Ex-Criminals -sarja todistaa mahdollisuudesta parempaan elämään. Se tuo toivoa ja rohkaisee erityisesti toivottomissa tilanteissa kamppailevia ihmisiä.

Ohjelmassa vakavista rikoksista tuomittu entinen jengiläinen ja jo vuosia Jeesusta seurannut Lauri ”Late” Johansson sekä pitkään myös alamaailman pyörteissä liikkunut Ali Niemelä kutsuvat ohjelmaan vieraita laajalla skaalalla keskustelemaan elämän tärkeistä kysymyksistä. Ohjelman juontajat tuovat omalla aidolla ja rosoisella tyylillään selkeästi esiin myös oman uskonsa.

– Toivomme, että evankeliumin hyvä sanoma leviäisi niin vankiloissa kuin siviilissä, ja että kuuntelijoille voisi käydä kuten meille, ja tulisivat uskoon, kertovat Johansson ja Niemelä.

Ex-Criminals Radio Deissä tiistaisin klo 22.05. Uusinnat torstaisin klo 01.00 ja sunnuntaisin klo 16.05.

Ohjelmaa kustantaa Radio Dein ystävä Kristityt Yhdessä ry.

Huom!
>> Tilaa Deikaupasta Lauri Johanssonin elämäkerta:
Late – Suomen pelätyimmän rikollisen tarina

 


KUUNTELE EX-CRIMINALS -SARJAN JAKSOJA:

21.12.2021 alkaen ohjelman jaksot löytyvät Dei Plus -verkkopalvelusta.

 

14.12.2021 Anna-Liisa Maironiemi
Rikosseuraamusesimies Anna-Liisa Maironiemi toimi Lauri Johanssonin ”pomona” kuusi vuotta. Mitä mieltä hän oli Laurin toiminnasta Naarajärven vankilassa ja oliko Latella etuoikeuksia? Entä miten Anna-Liisan usko näkyy elämässä ja saako työaikana rukoilla? Tässä haastattelussa kuulet myös, mitä vartijat puhuvat vangeista ja millä tavalla.

7.12.2021 Jari Hannila
Rikkinäinen nuoruus vei Jari Hannilanelämän väärille urille. Mikä kuitenkin muutti hänen elämänsä suunnan? Entä miten hänestä tuli johtaja keskisuureen yritykseen? Tästä haastattelusta myös selviää, jäikö yhdeksän päivän koronakoomasta jälkiä.

30.11.2021 Rene Zitron
Kouvolan entisellä kriminaalilla Rene Zitronilla heilui kädessään ennen puukko, mutta nyt Hengen miekka eli Jumalan sana. Miten Renelle näin kävi? Entä minkä viestin hän haluaa lähettää linnoihin?

23.11.2021 Sander Kukk
Ex-criminals -ohjelmassa jututetaan tällä kertaa tallinnalaista ex-huumediileriä Sander Kukkia. Miten Sander tuli uskoon vankilassa ja mitkä merkit seurasivat tapahtumaa? Entä miten muut vangit suhtautuivat hänen elämänmuutokseensa? Sanderilla on myös sanoma Isän sydämeltä Suomen uskoville. Ohjelma on vironkielinen ja sen tulkkaa suomeksi Anton Altmäe.

16.11.2021 Tuukka Saimen
Ex-Criminals -ohjelmaan vieraaksi saapuu yrittäjä Tuukka Saimen Vantaalta. Millainen prosessi oli Tuukan hengellinen herääminen? Entä miten hän selvisi loppuun palamisesta? Näistä ja monesta muusta kuulet tässä haastattelussa.

9.11.2021 Leo Meller
Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin vieraaksi saapuu pitkäaikainen Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtajana Leo Meller. Haastattelussa hän kertoo elämästään, kuten kuinka hän evankelioi jo nuorena poikana ikäisiään Helsingin Eirassa. Meller myös paljastaa, mitä aikoinaan tapahtui hänelle Suojelupoliisin kuulusteluissa ja sellissä Ratakadulla, kun hän oli epäiltynä Raamattujen salakuljetuksesta Neuvostoliittoon.
– Se oli aika nöyryyttävää, Meller kertaa tapahtumia.
– Tänä päivänä ei viedä (kristittyjä) Ratakadulle tai Colosseumille leijonien käsiin, mutta voidaan tuhota sinun tulevaisuus. Voidaan leimata sinut niin, ettei kukaan uskalla tai kehtaa ottaa sinua duuniin.

2.11.2021 Kari Korhonen
Kari Korhonen kertoo rankan tarinansa entisestä linnakundista pastoriksi. Mitä tapahtui, kun hän sai kutsun vankilalähetyspäiville? Miten pitkä prosessi oli Karin uskoontulo? Entä mitkä viisi asiaa putosivat pois hänen elämästään, kun hän polvistui alttarille? Tämä tarina todella lämmittää sydämen ja antaa toivoa niille, joilta se on jo mennyt!

26.10.2021 Tapio Suominen
Entinen suosikkiselostaja Tapio Suominen palaa Radio Dein Ex-Criminals -jaksossaan kolmen ja puolen vuoden takaisen dramaattisen helmikuisen yön tapahtumiin – mutta osaa jo hymyillä niille.

– Minun sairauteni on niin hiton jyrkkä, että kun olen pohjalla, niin jo se, että pääsen aamulla sängystä ylös, on taistelun takana. Ei silloin juuri rukous tule mieleen, kertoo Ylen entinen suosikkiselostaja.

