”Ei journalisti voi toimia vastoin totuutta” 

Jos rivitoimittaja saa käsiinsä tietoja jostain isomman tahon hahmosta, joka on käyttänyt valtaansa ja asemaansa väärin, kansalla on oikeus tietää totuus. Monen suomalaisen mediakonsernin pomolla saattaa kuitenkin olla lämpimät suhteet tai talouskytkökset henkilöön, josta toimittaja haluaisi uutisoida. Raija Pelli on huomannut, että liian montaa mediatahoa ohjaa raha. Tuolloin sordiino laitetaan toimittajan päälle. Totuudesta tulee tabu. Mediapomot ovatkin journalismin akilleen kantapää.

 

Media ei ole tuomari eikä leimaa pitäisi asettaa epäiltyyn 

Rikostoimittaja Raija Pelli on kouluttanut viime vuosina rikostoimittajia. Jos Poliisi tv opetti, että syytön, kunnes toisin todistetaan, on Raija Pelli kuitenkin törmännyt iltapäivälehtien lööpeissä turhan usein leimojen jakamiseen ennen viranomaisten tuomiota. Takavuosina eräästä kristillisen kentän hahmosta annettiin leima rahankeräyksen väärinkäyttäjänä, vaikka kyse oli epäilystä. Myöhemmin viranomaiset kumosivat epäilyt aiheettomina. Leima jäi, kun lööpeissä tai lehdessä ei kerrottu oikaisevasti, että mitään vilppiä ei ollut. Raija Pelli ei pidä ollenkaan tällaisesta median tavasta toimia

Oma pysähtyminen sai avaamaan lähikirkon ovet

Raija Pelli sairastui Poliisi tv:n aikana ja diagnoosin varmistuttua nivelreumaksi, hän joutui irtisanoutumaan Yleisradiosta. Sen jälkeen tulikin hieman pidempi sapattivapaa, johon kuuluivat monenlaiset leikkaukset. Toisaalta pysähtyminen sai miettimään myös hengellisiä asioita.

 

Poliisi tv:n katsojapalautteet: uhkailevista viesteistä talon räjäyttämiseen

Kun antaa omat kasvonsa totuuden julki tulemiseen, pahan tekijät eivät tykkää. Lyhyt matikka saa pahantekijän kostamaan ilmiantajille. Raija Pelli joutui turvautumaan välillä henkivartijaan. Oman talon räjäytys on jäänyt erityisesti mieleen.