Bodenseejärvi, Mainaun kukkaissaari ja Neuschwansteinin satulinna

Alppien huiput, lumoavat järvimaisemat ja pikku-Heidin vuoristomaisemat mykistävät kauneudellaan. Tutustutaan mm. satumaiseen Neuschwansteinin linnaan ja Sveitsin puolella mielenkiintoiseen St. Gallenin luostarikirjastoon. Matkan kohokohtana on Oberammergaun kärsimysnäytelmä, jonka perinne johtaa vuoteen 1633, jolloin 30-vuotisen sodan aikana rutto oli saapunut kylään ja suuri osa asukkaista menehtyi. Ihmiset tekivät pyhän lupauksen, että jos he säästyisivät kulkutaudilta, he tulisivat esittämään Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet kärsimysnäytelmänä joka 10. vuosi. Kaikille osallistujille, joita on lähes puolet 5000 asukkaan kyläläisistä, esiintyminen näytelmässä on suuri kunnia.

Sirkka-Liisa Aalto

Asiantuntijaoppaana Saksan ja Itävallan tuntija Sirkka-Liisa Aalto. Matkalla mukana myös Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo.

 

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• sisäänpääsy Passionsspiele-kärsimysnäytelmään, kat. 2 lippu
• näytelmän ohjelmalehti saksaksi/englanniksi
• asiantuntijaoppaan ja matkanjohtajan palvelut ja opastukset

Matkan hinta: 2 698 €, yhden hengen huoneen lisämaksu 345 €

 

 

Matkaohjelma

1. päivä, 8.6.
Luostarin ruusutarha, Bodensee ja Konstanz
Lento Helsingistä Zürichiin, missä opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Ajamme Konstanzin kaupunkiin Sveitsin ja Saksan rajalle (ajomatka 75 km). Matkan varrella Sveitsin puolella Ittingenissä tutustumme viehättävään historialliseen Kartause-munkkikunnan entiseen luostarimuseoon ja sen puutarhaan, jossa kasvaa yli 1000 ruusupensasta. Lounas luostarin ravintolassa. Majoitumme hotelliin Konstanzin keskustassa Bodenseejärven lähellä. Alue on saksalaisten suosituimpia lomapaikkoja uskomattoman kauniiden maisemiensa ja suosiollisen ilmastonsa johdosta.  Majoittumisen jälkeen teemme lyhyen tutustumiskierroksen Konstanzin vanhassakaupungissa. (L)

2. päivä, 9.6.
Mainaun kukkaissaari
Aamiainen hotellissa. Ajo Mainaun kukkaissaarelle (7 km). Ihailemme saaren rehevää kasvillisuutta, erikoisia puulajeja ja eksoottisia ruukkukasveja opastetusti. Kesäkuussa on ruusujen kukinta-aika alkamassa ja villi- ja pensasruusut ovat jo täydessä kukassa. Palmutalossa on tuhansia orkideoita ja Perhostalossa kymmeniä eksoottisia perhosia. Lounastamme saarella ja palaamme iltapäivällä hotelliimme. Vapaa ilta ihastuttavassa Konstanzissa, ehkä iltakävelyä Bodenseen rannalla tai vierailu Sveitsin puolella, minne johtaa Bodenseen rantatie. (A,L)

3. päivä, 10.6.
Alppimaisemia, St. Gallen, Sveitsi
Aamiaisen jälkeen ajamme Sveitsin puolelle St. Gallenin pikkukaupunkiin (50 km). Matkalla saamme ihailla upeita alppimaisemia, niitä  aitoja pikku-Heidin vuoria. St.Gallenin ihastuttavat ristikkotalot koristeineen ja maalauksineen ovat säilyneet hyvin keskiajalta saakka.  Kuulemme St. Gallenin jännittävästä historiasta ja kaupungin perustamisesta, joka sai alkunsa luostaritoiminnasta. Luostarin suurenmoinen kirjasto on yksi maailman parhaiten säilyneistä historiallisista kirjastoista. Tutustumme luostarin kirkkoon ja kirjastoon oppaan johdolla. Jatkamme takaisin Saksan puolelle ja Lindaun saarelle (50 km), missä lounas ja kävelykierros. Kierroksen jälkeen jatkamme matkaa Füsseniin (100km). Tämä romanttinen keskiajalla perustettu kaupunki sijaitsee maalauksellisesti Ammergaun ja Allgäun alppien helmassa Lechjoen rannalla. Majoittuminen keskustahotelliin. (A,L)