19.10.2021 Osmo Räisänen
Viina ja rikokset veivät Osmo Räisäsen vankilaan, ja tällainen elämäntyyli jatkui pitkään – kunnes  usko Jeesukseen toi ison muutoksen hänen elämäänsä. Kuuntele Osmon stoori.

12.10.2021 Jussi Vapaavuori
Tamperelaisen Jussi ”Jute” Vapaavuoren kanssa puhutaan uskosta, linnasta, opiskelusta ja koronatartunnasta, joka vei Juten lähelle kuolemaa. Mistä hän iloitsee tänään ja millaista on auttaa kohtalotovereita Tullintorilla? Se selviää, kun kuuntelet tämän haastattelun.

5.10. 2021 Vladislav Rižov
Entinen kriminaali Vladislav Rižov kertoo ihmeellisen tarinan, miten hän selvisi syvältä Latvian huume- ja rikosmaailmasta takaisin elämään. Haastattelussa hän paljastaa myös, millaista on istua tuomiota latvialaisessa vankilassa, sekä miksi ja miten narkomaanit leikkaavat mustuneet osat irti ihostaan.

28.9.2021 Vesa Rautasaari
Ex-Criminalseissa pääsee ääneen vankilalähetti ja ”pressa” Vesa Rautasaari. Miltä Vesasta tuntuu, kun vangin silmiin syttyy pieni toivo? Onko hän vastassa portilla, jos tarve vaatii? Näistä ja monesta muusta vankilamaailmaan liittyvästä saat kuulla juuri tässä haastattelussa.

21.9.2021 Sami Jalkanen
Ex-Criminalsit haastattelevat tällä kertaa espoolaista konstaapelia Sami Jalkasta. Kuuntele, miten hänen uskoontulonsa sytytti myös hänen äitinsä uskon uuteen liekkiin. Entä miten Sami valmistautuu työpäiviin ja miten hän suhtautuu kuolemanpelkoon?

14.9.2021 Pekka Pieviläinen
Tässä Ex-Criminals -sarjan jaksossa on vahvasti esillä Jobin kirja Raamatusta.Ali Niemelä ja Lauri Johansson jututtavat Pekka Pieviläistä, joka on saanut kulkea ns. jobinpolkuja, kuitenkaan katkeroitumatta. Pekalla riittää sairauksia ja vaikeuksia – sekä kokemus neljän minuutin kuolemasta.

7.9.2021 Rauno Helppi
Pastori Rauno Helpin kanssa liikutaan kovaa ympäri maapalloa – USAsta Havajille, Saksasta Suomeen. Tässä haastattelussa selviää myös, millaista oli vetää piriä vuonna 1954, ja miten homma sitten päättyi viisi vuotta myöhemmin.

31.8.2021 Heikki Raatikainen
Ex-Criminals -ohjelmaan vieraaksi saapuu itsekin ex-kriminaali, pastori Heikki ”Heka” Raatikainen.
”Kylläpä hänellä on ollut ”elämä”!”, Ali Niemelä päivittelee ja jatkaa: ”Hänen äitinsäkään ei meinannut uskoa, kun Heikki kertoi uskoontulostaan.” Tässä haastattelussa luvassa tiukkaa tarinaa koko 40 minuuttia…

24.8.2021 Eldar Plakan
Vironvenäläinen ex-kriminaali Eldar Plakan kertoo, miten hänen elämänsä luisui jo nuorena väärille raiteille. Ja kuinka Suomessa sijaitseva hoitokoti koitui lopulta hänen pelastuksekseen ja saatteli hänet uskon tielle. Eldar toipui Suomen Betel Kodissa, joka on kristillinen yhteisö, missä autetaan erilaisista riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. Tämä jakso kannattaa kuunnella, jos painit päihdeongelmien kanssa.

17.8.2021 Jani Määttälä
Jani Määttälä saapuu Turusta keskustelemaan Alin ja Laten kanssa paljon ja painavaa asiaa.
– Paras kohta on toki, kun Jani kertoo, miten sai tulla uskoon ja sai vapauden, Ali Niemelä toteaa.

10.8.2021 Mauno Mattila
Mauno Mattila ihastuttaa ja vihastuttaa. Millä motiivilla hän tekee työtään? Miten hänelle oli aikoinaan mahdollista toimia päivät inssinä ja illat polttaa pilveä? Entä korona, minkä ilmoituksen hän siitä sai? Näistä ja monesta muusta Mauno juttelee Alin ja Laurin kanssa.

3.8.2021 Kari Korhonen
Evankelista Kari ’Kuoleman Kauppias’ Korhonen kertoo, miten kohtasi Jeesuksen. Mutta miten Kari itse kohtaa ihmisiä nykyään? 

27.7.2021 Ari Rautavirta
Ari Rautavirran
elämä oli täynnä alkoholismia, toivottomuutta, mielisairaalaa ja pelkkää pimeyttä vuosia – kunnes tapahtui suuri ihme! Ohjelmassa Ari kertoo, miten juna pysähtyi 10 metriä ennen yliajoa. Ja miten asunto löytyi lehteä avaamalla. Kuuntele myös, miten yksi uninäky toi evankeliumin esiin ja miten yhdessä hetkessä Ari oli vapaa.

20.7.2021 Miki Rahikainen
Tähän jaksoon vieraaksi saapuu Miki Rahikainen Espoosta. Mikkelin yöelämää nähnyt ovimies, jolla oli kaikkea muuta paitsi Jumalan rauha. Lopulta Miki sai armon tulla uskoon. Kuuntele hieno todistus, miten Jeesus vastaa rukouksiin ja parantaa myös sairaita.

