Uusi Ex-Criminals -sarja todistaa mahdollisuudesta parempaan elämään. Se tuo toivoa ja rohkaisee erityisesti toivottomissa tilanteissa kamppailevia ihmisiä.

Ohjelmassa vakavista rikoksista tuomittu entinen jengiläinen ja jo 12 vuotta Jeesusta seurannut Lauri ”Late” Johansson sekä pitkään myös alamaailman pyörteissä liikkunut Ali Niemelä kutsuvat ohjelmaan vieraita laajalla skaalalla keskustelemaan elämän tärkeistä kysymyksistä. Ohjelman juontajat tuovat omalla aidolla ja rosoisella tyylillään selkeästi esiin myös oman uskonsa.

– Toivomme, että evankeliumin hyvä sanoma leviäisi niin vankiloissa kuin siviilissä, ja että kuuntelijoille voisi käydä kuten meille, ja tulisivat uskoon, kertovat Johansson ja Niemelä.

Ex-Criminals Radio Deissä tiistaisin klo 22.05, 4. helmikuuta 2020 alkaen.
Uusinnat keskiviikkoisin klo 16.05 ja torstaisin klo 01.00.

Ohjelmaa kustantaa Radio Dein ystävä Kristityt Yhdessä ry. Tue ohjelmaa osana Elämän tärkein kysymys -talvikeräystä.


KUUNTELE EX-CRIMINALS -SARJAN JAKSOJA:

18.2.2020 – Antti Sainio
92-vuotias Antti Sainio tunnetaan Suomen kaikissa vankiloissa kunnioitettuna vankilalähettinä. Nuorena itsekin linnassa väkivaltarikoksesta istunut Sainio on vienyt evankeliumia kaltereiden taakse yli puolen vuosisadan ajan. Elämän alamäki vei alkoholistiksi ja lopulta hän yritti räjäyttää itsensä. Ihme tapahtui: mies palasi kuoleman rajalta elävien kirjoihin. Lopulta Sainio löysi pelastuksen ja omien sanojensa mukaan ”Antti ei tullut uskoon vaan usko tuli Anttiin”. Jumala kutsui hänet hyvin selvästi vankilatyöhön. Vuonna 2014 hän sai korkea-arvoisen vankeinhoidon ansioristin ja on hänet kutsuttu presidentin linnaankin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

11.2.2020 – Mika Hiltunen
Mika Hiltusen elämä ajautui rikollisille teille aina Ruotsiin saakka. Tänä päivänä Mika toimii vankilalähettinä, evankelistana ja Lahden helluntaiseurakunnan vanhemmistoveljenä. Mistä tuli voima muutokseen?

4.2.2020 – Pauli Ojala
Avausjaksoon vieraaksi saapuu helsinkiläinen yliopistomies ja biokemisti Pauli Ojala. Ojala tekee työtä vankien kanssa ja auttaen vapautuneita vankeja työllistymään. Ohjelmassa Lauri Johansson kertoo hänelle ongelmista, joihin on itse puolitoista kuukautta kestäneen koevapautensa aikana törmännyt.
– Asunnon saaminen tuntui mahdottomalta, kun vuokrasopimusta tehtäessä piti kertoa nimi. Sähkösopimuksen solmiminenkin onnistui vasta kolmannen firman kanssa.