4. päivä, 11.6.
Neuschwansteinin linna
Aamiaisen jälkeen tutustumme Neuschwansteinin linnaan (ajomatkaa 5 km). Linnan on rakennuttanut Baijeria hallinnut, taiteita ja musiikkia rakastanut sekä Richard Wagneria ihaillut kuningas Ludwig II. Linnavuorelle pääsemme menomatkan pikkubussilla ja alaspäin tulemme hevoskyydillä.  Huomioitavaa: Kävelyä mäkeä ylös- ja alas on jonkin verran ja varsinkin linnassa on paljon rappuja.  Linnavierailu ei sovellu liikuntarajoitteisille. Linnavierailun jälkeen lounas ja kävelykierros Füssenissä. Ilta vapaata. (A,L)

5. päivä, 12.6.
Kärsimysnäytelmä, Oberammergau
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oberammergauta (50 km). Majoittuminen hotelliin Oberammergaun
lähiympäristössä. Hotellissa kevyt lounas, jonka jälkeen kuljetus Passionsspiele-teatteriin.

14.30      1. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä alkaa
17.30      tauko ja illallinen  Oberammergaun paikallisessa ravintolassa
20.00     2. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä jatkuu
22.30      näytös loppuu

Näytöksen jälkeen ryhmän kokoontuminen, kävely parkkipaikalle ja ajo suoraan hotellille. (A,L,P)

6. päivä, 13.6. 
München
Aamiaisen jälkeen ajo Müncheniin, missä kävelemme Marienplatz-aukiolle. Noin kolme tuntia omaa aikaa, mahdollisuus tehdä ostoksia ja lounastaa. Kuljetus Münchenin lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)

ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu vahvistetaan noin 1 vuosi ennen matkan alkua.

Hotellit

 

 

8.-10.6. Hotel Halm****, Konstanz
Tyylikäs, hyvätasoinen hotelli vanhassakaupungissa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Bodenseejärveltä. Huoneissa on tv, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, kokolattiamatto.
10.-12.6. Luitpoldpark Hotel****, Füssen
Hyvätasoinen hotelli keskustassa. Tilavat huoneet, joissa tv, tallelokero, hiustenkuivaaja, kokolattiamatto ja WiFi. Hotellin spa-tilossa erilaisia saunoja, poreammeita ja kuntosali. Saatavilla myös hierontoja ja kauneushoitoja.
12.-13.6. Oberammergau, hotelli vahvistetaan myöhemmin

Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton – keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 345 €
• ruokajuomat ja Saksassa yleiset palvelurahat

Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 25.3.2019, pidätetään toimistomaksu 100 €/hlö
– 26.3.2019 – 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 500 €/hlö
– 119 – 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan hinnasta
– 59 – 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
– 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriönjulkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Tiedustelut:

Kirsi Rostamo 040 5471335, kirsi.rostamo@dei.fi

Tiedustelut ja varaukset:

lomalinja@lomalinja.fi
Lomalinjan palvelumaksu 26 €/varaus, verkkokaupasta 24 h ilman palvelumaksua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä
Lomalinja – Helsinki
Balderin talo, Aleksanterinkatu 12
00170 Helsinki
p.010 289 8102*
lomalinja@lomalinja.fi
*Puhelun hinta: 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min matkapuhelinliittymästä (hinta ALV 24%)