13.7.2021 Tom Sjöberg
Ex-Criminals -ohjelmassa Lauri ’Late’ Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana ”Rööperin kunkku” Tom Sjöberg. Mitä isoäiti opetti Tompalle ja onko oppi menny perille? Entä millainen oli nuoruuden Rööperi ja millaista elämä oli siellä? Mitä mieltä Tomppa on Päivi Räsäs-kohusta?

6.7.2021 Kenneth ”Kentsu” Eriksson
Ex-poliisi Kenneth ”Kentsu” Erikssonilla oli ”vihatuin poliisi” -titteli joissakin piireissä. Mitä luki työhuoneen seinällä olevassa taulussa ja liittyykö titteli tähän? Onko Raamattu tuttu Kentsulle? Entä mitä Kentsu teki Latelle Pajamäessä? 

29.6.2021 Pasi Vuorenmaa
Vieraaksi saapuu pitkän linjan kuntosaliyrittäjä Pasi Vuorenmaa. Miten Herran johdatus toimii appiukon autovaraston myynnin kautta uskontielle? Miten Pyhä Henki esti Thaimaan matkan jossa olisi odottanut varma tuho? Tässä ohjelma, joka kannattaa kuunnella…

22.6.2021 Erno Manni
Ex-criminals -ohjelmassa vantaalainen pastori Erno Manni kertoo elämänsä kipeistä asioista ja siitä, mikä auttaa kriisin keskellä. Samalla selviää, pitääkö pastorin pitää yllä roolia vai voiko siitä murtautua ulos ja olla oma itsensä?

15.6.2021 Matti Jarvansalo
Ex-Criminals -ohjelmassa Johanssonin ja Niemelän vieraana entinen vanginvartija Matti Jarvansalo Turusta. Hän kertoo mielenkiintoisen läpileikkauksen elämästään ja avaa myös, mihin suuntaan askeleet ovat nyt eläkkeelle jäädessä johtamassa.

8.6.2021 Simo Rantalainen
Ex-Criminalsiin vieraaksi saapuu ex-Hyvät, pahat, rumat -TV-toimittaja ja nykyinen muslimi Simo Rantalainen. Hänen elämästään selviää paljon kaikenlaista, kuten miten Simo kääntyi muslimiksi? Saako muslimit rukousvastauksia? Entä miten käy, jos muslimina varastaa murhaa tai myy huumeita? Ja saavatko muslimit käännyttää kristittyjä? Ohjelman lopussa selviää sekin, mitä mieltä Jeesus on kääntymisestä Hänen puoleensa.

1.6.2021 Pia Tissari
Pia Tissarin tositarina on erityisesti niille, jotka kamppailevat korvaushoitoaineiden tai huumeiden kanssa. Kuuntele, miten Pian raittius eteni ja elämä muuttui. Mikä oli kipinä loppuelämäksi ilman korvaushoitoa? Entä minkä viestin Pia haluaa lähettää vangeille?

25.5.2021 Jimmy Huhtala
Vieraaksi Ex-Criminals -ohjelmaan saapuu pastori Jimmy Huhtala, entinen ”pohojanmaan häjy”, tuleva Alavuden helluntaiseurakunnan johtaja. Monta mielenkiintoista seikkaa on hänen elämänsä varrelta esillä, kuten voiko poliisilaitokselta löytää vaimon? Entä kuinka uskonasiat alkoivat puhutella Jimmyä?
– Yritin kaikkeni, että pääsisin irti päihteistä. Olin yhdessä vaiheessa 10 kuukautta kuivilla, mutta siitä tipahdin. Viimeisen putkeni päätteeksi meinasin ampua itseni. Kuulin silloin selkeästi sanat ”Jos teet sen, joudut helvettiin”. Ymmärsin, että olen ollut väärässä tämän Jumala-asian kanssa. En uskaltanut tappaa itseäni. Tajusin, että jos ne Jeesus-jutut ovat totta, niin kaikki muuttuu. Lähdin tätä selvittämään.
Jumalan Pyhä Henki teki työtään Jimmyssä. Tullessaan uskoon tärkein Raamatunjae löytyi 2. Korinttilaiskirjeestä (5:17):
– Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Eli olet saanut kaikki syntisi anteeksi. Tämä on äärimmäisen tärkeä sisäistää.

18.5.2021 Mika Lahtonen 
Mika Lahtonen on toiminut rikoslehti Alibin päätoimittajana yli 20 vuotta. Työssään hän on nähnyt sen, millaiseen pahuuteen ihminen kykenee, sekä sen, miten uskoontulo voi muuttaa paatuneimmankin rikollisen. Vuonna 2008 Lahtonen pahoinpideltiin sairaalakuntoon Jokelan vankilassa.
– Kävi mielessä, oliko tämä elämä tässä, Lahtonen toteaa.
Liittyikö tämä raaka teko Lauri ”Late” Johanssonin uskoontuloon? Entä mitä Mika Lahtonen ajattelee itse uskonasioista?

11.5.2021 Harri Nykänen
Helsingin Sanomien pitkäaikaisen rikostoimittajan, dekkarikirjailija Harri Nykäsen eläkeikä on virallisesti jo ohitettu. Nykänen haluaa kuitenkin edelleen nostaa esiin kulisseissa tapahtuvia vääryksiä. Hän on myös huolissaan nuorison kasvavasta rikollisuudesta. Nykäsen äiti oli uskollinen esirukoilija. Rukoukset kannattivat, sillä myös pojan kädet menevät ristiin päivittäin.

