Ex-Criminals -sarja todistaa mahdollisuudesta parempaan elämään. Se tuo toivoa ja rohkaisee erityisesti toivottomissa tilanteissa kamppailevia ihmisiä.

Ohjelmassa vakavista rikoksista tuomittu entinen jengiläinen ja jo 12 vuotta Jeesusta seurannut Lauri ”Late” Johansson sekä pitkään myös alamaailman pyörteissä liikkunut Ali Niemelä kutsuvat ohjelmaan vieraita laajalla skaalalla keskustelemaan elämän tärkeistä kysymyksistä. Ohjelman juontajat tuovat omalla aidolla ja rosoisella tyylillään selkeästi esiin myös oman uskonsa.

– Toivomme, että evankeliumin hyvä sanoma leviäisi niin vankiloissa kuin siviilissä, ja että kuuntelijoille voisi käydä kuten meille, ja tulisivat uskoon, kertovat Johansson ja Niemelä.

Ex-Criminals Radio Deissä tiistaisin klo 22.05. Uusinnat keskiviikkoisin klo 16.05 ja torstaisin klo 01.00.

Ohjelmaa kustantaa Radio Dein ystävä Kristityt Yhdessä ry.


KUUNTELE EX-CRIMINALS -SARJAN JAKSOJA:

30.6.2020 Kari Tolvanen

23.6.2020 Remu Aaltonen
Rocklegenda Henry ”Remu” Aaltonen tapaa Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa veljensä murhan tunnustaneen Lauri ”Late” Johanssonin, joka vapautui kesäkuun alussa lopullisesti Naarajärven vankilasta viimeisen koevapausjakson päätyttyä. Johansson kertoo ohjelmassa Remun käyneen katsomassa häntä vankilassa lukuisia kertoja kahdeksantoista vankeusrangaistuksessa vietetyn vuoden aikana.

16.6.2020 Taija Stoat
Ex-Criminals -sarjassa kriminaalipsykologi Taija Stoat muistaa mummoaan ja kertoo, mitä tapahtui nuoruudessa. Ohjelmassa myös selviää, tunnistaako ammattilainen psykopaatin helposti.

9.6.2020 Raine Savolainen
Ex-criminals ohjelmassa radio Deillä Late Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi saapuu Raine Savolainen Lahdesta. Kuuntele miten Rainen elämä kääntyi kun kassi kädessä tuli ulos vankilasta. Ja mikä on Rainen viesti niille, jotka vielä lusivat. Ohjelmassa käy myös ilmi, miten Jeesus parantaa tänäkin päivänä, ja lääkärikin saa ihmetellä asiaa.

2.6.2020 Ville Nieminen
25 vuotta ammattilaisurheilussa ensin pelaajana ja sen jälkeen valmentajana työskennellyt Nieminen avaa radiossa uransa ja elämänsä pysäyttävimpiä hetkiä. Sellaisiin lukeutuvat muun muassa mestarijoukkueen huoltajan menehtyminen auto-onnettomuudessa, esikoisen syntymä ja oma rippikoulu.

26.5.2020 Keijo Häkkinen
Keijo Häkkinen tuli kerran muovikassi kädessään päihdeongelmaisille tarkoitettuun Silta-kuntoutukseen, ja sille tielle jäi. Kuuntele millä eväillä Keijo on pärjännyt elämässään.

19.5.2020 Vesa Mäkelä
Vankilapastori Vesa Mäkelä Kylmäkosken vankilasta paljastaa, millaista on työ vankien parissa ja mistä löytyy elämän parhaat hetket. Samalla selviää, miten koronavirus on vaikuttanut vankien arkeen.

28.4.2020 Jussi Taipale 
Jos Tukholman katuja talsii heroiinin voimalla vailla päämäärää, on ennuste tulevaisuudesta raittiina ja järjissään lähes nolla. Kuuntele, mikä käänsi suunnan, palautti ”tehdasasetukset” ja sai miehen kitaran soimaan Jumalan kunniaksi.

21.4.2020 Riitta Himanen 
Onko väkivaltaisesta käytöksestä ulospääsyä ja mistä Riitta Himanen sai avun? Muun muassa näistä asioista keskustellaan Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin Ex-Criminals -ohjelmassa. Jaksossa selviää myös hämmästyttävä tarina Laurin äidin ja Riitan työelämän historiasta.

14.4.2020 Heikki Lindqvist
Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana on pitkän linjan pastori ja evankelista Heikki Lindqvist, jonka nuoruuteen kuuluivat vankilat ja Tukholman alamaailma. Kuuntele, monenko oluen jälkeen alamäki alkoi ja kuka on Igor.

7.4.2020: Ari Santaharju
Kristillisen Sons of Abraham -moottoripyöräkerhon presidentti Ari Santaharju kertoo elämästään, joka oli aikoinaan täynnä tyhjyyttä. Tänä päivänä tämän entisen koulukiusaajan sydämellä on mm. Motoristit koulukiusaamista vastaan -yhdistyksen työ.

