fragkopoulos on meitä vastassa ja vie meidät satamaan, josta laivamme lähtee kohti Patmosta. Siellä majoitumme  Joanna-hotelliimme, jossa vietämme koko seuraavan viikon.  Yhteinen illallinen lähitavernassa.


Su 1.9
. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kreikan ehkä merkittävintä nunnaluostaria, Evangelismosta. Tuo reippaitten nunnien hoitama luostari henkii ainutlaatuisen ajatonta rauhaa. Evangelismos-luostarista siirrymme kiertämään saarta ja aikaa omatoimiseen lounaaseen Kamboksen rannalla. Illalla ehkä mahdollisuus osallistua Sacred Music Festivaalin konserttiin.


Ma 2.9.
Aamiainen. Vapaa päivä. Opas vie halukkaat patikoiden Psili Ammos- paratiisirannalle ( 4km/ suunta). Kävelemme aasinpolkua pitkin ja pääsemme nauttimaan hienohiekkaisesta rannasta ja turkoosinvärisestä merestä!

On myös mahdollisuus lähteä risteilemään lähisaarille ( omakustanteinen). Matkan aikana voi uiskennella kirkkaissa vesissä tai olla vaan ja nauttia laivamatkasta. Illalla ehkä mahdollisuus osallistua Sacred Music Festivaalin konserttiin.

Ti 3.9. Aamiaisen jälkeen lähdemme  Johanneksen Ilmestyskirjan luolaan. Menemme sinne paikallisella linja-autolla, joka lähtee hotellimme läheltä kello 09.45. Luolassa vietämme rauhallisesti aikaa ja eläydymme Johanneksen maailmaan Ilmestyskirjan syntypaikalla.  Sen jälkeen kävelemme rinnettä alas Skalan kaupunkiin. Illalla ehkä mahdollisuus osallistua Sacred Music Festivaalin konserttiin.

 

Ke 4.9. Aamiaisen jälkeen lähdemme paikallisella linja-autolla Choraan ja koko saarta hallitsevaan  ja leimaavaan, vuodelta 1089 peräisin olevaan Johanneksen luostariin. Luostarissa tutustutaan myös sen museoon. Siellä löytyy monia kristillisen kirkon merkittäviä aarteita, mm. käsikirjoituksia 600-luvulta, otteita Markuksen evankeliumista, El Grecon maalaus jne. Luostarin jälkeen kannattaa syödä vaikkapa kreikkalainen salaattia rinnetavernoissa, joista on näköala yli koko Skalan aina saaren pohjoisosiin asti. Siitä voi sitten ravittuna palata kävellen tai bussilla hotelliin tai alas Skalaan.

 

To  5.9. Aamiainen. Vapaa päivä. Nyt on hyvä mahdollisuus mennä ostoksille tai käydä uudestaan paikassa joka jäi lähelle sydäntä tai nauttien meren aalloista..

Illalla ennen auringonlaskua lähdemme Profitis Ilias-vuorelle. Nousemme hyvää tietä rauhallisesti ylös 269 m korkeuteen. Vuorelta näkyy koko Patmos-saari. Sään salliessa näemme sieltä,      miten hehkuva aurinko laskee autereiseen Välimereen Ikaria-saaren viereen. Vuorella nautimme m Porfitis yös ehtoollisen. Auringon laskettua laskeudumme mekin alas vuoren juurelle, mistä bussi vie meidät            hotellille.

 

Pe 6.9. Aamiainen. Lähdemme aamulla satamaan bussilla ja kantosiipialus lähtee klo 11:00 saapuen Kosille klo 13:20. Kuljetus keskusta hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata; Kosilla on hyviä kauppoja tehdä tuliaisostokset.

 

La 7.9. Aamiaisen jälkeen on kuljetus Kosin lentokentälle. Sieltä lähtee lento klo 10.45, ja saavumme Helsinki-Vantaalle klo 14:30.

 

Ohjelmaan voi tulla muutoksia.

 

MATKAN HINTA

1195 euroa / henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa

1330 euroa yhden hengen huone

 

Matkan hintaan sisältyy :

  • Menopaluu tilauslennot Aurinkomatkoilla Helsinki – Kos – Helsinki Finnairin siivillä , ilman ateriaa, sisältää matkalaukun ruumassa
  • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa aamiaisella standard-huoneessa
  • 1 illallinen
  • Kaikki ohjelman mukaiset bussi- ja laivakuljetukset sekä pääsyliput

 

Varaus, maksu- ja peruutusehdot:

Ennakko 250 E viikon sisällä varauksesta. Loppumaksu tulee suorittaa 50 päivää ennen lähtöpäivää.

Jos matka peruutetaan:

  • 4.19 mennessä, ennakkomaksu palautetaan. Tämän jälkeen ennakkoa ei voida palauttaa.
  • Viimeistään 30 – 15 vrk ennen matkan alkua, peritään 50 % matkan hinnasta
  • Viimeistään 14 – 0 vrk ennen matkan alkua peritään 100% matkan hinnasta.

 

Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista jo varausvaiheessa.

 

Kyselyt ja varaukset:
EL-VE Tours: infoelvetours.gr (puhumme suomea)
Muistathan mainita erityisruokavaliosi jo varauksen yhteydessä!

Vastuullinen matkanjärjestäjä EL-VE Tours.
16, Nikis Str. 10557 Ateena
puh. +30 210 3232449
fax +30 210 3228977
infoelvetours.gr
http://www.elvetours.gr