4.5.2021 Mia Johansson ja Kirsi Niemelä
Ex-Criminals –sarja saa nyt erityisiä vieraita – Mia Johanssonin ja Kirsi Niemelän. Tässä ”Vaimot”-jaksossa paljastuu, millaisia aviomiehiä Lauri ja Ali ovat, mikä Raamatunpaikka on Mialle rakas, ja mikä psalmi Kirsin mielestä kannattaa ehdottomasti lukea.

27.4.2021 Kari Teikari ja Sakari Kalliomaa
Tällä kertaa Ex-Criminals –sarjaan saapuu vieraaksi porilaiskaksikko, evankeliumin edistäjät Kari Teikari ja Sakari Kalliomaa. Evankeliumi edellä mennään ja monenlaista ihmettä tulee julki, kuten voiko vesi muuttua bensiiniksi?

20.4.2021 Miska Nyman
Entinen ex-kriminaali ja Romanifoorumin työntekijä Miska Nyman tekee mielenterveys- ja päihdetyötä rikostaustaisten ihmisten parissa. Hänen lempikohtansa Raamatusta kertoo tuhlaajapojasta, johon hän itsekin samaistuu. Kuuntele myös, millaisia tabuja ohjelmassa nousee esille.

13.4.2021 Janne Raninen
Yli 20 vuotta vankilassa istuneen Janne Ranisen seurassa saadaan tiukkaa tarinaa vankeinhoidosta ja elämästä. Onko Suomen tie Ruotsin tie? Mistä syystä Jannen lusiminen oli normaalivankia vaikeampaa? Entä mitä usko Raniselle merkitsee? Ranisella on oma JR True Crime Podcast, jossa hän haastattelee rikoksen tekijöitä, uhreja, rikosten ja rikollisten kanssa työtä tekeviä. Hän toimii myös puheenjohtajana vankien lasten oikeuksiin keskittyvässä hyväntekeväisyysjärjestössä.

6.4.2021 Juha Saurama
Nyt on asiaa nyrkkeilystä, arvoista ja uskosta ortodoksin silmin. Vieraaksi Ex-Criminals –ohjelmaan saapuu kamppailu-urheiluvalmentaja Juha Saurama, joka on valmentanut Lauri ”Late” Johanssoniakin. Mille vuorelle Juha haluaisi matkustaa ja miksi? Onko hänen tiukassa aikataulussaan aikaa rauhoittumiselle, ja jos on, niin missä?

30.3.2021 Tuomas Enbuske
Tuomas Enbuske kävi läpi pimeän talven ja pitkän psykiatrisen hoitojakson. Suljettu osastokin tuli tutuksi. Hän kertoo Radio Deissä julkisesta ammatistaan, romahduksestaan ja uskosta – sekä sen puutteesta.

23.3.2021 Ari Puonti
Pastori Ari Puonti kertoo ex-criminalseille, miten Jumala voi tehdä sen, mikä ihmiselle on mahdotonta, ja miten Pyhän Hengen sanoma antoi hänelle uuden suuntaviivan elämässä. Ari myös pohtii, ovatko seurakunnat onnistuneet seksuaalivähemmistöjen kohtaamisessa, ja antaa neuvoja näihin vaikeisiin kysymyksiin.

16.3.2021 Glory Backman
Evankelista Glory Backman kertoo ex-criminalseille rajun tarinansa, jossa hän jäi Thaimaan tullissa kiinni heroiinista. Mitä Glory koki 1800 vangin keskellä, ja mitä kakun päällä luki, kun hän pääsi ulos linnasta? Ohjelmassa kuullaan myös Gloryn ohjeita avioliittoon niin miehille kuin naisille.

9.3.2021 Jouko Koistinen
Kuopion vankilasta eläkkeelle jäänyt pappi Jouko Koistinen kertoo Alille ja Laurille moninaisia muistojaan vankilamaailmasta sekä tämän päivän kuulumisiaan.

2.3.2021 Pauli Joona
Tämä jakso lupaa vauhtia ja ihmeitä sekä sanomaa anteeksiantamisesta – ja saamisesta. 17 kertaa vankilassa lusinut Pauli Joona käy läpi elämänsä ylä- ja alamäkiä. Mikä mullistus seurasi, kun hän Saramäen vankilassa peitti ovisilmän? Entä miten voi saada lahjan maalata tauluja, kun antaa ja pyytää anteeksi?

23.2.2021 Rami Mäkinen
Tässä jaksossa Ilta-Sanomien rikostoimittaja Rami Mäkinen tapaa Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän. Ex-criminalsit selvittävät, miten kieltenopiskelijasta tuli rikostoimittaja. Entä miten Rami kommentoi Raamatun kertomusta Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta? Ja mikä on hänen näkemyksensä kuuluisasta katiskavyydistä? Kuuntele ja saa vastauksia.

16.2.2021 Valte Stenroth
Ex-criminals ohjelmassa riittää iloa, kun vieraaksi saapuu Valte Stenroth Forssasta. Ja mikä ettei – evankeliumi on Ilosanomaa täynnä! Valte kertoo, miten Herra kohtasi hänet ja miten koko elämän aikaiset, 30 kilon säkiltä tuntuvat taakat putosivat harteilta. Lisäksi Valte paljastaa, miten väkivalta ja huumeet lähtivat kerralla, kuin Paavalilta.

