MIKÄ YHTEISVASTUU?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon
tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofi apuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % ohjataan heikoimpien auttamiseen. Loput käytetään vaikuttamistoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.


YHTEISVASTUU 2017 TORJUU IHMISKAUPPAA

SUOMESSA
Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-
Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

ULKOMAILLA
Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla
tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu 2017


MITÄ LAHJOITUKSELLASI SAADAAN AIKAAN

Suomessa

10 € perushygenia- ja peseytymistarvikkeet

10 € puhelinkortti yhteydenpitoon läheisten kanssa

20 € neuvontatapaaminen oman tukihenkilön kanssa

Jordaniassa

4 € opiskelutarvikepakkaus

15 € oppikirjat yhdelle opiskelijalle

15-30 € varustepaketti parturikurssilta valmistuneelle


AVUN VIE PERILLE

Suomessa

Pro-tukipiste ry, Rikosuhripäivystys, Pakolaisneuvonta ry  ja Monika-Naiset liitto ry

Ulkomailla

Kirkon Ulkomaanapu

 

KUUNTELE

Radio Dei tutustuu tarkemmin Yhteisvastuukeräykseen ja sen kohteisiin.

Keräysjohtaja Tapio Pajusen haastattelu 9.2. Ajankohtaistunnilta. Mikä on Yhteisvastuu-keräys ja millainen on keräyksen historia?


Dei Park kyseli 22.2. Yhteisvastuukeräyksen viestintäpäälliköltä Salla Peltoselta, miten nuoret voivat osallistua keräykseen.

Monika-Naiset liitto ry tarjoaa apua väkivallan uhreiksi joutuneille maahanmuuttajataustaisille naisille. Millaista heidän toimintansa on, miten paljon työssä tulee vastaan ihmiskaupan uhreja ja missä kuka tahansa voi törmätä ihmiskauppaan? Haastattelussa 9.3. oli Voimavarakeskus Monikan johtaja Natalie Gerbert.


LAHJOITA

Lahjoita soittamalla numeroon 0600 17030 (10,01e / puhelu + pvm) tai lahjoita verkossa.