Eisenach – Erfurt (2 yötä) – Coburg – Ausburg (2 yötä) – Oberammergau (1yö)

Kuljemme Lutherin jäljillä Saksan kulttuurihistoriallisten kaupunkien kautta päämääräämme, Oberammegauhun, missä esitetään perinteinen kärsimysnäytelmä, Passionsspiele. Tämä perinne johtaa vuoteen 1633, jolloin 30-vuotisen sodan aikana rutto oli saapunut kylään ja suuri osa asukkaista menehtyi. Ihmiset tekivät pyhän lupauksen, että jos he säästyisivät kulkutaudilta, tulevat he esittämään Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet kärsimysnäytelmänä joka 10. vuosi. Kaikille osallistujille, joita on lähes puolet 5000 asukkaan kyläläisistä, esiintyminen näytelmässä on suuri kunnia.

 

Timo Junkkaala

Matkalla mukana Teologian tohtori,  kirkkohistorian dosentti Timo Junkkaala.


Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• sisäänpääsy Passionsspiele-kärsimysnäytelmään, kat. 2 lippu
• asiantuntijaoppaan ja matkanjohtajan palvelut ja opastukset

2 598 €, yhden hengen huoneen lisämaksu 275 €

 

 

 

Matkaohjelma

1. päivä, 3.8.
Eisenach, Wartburgin linna
Aamulento Helsingistä Frankfurtiin. Matkalla  Erfurtiin poikkeamme  Eisenachiin  (200 km). Matkan varrella pysähdys ja mahdollisuus  välipalaan tai lounaaseen. Eisenach on viehättävä pikkukaupunki kauniin Thüringer Wald vuoristoalueen kehystämänä.  Ajamme Wartburgin linnamäelle, joka jo kaukaa erottuu 200 m korkeudessa Eisenachin maamerkkinä. Tutustumme Wartburgin linnaan, missä Martti Luther oleskeli salavangittuna junkkeri Jörginä. Täällä Luther käänsi Uuden Testamentin kreikan kielestä saksan kielelle. Linnakierros opastettuna, museo-osuus itsenäisesti. Palaamme Eisenachin keskustaan. Vierailemme Bachin kotimuseossa, jossa myös kuunnellaan musiikkia Bachin aikaisilla instrumenteilla soitettuna. Jatkamme Erfurtiin (70 km), missä majoitumme Augustinolaisluostariin, jonka yhteydessä on tänä päivänä vieraita varten rauhalliset, miellyttävät  vierashuoneet nykyajan mukavuuksin. Tässä luostarissa Luther eli Erfurtissa munkkina ollessaan. Yhteinen tervetuloillallinen. Aamu- ja iltahartaushetket mahdollisia luostarin kirkossa tai Kapitelsaal-tilassa. (P)

2. päivä, 4.8.
Erfurt
Aamiaisen jälkeen opastettu tutustumiskierros luostarin tiloihin ja ”Raamattu – Luostari – Luther” -näyttelyyn. Jatkamme Erfurtiin tutustumista Lutherin jäljillä. Vierailemme Georgenbursassa, Lutherin opiskeluaikojen asuntolassa, missä näemme opiskelijoiden elämästä kertovan näyttelyn. Yhteinen lounas. Käymme Tuomiokirkon mäellä, jota hallitsevat kaksi katolista kirkkoa, St. Marien tuomiokirkko ja Severikirche. Jatkamme kävelykierroksella ja tutustumme vanhaankaupunkiin ristikkotaloineen sekä Euroopassa ainutkertaiseen 120 metriä pitkään kauppiaiden siltaan, Krämerbrückeen. Iltapäivällä  omaa aikaa. Iltahartaus luostarissa.  (A,L)

3. päivä, 5.8.
Coburg
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Baijeria. Ajo Augsburgiin, matkalla pysähdys ja tutustuminen Coburgiin (120 km). Coburg lukeutuu merkittäviin Lutherin ja reformaation kaupunkeihin. Luther oleskeli v. 1530 Coburgin linnoituksessa, Vestessä ja saarnasi kaupungin Moritz-kirkossa. Vierailu linnoituksessa ja Moritz-kirkossa, lounas. Täältä jatkamme Augsburgiin (260 km), Rooman keisari Augustuksen perustamaan kaupunkiin, missä majoitumme keskustahotelliin. (A,L)

4. päivä, 6.8.
Augsburg
Aamiainen. Augsburg on tunnettu mm. uskonpuhdistuksen ajoilta sekä kauppiassuku Fuggerien  ansiosta. Tutustumme kaupunkikävelyllä Augsburgin historiaan ja reformaatioaikaan. Käymme mm.  St. Annan kirkossa ja Lutherstege-museossa. Lounas. Iltapäivällä tutustumme keskiaikaiseen Fuggerien hyväntekeväisyystoimintaan ja heidän perustamaansa köyhäintalo korttelistoon. Ilta vapaa-aikaa. (A,L)

5. päivä, 7.8.
Kärsimysnäytelmä, Oberammergau
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oberammergauta (100 km) , majoittuminen hotelliin  Garmisch-Partenkirchenissa. Kevyt lounas hotellissa. Kuljetus Passionsspiele-teatteriin Oberammergauhun.

14.30      1. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä alkaa
17.30      tauko ja illallinen  Oberammergaun paikallisessa ravintolassa
20.00     2. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä jatkuu
22.30      näytös loppuu

Näytöksen jälkeen ryhmän kokoontuminen, kävely parkkipaikalle ja ajo suoraan hotellille. (A,L,P)

6. päivä, 8.8.
München
Aamiaisen jälkeen ajo Müncheniin, missä kävelemme Marienplatz-aukiolle. Noin kolme tuntia vapaa-aikaa ostoksiin, lounaalle ym. Iltalento Münchenistä Helsinkiin. (A)

ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu vahvistetaan noin 1 vuosi ennen matkan alkua.

 

Hotellit

3.-5.8. Augustinolaisluostari, Erfurt
Rauhalliset, miellyttävät  vierashuoneet nykyajan mukavuuksin. Huoneet on modernisoitu ja saneerattu täysin vuonna 2015.
5.-7.8. Hotel Drei Mohren****, Augsburg
Historiallinen, hyvätaosinen hotelli keskustassa. Yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa on taulu-tv ja minibaari. Hotellissa on ravintola ja baari. Spa-alueella on kuntosali ja erilaisia ​​saunoja. Tarjolla on myös kauneushoitoja.
7.-8.8. Oberammergau, hotelli vahvistetaan myöhemmin

Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton – keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 275 €
• ruokajuomat ja Saksassa yleiset palvelurahat

MatkaehdotPERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 25.3.2019, pidätetään toimistomaksu 100 €/hlö
– 26.3.2019 – 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 500 €/hlö
– 119 – 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan hinnasta
– 59 – 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
– 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Tiedustelut:

Kirsi Rostamo 040 5471335, kirsi.rostamo@dei.fi

Tiedustelut ja varaukset:

lomalinja@lomalinja.fi
Lomalinjan palvelumaksu 26 €/varaus, verkkokaupasta 24 h ilman palvelumaksua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä
Lomalinja – Helsinki
Balderin talo, Aleksanterinkatu 12
00170 Helsinki
p.010 289 8102*
lomalinja@lomalinja.fi
*Puhelun hinta: 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min matkapuhelinliittymästä (hinta ALV 24%)