9.2.2021 Aulis Pallaskallio
Vankilaevankelista Aulis Pallaskallio kertoo Ex-Criminals -ohjelmassa, miten hänet hakattiin lähes kuoliaaksi, ja sen jälkeen – kesken työpäivän – tapahtui elämän suurin mullistus. Uskoon tultuaan Aulis kyseli Herralta, pääsisikö hän lähetystyöhön, niin Jumala näytti lähetyskentän olevan ikkunan alla.

2.2.2021 Valde Blomerus
Ex-Criminals ohjelman vieraana on Klaukkalan mies, evankelista Valde Blomerus, joka kertoo, miksei saanut nukkua, ja mikä oli lääke unettomuuteen? Entä millaisten sanojen kautta hän sai uudistua? Valde myös kertoo työstä Puolassa ja sen kohtaamista haasteista.

26.1.2021 Leif Schwartz
Nyt on rajua ilotulitusta luvassa vantaalaisen Leif Schwartzin seurassa! Miten vuosien sekoilu loppui yhtäkkiä Myyrmannin asemalla ja sai hänet kotiin lukemaan Raamattua? Ohjelmassa Leif kertoo, miten vartijat vuosien päästä muistivat hänet, minkä rajun unen hän näki Sörkän vankilassa. Entä millaista Leifin elämä on nykyään onnellisena perheen isänä?

19.1.2021 Jussi Valentin
Nyt ääneen pääsee mies, joka sai kohdata Herran vankivaunussa. Evankelista Jussi Valentin Lahdesta todistaa Jeesuksen armosta, miten Korkein oikeus teki hyvän päätöksen Jussin tuomiossa, vaikka asianajaja ei siihen uskonut. Lisäksi Jussi kertoo, miten hänestä tuli nuorten romanivankien opettaja, ja kuinka evankeliumin tuli palaa hänen sydämessään.

12.1.2021 Kale Puonti
Ex-huumepoliisi ja dekkaristi Kale Puonti Helsingistä vastaa kysymykseen, kuka Suomessa johtaa huumekauppaa? Entä mitä mieltä Kale on psalmista 107?  Ja millaisen arvostelun hän saa ohjelmassa esikoiskirjastaan Manni? 

5.1.2021 Jarkko Sipilä
Ex-Criminals -ohjelmassa Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana heti alkuvuodesta MTV:n rikostoimittaja ja dekkaristi Jarkko Sipilä. Miten Jarkko palautuu, kun työt käyvät raskaaksi? Onko häntä uhkailtu työssään? Entä millaisia ajatuksia seurasi Laurin kirjan toimittamisesta?

24.-29.12.2020 Ex-Criminals jouluspeciaali Kylmäkosken vankilasta 
Ex-Criminals -ohjelmasarjan tekijät saivat vankilan johdolta luvan vierailla joulun aikaan Kylmäkosken vankilassa. Lupa järjestyi myös vankien tapaamiseen ja haastatteluihin. Kuuntele sarjan erikoislähetykset Kylmäkosken rangaistuslaitoksesta. Mukana vangeista Jani, Kimmo, Merzi ja Vili, sekä Kylmäkosken vankilan johtaja Harri Rämö ja vankilapastori Vesa Mäkelä.

22.12.2020 Miro Pallovirta
Ex-Criminals -ohjelmassa vieraana ex-linnanmies Miro Pallovirta Jyväskylästä, joka rohkaisee rukoilemaan poikien ja tyttöjen puolesta vaikka tilanne olisi kuinka synkkä. Miten Miron rukoileva äiti reagoi kun kuuli poikansa saaneen uuden suunnan elämäänsä? Millaisia hommia Miro tekee tänä päivänä, ja mikä oli se yliluonnollinen asia, minkä hän sai kokea, kun tuli uskoon?

15.12.2020 Markku Koski
Ex-criminals ohjelmassa Late Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana evankelista Markku Koski Porista. Mitä tapahtui porilaisen julkkiksen vaatekaupassa ja miten homma korjaantui vuosien päästä? Millä ”rikosrannikolla” Markku tekee evankeliointia? Yksi traktaatti voi ratkaista pelin ja tällä kertaa ilo kohtasi Bulgarian gangsteria, mutta miten?

8.12.2020 Teemu Laajasalo 
– Ihmisen elämä on loppujen lopuksi syntistä elämää, toteaa piispa Teemu Laajasalo huomenna tiistaina kuultavassa Radio Dein Ex-Criminals -sarjan jaksossa. – Minä olen pahantekijä myös – minulla on 35 päiväsakkoa sovitettavana.
Ex-vangit Ali Niemelä ja Lauri Late Johansson keskustelevat piispa Teemu Laajasalon kanssa Radio Deissä rikoksesta, rangaistuksesta ja armosta.

1.12.2020 Juhani Harjunpää
Ex-Criminals haastattelussa Juhani Harjunpää Riihimäeltä. Juhani liittyy vahvasti Lauri Johanssonin elämään, sillä kun Late tuli uskoon, hän kuuli vankilassa Juhanin raamattuopetusta. Ohjelmassa Juhani kertoo ihmeellisestä löydöstään kaapin perältä. Mitä löytyi ja mitä se vaikutti? Entä mistä tulee nimi ”papinpolttaja”? Jakson loppupuolella kuullaan vielä järkyttävä tarina eräästä vangista, jonka Juhani tapasi vähän ennen murhatekoa.

