Päijät-Hämeen seurakuntien kirkkojen mäillä ja kulmakunnilla toiminta on aktiivista ja värikästä. Alueen kuulumisia välittää Matias Villberg. Ohjelman kustantaa Päijät-Hämeen evankelisluterilaiset seurakunnat.

Viikon päijäthämäläinen aina torstaisin klo 15.15.

Torstai 27.5.2021

Viikon päijäthämäläinen on tällä viikolla Monitoimikeskus Takataskun johtava työntekijä Olli Kopo. Jaksossa selviää mikä on takatasku ja mitä kaikkea se tekee ja tarjoaa?
Olli kertoo myös, mikä innostaa työhön vielä vuosienkin jälkeen. Toimittajana on Matias Villberg.

Torstai 20.5.2021

Viikon päijäthämäläinen on oppilaitospappi Sonja Turunen. Millaista oppilaitospapin työ on tänä päivänä ja miten korona-aika on vaikuttanut siihen? Miten nuoria tuetaan rankan ajan keskellä? Entä mitä ihmettä tekee oppilaitospappi? Toimittajana on Matias Villberg.

Torstai 13.5.2021

Viikon päijäthämäläisessä on haasteltavana Lahden seurakuntien lastenohjaaja Riikka Hyrkäs.  Mitä kaikkea kuuluu lastenohjaajan työhön etenkin nyt poikkeusaikana? Entä mitä on suunnitteilla ja mikä kumma on Paavali Pöllö?

Torstai 6.5.2021

Mitä tämä ei-niin-tavanomainen työnimike tarkoittaa ja millaista yhteisö- ja tapahtumapapin työ on ollut nyt, kun tapahtumat ovat pääasiassa verkossa? Mm. näistä otetaan selvää tämän päivän jaksossa. Lahden seurakuntayhtymän yhteisö- ja tapahtumapappi Janne Konttinen on Matias Villbergin haastattelussa.

Torstai 29.04.2021

Millaista on sairaalapapin työ vuonna 2021 ja miten sosiaalinen media liittyy siihen? Entä mikä auttaa jaksamaan työssä, jossa ollaan tekemisissä sairauden ja kuoleman kanssa? Mm. tällaisista asioista otetaan tänään selvää, kun Viikon päijäthämäläisenä Matias Villbergillä on linjan päässä sairaalapappi Elina Itäleino.

Torstai 22.04.2021
Viikon päijäthämäläisessä Matias Villbergillä on haastattelussa Lahden seurakuntien perheneuvonnan johtava perheneuvoja Anne Taipale. Mitä perheneuvonta on ja miten sitä toteutetaan nyt poikkeusaikana? Entä miten perheet ja parisuhteet jaksavat koronan keskellä?

Torstai 15.04.2021
Viikon päijäthämäläisessä on vieraana yhteiskunnallisen työn pastori Tomi Ala-Salmi. Mitä tuon työnimikkeen taakse kätkeytyy ja miten Lahden ympäristöpääkaupunkina toimiminen näkyy seurakunnan toiminnassa? Lisäksi Matias Villberg kyselee, että mikä kumma on luontopyhiinvaellus.

Torstai 08.04.2021
Matias Villberg on saanut puhelimen päähän Lahden seurakuntayhtymän kiinteistöpäälikkö Jukka Penttisen. Jaksossa kuullaan, mitä kuuluu kiinteistöpäällikön laajalta kuulostavaan työnkuvaan ja muun muassa siitä, miten seurakuntayhtymä kompensoi päästönsä. Jukka kertoo myös miten tuore kiinteistösuunnitelma vaikuttaa seurakuntayhtymän toimintaan tulevina vuosina.

Torstai 01.04.2021
Mitä kaikkea kuuluu viestintäpäällikön työnkuvaan ja millaista on korona-ajan verkkolähetystoiminta seurakunnassa? Entä millaista on viestintä vuonna 2041?
Muun muassa näistä kävi ottamassa selvää ohjelman toimittaja Matias Villberg Lahden seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Markus Luukkoselta.