31.3.2020 Jukka Tolonen
Jukka Tolonen on kitaravirtuoosi, joka sai melkein kaiken mitä voi musiikin saralla toivoa – myös sen lieveilmiöt. Amfetamiiniin rakastuminen vei hänet huumehöyryisine tekoineen vankilaan. Muurien sisällä virret alkoivat puhutella Jukkaa, ja ulos linnasta astui uskoon tullut mies.

24.3.2020 Seppo Eskola
Nuorena Seppo Eskolan vei jalkapallo. Polvivamman takia hän joutui kuitenkin jättämään lajin ja ajautui rikollisiin porukoihin. Jo 16-vuotiaana Seppo päätyi vankilakierteeseen ja hän kulutti kaltereita yhteensä 10 vuotta. Lopulta hän johdattui Keravan vankilassa kirkkoon ja siellä hänen puolestaan rukoiltiin.
– Tunsin siinä Jumalan rakkautta ja ymmärsin, että Jeesus on vangin toivo. Jos pysyn hänessä kiinni oikeasti, niin voi olla etten joudu enää vankilaan ja voin saada elämäni kuntoon. 

17.3.2020 Gunnar Lundberg
Gunnar Lundberg ratkaisi ennen asiat väkivallalla ja istui niitä sitten linnassa miettimässä 18 vuotta. Hän etsi Jeesusta monen monituista kertaa, kunnes vihdoin löysi Hänet. Nykyään tämän iloisen veljen löytää Metrokappelista, jossa hän toimii pastorina.

10.3.2020 Jukka Järvinen
Käpylän pyöveli eli ex-ammattinyrkkeilijä Jukka Järvinen saapuu Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi. Kuuntele, miten Laten kävi noustessaan Jukan kanssa kehään, ja oliko ”historiallinen” matsi Tony Halmeen kanssa sovittu etukäteen. Lisäksi ohjelmassa selviää miten Jukka tuli uskoon ja miten hänen koiransa liittyy siihen.

3.3.2020 – Jari Sulkunen
Jari Sulkusen elämä lähti jo varhain väärille poluille. Hän vietti lapsuuden päihdeongelmaisten vanhempien kanssa, ja jo 12-vuotiaana alkoi itsekin käyttämään huumeita. Asunnottomana ja riutuneena narkkarina elämästä puuttui tarkoitus. Vuonna 1995 harhainen mies hyppäsi alas sillalta, mutta pelastui ja päätyi vankimielisairaalaan. Siellä alkoi armon aika ja Jari halusi katsoa onko Jumala totta. Vähitellen hänen elämänsä muuttui täysin. Tänä päivänä Jari sanoo olevansa onnellinen mies. Painia harrastava perheellinen mies työskentelee vankien parissa. Mitä hän haluaa sanoa kaverille, joka kipuilee vankilassa?
– Jeesus sanoo Raamatussa, että jos te tutkitte kirjoituksia, Isä Jumala tulee kertomaan henkilökohtaisesti, ovatko nämä kirjoitukset Jumalasta.

25.2.2020 – Heli Karjunen
Päihteitä, sekoilua, kaksoiselämää ja mies vankilassa.
Kuuntele miten Heli Karjusen elämä sujui, ja miksi hänellä on nyt hymy herkässä. Kuka auttoi ja kenelle kuuluu kunnia ja kiitos? Se selviää tässä Ex-Criminals -jaksossa. Musiikkina kuullaan vankien usein toivomaa kappaletta.

18.2.2020 – Antti Sainio
92-vuotias Antti Sainio tunnetaan Suomen kaikissa vankiloissa kunnioitettuna vankilalähettinä. Nuorena itsekin linnassa väkivaltarikoksesta istunut Sainio on vienyt evankeliumia kaltereiden taakse yli puolen vuosisadan ajan. Elämän alamäki vei alkoholistiksi ja lopulta hän yritti räjäyttää itsensä. Ihme tapahtui: mies palasi kuoleman rajalta elävien kirjoihin. Lopulta Sainio löysi pelastuksen ja omien sanojensa mukaan ”Antti ei tullut uskoon vaan usko tuli Anttiin”. Jumala kutsui hänet hyvin selvästi vankilatyöhön. Vuonna 2014 hän sai korkea-arvoisen vankeinhoidon ansioristin ja on hänet kutsuttu presidentin linnaankin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

11.2.2020 – Mika Hiltunen
Mika Hiltusen elämä ajautui rikollisille teille aina Ruotsiin saakka. Tänä päivänä Mika toimii vankilalähettinä, evankelistana ja Lahden helluntaiseurakunnan vanhemmistoveljenä. Mistä tuli voima muutokseen?

4.2.2020 – Pauli Ojala
Avausjaksoon vieraaksi saapuu helsinkiläinen yliopistomies ja biokemisti Pauli Ojala. Ojala tekee työtä vankien kanssa ja auttaen vapautuneita vankeja työllistymään. Ohjelmassa Lauri Johansson kertoo hänelle ongelmista, joihin on itse puolitoista kuukautta kestäneen koevapautensa aikana törmännyt.
– Asunnon saaminen tuntui mahdottomalta, kun vuokrasopimusta tehtäessä piti kertoa nimi. Sähkösopimuksen solmiminenkin onnistui vasta kolmannen firman kanssa.