24.11.2020 Sini Svahn
Lauri ”Late” Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi saapuu Sini Svahn Tampereelta. Miksi Siniä ahdistaa, kun hän saapuu Helsinkiin? Voiko työhaastattelussa jännittää niin että pyörtyy? Entä miten hän tuli uskoon ja löysi puolison? Paljon hyvää ja lohdullista sanomaa on luvassa tässä jaksossa.

17.11.2020 Jermu
Kamppailu-urheilija ja uskonveli Jermu vierailee tämän viikon Ex-Criminals -sarjassa. Täytyykö kumartaa henkiä että menestyy kontaktilajissa? Mitä on sipulinkuorinta? Entä mistä löytyy kelpo vaimo sekä millainen hän on? Näistä ja monesta muusta Jermu jutustelee Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin kanssa.

10.11.2020 Päivi Räsänen
Konnunsuon keskusvankilan pyhäkoulussa uskonsa ensi askeleet ottanut Päivi Räsänen vierailee kahden ex-vangin haastattelussa Ex-Criminals -ohjelmassa. Homopuheistaan poliisitutkintojen kohteeksi joutunut Päivi on törmännyt uuteen ilmiöön: Papit ovat alkaneet lähetellä entiselle sisäministerille saarnojaan, jotta tämä arvioisi, voidaanko niiden sisällön tulkita rikkovan lakia.

3.11.2020 Ari Lepistö
Ex-criminals ohjelmassa Late Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana ex-linnakundi ja vankilalähetti Ari Lepistö från Inkoo. Kuka puhui ja mitä, kun Ari nousi katsomaan auringonlaskua Kakolan ikkunaan? Miksi Ari ei päässyt irti piristeistä heti, ja miten homma ratkesi yhtäkkiä sellin yksinäisyydessä istuessa? Tässä haastattelussa myös selviää, mitä neuvoja Ari antaa puolison valintaan vangeille.

27.10.2020 Pauli Koivula
Ex-Criminals –ohjelmassa on tälle kertaa vieraana stadin ex-pirikauppias Pauli Koivula. Nuorena hän luuli olevansa vapaa, mutta todellisen vapauden hän löysi vasta paljon myöhemmin. Mitä yhteistä on 59-luvun Cadilla ja Paulilla? Millainen ihme tapahtui, kun Pauli rukoili erään naisen puolesta?  Miten Pauli valmistautuu kuhunkin päivään?

20.10.2020 Sakari Pihlaja
Pitkän linjan vankilalähetti Sakari Pihlaja Jyväskylästä kertoo Ex-Criminals -sarjassa tarinansa. Miten entinen linnankundi sai omat avaimet Vaasan vankilaan? Minkä kautta armo kirkastui Sikelle? Entä miksi hän puhuu valkoisesta kivestä? Näistä ja monesta muusta lisää Sakarin haastattelussa.

13.10.2020 Vesa Kunnas siirtää viestikapulan Lauri ”Late” Johanssonille
Tässä Ex-Criminals -ohjelman jaksossa Vesa Kunnas Riihimäeltä kertoo, mikä ”pamaus” koettiin Mikkelissä vuonna 78. Entä montako nimeä Klinulle tuli vihkoon Riihimäen vankilaherätyksessä? Kuuntele myös tämän haastattelun hienoin hetki: Late saa Klinun ”työkalut”,  jotka hänellä oli mukana kiertäessään kouluissa eli luvassa on viestikapulan vaihto.

6.10.2020 Tommi ja Maria Räsänen

Entinen saatananpalvoja Tommi Räsänen alkoi käyttämään lääkkeitä jo 10-vuotiaana, kiinnostui okkultismista, tuhosi kirkkoja, käytti suonensisäisiä huumeita ja yritti riistää useita kertoja itseltään hengen. Sitten tapahtui jotain uskomatonta, minkä vain Jeesus voi saada aikaiseksi.

Samaan aikaan toisaalla tuore äiti jättää alle parin kuukauden ikäisen vauvan rappukäytävään, josta hän päätyy kasvattiperheen kautta lastenkotiin ja nuorisokotiin sekä psykiatriselle osastolle. Mariastakin tulee lääkkeiden orja, joka saa kodittomana ollessaan toivoa siskonsa erikoisen näyn kautta. Tuore aviopari Tommi ja Maria Räsänen jakavat uskomattoman elämäntarinansa.

29.9.2020 Simo Berlin
Suomesta löytyy erityinen paikka, jossa ei kysytä rahaa, vaan aitoa halua päästä irti päihteistä ja muista riippuvuuksista. Miten toiminta alkoi ja vieläkö työtä voidaan tehdä ”polvillaan” pyytämättä apua maailman instituutioilta?  Haminalainen Simo Berlin kertoo Särkisalmen toimintakeskuksen toiminnasta ja lisäksi pastorin työstään Venäjällä.

22.9.2020 Kyösti Simanainen
Ex-Criminalsiin saapuu Kyösti Simanainen, veli joka tuli linnassa uskoon. Elämä ei ole ollut Kyöstille pelkkää myötätuulta. Uskonelämäänkin koetteli Jobin aika. Kuuntele, miten Herra sallii koetukset, mutta myös nostaa ja antaa uutta terveyttä ja intoa lähteä liikkeelle.