Torstai 25.03.2021
Koronan myötä on tarvinut keksiä vaihtoehtoisia tapoja tuoda livemusiikkia ihmisille, kun keikkoja ja yleisötapahtumia ei toistaiseksi juuri ole. Lahden seurakuntayhtymän nuorisomuusikko ja tapahtumatuottaja Miikka Kallio ei ole jäänyt surkuttelemaan, vaan on kehittänyt monenlaista striimikonserttia tavoittaen niillä runsaasti kirkkosaleja suurempia yleisömääriä. Milloin on seuraava konsertti? Toimittaja on Matias Villberg.

Torstai 18.3.2021
Miten diakonian tapainen vuorovaikutustyö muuttuu koronan myötä ja miten tätä epävarmaa tilannetta siedetään näin poikkeusoloissa? Entä mikä on verkossa toimiva sururyhmä ja miten se toimii? Viikon päijäthämäläisessä jatketaan jutustelua Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Merja Seppälä-Mäkisen kanssa. Haastattelijana on Matias Villberg.

Torstai 11.3.2021
Mitä kaikkea mittavan koulutustaustan omaava diakoniatyöntekijä tekeekään? Entä minkälaisia mielenterveyspalveluita ja surutyön vertaisryhmiä Lahden seurakuntayhtymä tarjoaa? Haastateltavana om mielenterveys- ja surutyön ammattilainen ja kriisipsykoterapeutti Merja Seppälä-Mäkinen, joka työskentelee Lahden seurakuntayhtymällä diakoniatyöntekijänä. Haastattelijana on Matias Villberg.

Torstai 4.3.2021
Toimittajan kapula vaihtaa tänään omistajaa Viikon päijäthämäläisen osalta, kun noin kolme vuotta ohjelmaa luotsannut Elina Karonen astuu sivuun ja ohjelman uutena toimittajana aloittaa Matias Villberg. Mitä ajatuksia Elinalla on tästä menneestä kolmesta vuodesta ja mitä on jäänyt käteen? Mikä haastattelu on jäänyt parhaiten mieleen ja mitä terveisiä Elina haluaa sanoa ohjelman kuulijoille?

Torstai 25.2.2021
Joutjärven lähetyssihteeri Jari Koskisen kertoo, mitkä asiat auttavat häntä vakavan sairauden keskellä. Haastattelijana on Elina Karonen.

Torstai 18.2.2021
Joutjärven lähetyssihteeri Jari Koskisen pohtii elämänsä vaiheita, jotka liittyvät kärsimykseen ja omaan suhteeseen Jumalaan. Haastattelijana on Elina Karonen.

Torstai 11.2.2021
Haastateltavana on Joutjärven seurakunnan lähetyssihteeri Jari Koskinen. Millaisen tien Jari on kulkenut ja mitä hänelle nyt kuuluu? Haastattelijana on Elina Karonen.

Torstai 4.2.2021
Viikon päijäthämäläisessä jatkamme Lahden seurakuntayhtymän johtavan rippikoulu- ja nuorisotyön pappi Reetta Kalteenmäen kanssa puhetta aikuisrippikouluista Lahdessa. Haastattelijana on Elina Karonen.

Torstai 28.1.2021
Viikon päijäthämäläisessä Lahden seurakuntayhtymän johtava rippikoulu- ja nuorisotyön pappi Reetta Kalteenmäki kertoo aikuisrippikouluista Lahdessa. Miksi, kenelle ja miten – nämä ja muuta selviää tällä ja ensi viikolla. Nyt ensimmäinen osa. haastatttelijana Elina Karonen.

Torstai 21.1.2021
Jaksossa osallistutaan Kristittyjen ykseyden ekumeeniseen viikkoon. Joutjärven seurakunnan pappi Erkki Suhonen kertoo Lahden ekumeenisen rukousillan valmisteluista juuri ennen striimausta. Haastattelijana Elina Karonen.

Torstai 14.1.2021
Haastateltavana on Salpauselän seurakunnan luottamushenkilö Asko Raidan Lahden kristillisen kaupan hyllyjen välissä. Asko kertoilee tämän hetken kuulumisistaan. Haastattelijana Elina Karonen.

Torstai 7.1.2021
Haastateltavana on Launeen seurakunnan diakoniatyöhön siunattu Anne-Mari Andersson. Hän kertoo ajatuksiaan perheiden tämänhetkisestä voinnista.