15.9.2020 Taru Loikas

Lähtökohdat Taru Loikkaan elämälle eivät olleet kummoiset. Hän oli jo syntyessään huumaavien aineiden alainen ja lapsuus kului päihteiden sävyttämässä ympäristössä Ruotsissa. Kuuntele rohkaiseva tarina, miten Taru sai kuulla ja ottaa vastaan Ilosanoman ja miten hän on parantunut. Jaksossa myös selviää, miten Jeesus johdatti hänet nuorten pariin Yhdysvaltoihin saakka.

8.9.2020 Markku ”Kure” Tuppurainen
Markku ”Kure” Tuppurainen saapuu Seinäjoelta Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin vieraaksi, ja tässä haastattelussa Markku muistelee linna-aikoja Sukevalla sekä miten onnellisesti eräs ilta päättyi, kun hän jäi pois vankilan seurakunnan vierailusta. Jaksossa selviää, onko Markulla mennyt aina hyvin vai onko elämässä ollut myös pimeitä laaksoja.

1.9.2020 Timo Räihä
Lahtelainen Timo Räihä on ehtiväinen mies. Tässä haastattelussa hän kertoo vankilaevankelistana tekemästään työstään, painiurastaan SM-tasolla sekä poliitikon askelistaan. Ohjelmassa selviää esimerkiksi, miten pienellä budjetilla voi päästä politiikkaan mukaan ja voiko uskosta puhua valtuutettuna.

25.8.2020 Matti Natri
Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän jututettavaksi saapuu evankelista, motoristi ja ex-linnamies Matti Natri. Miten Albania liittyy uraan uskontiellä ja miten kävi autolle niillä retkillä? Matti kertoo ohjelmassa elämästään motoristina ja evankelistana sekä matkoistaan eri paikoissa.

18.8.2020 Jani Heinonen
Jani Heinosen stoori on raskas ja vankilavuosiakin on peräti 37, joten hänellä kokemusta kiven sisältä riittää. Haastattelussa Jani kertoo, mikä ohjelma on auttanut häntä uskon lisäksi ja mitä hän  ”murjoi” Latessa puolen vuoden ajan – ja nyt tuli julkinen kiitos tästäkin hommasta.

11.8.2020 Harri Lampinen
Pastori, vanginvartija ja ex-judomestari Harri Lampinen kertoo omintakeisen tarinan, kuinka hän 23-vuotiaana tuli ”pystymetsästä” uskoon. Entä miten judoka ”Israel” liittyi siihen, ja kuinka Jumala lopulta selätti Harrin? Ohjelmassa selviää myös, miten Lauri ”Late” Johansson ja Harri ovat tavanneet.

4.8.2020 Alexandr Turovsky
Ex-Criminals -sarjaan saapuu vieraaksi Pietarin ex-gangsteri Alexandr Turovsky. Haastattelussa selviää esimerkiksi, millaiset ovat olot Venäjän vankiloissa. Lisäksi Alex soittaa kauniin kappaleen kitarallaan. Ohjelmassa on venäjä-suomi tulkkaus.

28.7.2020 Väinö Ahola
Vankilalähetti Väinö Ahola Järvenpäästä kertoo, miten hän sai tulla uskoon ja miten vankilahommat alkoivat. Lisäksi ohjelmassa selviää, miten kitaristi Jukka Tolonen liittyy Väiskin elämään sekä kenen Suomen presidentin huoneessa Väiski on yöpynyt.

21.7.2020 Pertti Hottinen
Ex-Criminals -ohjelmaan saapuu vieraaksi vankilalähetti Pertti Hottinen. Pertti muun muassa kertoo, miten hän hitsarina sai autoedun ja miten muut työntekijät reagoivat siihen. Entä onko uusia lähettejä löytynyt Pertin rinnalle vankilatyöhön?

14.7.2020 Juhani Haapamäki
Ex-Criminals -sarjassa on vieraana tällä kertaa Vailla vakinaista asuntoa ry:n työntekijä Juhani Haapamäki. Juhani toimii arjessa asunnottomien ja narkomaanien tukena ja auttaa heitä pääsemään uuteen elämään kiinni. Puhumme uskosta, motiiveista ja Raamatun sanasta, sekä kuulemme Juhanin terveiset vangeille.

7.7.2020 Hannu Ratia
Ex-Criminals ohjelmassa Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi saapuu entinen elinkautisvanki Hannu Ratia. Miksi Hannu halusi tavata Tarja Halosen Hakiksen torilla ja miten Tarja reagoi armahtamaansa Hannuun? Onko Hannulla Raamatusta kohtaa, joka rauhoittaa kaiken levottomuuden keskellä? Entä miten Hannun mukaan elinkautisvanki kotiutuu parhaalla mahdollisella tavalla?

30.6.2020 Kari Tolvanen
Voiko poliisi elää normaalia elämää vai seuraako työt vapaa-ajalle? Kenen idea oli että Kari Tolvanen lähti politiikkaan? Entä miten Paavalin sanat vanginvartijalle ”älä tee mitään pahaa itsellesi” liittyy Karin uraan ja mitä mieltä Kari on Raamatusta? Näihin ja moniin muihin asioihin saadaan selko tässä Ex-Criminals –ohjelman jaksossa.

23.6.2020 Remu Aaltonen
Rocklegenda Henry ”Remu” Aaltonen tapaa Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa veljensä murhan tunnustaneen Lauri ”Late” Johanssonin, joka vapautui kesäkuun alussa lopullisesti Naarajärven vankilasta viimeisen koevapausjakson päätyttyä. Johansson kertoo ohjelmassa Remun käyneen katsomassa häntä vankilassa lukuisia kertoja kahdeksantoista vankeusrangaistuksessa vietetyn vuoden aikana.

16.6.2020 Taija Stoat
Ex-Criminals -sarjassa kriminaalipsykologi Taija Stoat muistaa mummoaan ja kertoo, mitä tapahtui nuoruudessa. Ohjelmassa myös selviää, tunnistaako ammattilainen psykopaatin helposti.

9.6.2020 Raine Savolainen
Ex-criminals ohjelmassa radio Deillä Late Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi saapuu Raine Savolainen Lahdesta. Kuuntele miten Rainen elämä kääntyi kun kassi kädessä tuli ulos vankilasta. Ja mikä on Rainen viesti niille, jotka vielä lusivat. Ohjelmassa käy myös ilmi, miten Jeesus parantaa tänäkin päivänä, ja lääkärikin saa ihmetellä asiaa.

2.6.2020 Ville Nieminen
25 vuotta ammattilaisurheilussa ensin pelaajana ja sen jälkeen valmentajana työskennellyt Ville Nieminen avaa radiossa uransa ja elämänsä pysäyttävimpiä hetkiä. Sellaisiin lukeutuvat muun muassa mestarijoukkueen huoltajan menehtyminen auto-onnettomuudessa, esikoisen syntymä ja oma rippikoulu.

26.5.2020 Keijo Häkkinen
Keijo Häkkinen
tuli kerran muovikassi kädessään päihdeongelmaisille tarkoitettuun Silta-kuntoutukseen, ja sille tielle jäi. Kuuntele millä eväillä Keijo on pärjännyt elämässään.

19.5.2020 Vesa Mäkelä
Vankilapastori Vesa Mäkelä Kylmäkosken vankilasta paljastaa, millaista on työ vankien parissa ja mistä löytyy elämän parhaat hetket. Samalla selviää, miten koronavirus on vaikuttanut vankien arkeen.

28.4.2020 Jussi Taipale 
Jos Tukholman katuja talsii heroiinin voimalla vailla päämäärää, on ennuste tulevaisuudesta raittiina ja järjissään lähes nolla. Kuuntele, mikä käänsi Jussi Taipaleen suunnan, palautti ”tehdasasetukset” ja sai miehen kitaran soimaan Jumalan kunniaksi.

21.4.2020 Riitta Himanen 
Onko väkivaltaisesta käytöksestä ulospääsyä ja mistä Riitta Himanen sai avun? Muun muassa näistä asioista keskustellaan Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin Ex-Criminals -ohjelmassa. Jaksossa selviää myös hämmästyttävä tarina Laurin äidin ja Riitan työelämän historiasta.

14.4.2020 Heikki Lindqvist
Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana on pitkän linjan pastori ja evankelista Heikki Lindqvist, jonka nuoruuteen kuuluivat vankilat ja Tukholman alamaailma. Kuuntele, monenko oluen jälkeen alamäki alkoi ja kuka on Igor.

7.4.2020: Ari Santaharju
Kristillisen Sons of Abraham -moottoripyöräkerhon presidentti Ari Santaharju kertoo elämästään, joka oli aikoinaan täynnä tyhjyyttä. Tänä päivänä tämän entisen koulukiusaajan sydämellä on mm. Motoristit koulukiusaamista vastaan -yhdistyksen työ.

31.3.2020 Jukka Tolonen
Jukka Tolonen on kitaravirtuoosi, joka sai melkein kaiken mitä voi musiikin saralla toivoa – myös sen lieveilmiöt. Amfetamiiniin rakastuminen vei hänet huumehöyryisine tekoineen vankilaan. Muurien sisällä virret alkoivat puhutella Jukkaa, ja ulos linnasta astui uskoon tullut mies.

24.3.2020 Seppo Eskola
Nuorena Seppo Eskolan vei jalkapallo. Polvivamman takia hän joutui kuitenkin jättämään lajin ja ajautui rikollisiin porukoihin. Jo 16-vuotiaana Seppo päätyi vankilakierteeseen ja hän kulutti kaltereita yhteensä 10 vuotta. Lopulta hän johdattui Keravan vankilassa kirkkoon ja siellä hänen puolestaan rukoiltiin.
– Tunsin siinä Jumalan rakkautta ja ymmärsin, että Jeesus on vangin toivo. Jos pysyn hänessä kiinni oikeasti, niin voi olla etten joudu enää vankilaan ja voin saada elämäni kuntoon. 

17.3.2020 Gunnar Lundberg
Gunnar Lundberg ratkaisi ennen asiat väkivallalla ja istui niitä sitten linnassa miettimässä 18 vuotta. Hän etsi Jeesusta monen monituista kertaa, kunnes vihdoin löysi Hänet. Nykyään tämän iloisen veljen löytää Metrokappelista, jossa hän toimii pastorina.

10.3.2020 Jukka Järvinen
Käpylän pyöveli eli ex-ammattinyrkkeilijä Jukka Järvinen saapuu Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi. Kuuntele, miten Laten kävi noustessaan Jukan kanssa kehään, ja oliko ”historiallinen” matsi Tony Halmeen kanssa sovittu etukäteen. Lisäksi ohjelmassa selviää miten Jukka tuli uskoon ja miten hänen koiransa liittyy siihen.

3.3.2020 – Jari Sulkunen
Jari Sulkusen elämä lähti jo varhain väärille poluille. Hän vietti lapsuuden päihdeongelmaisten vanhempien kanssa, ja jo 12-vuotiaana alkoi itsekin käyttämään huumeita. Asunnottomana ja riutuneena narkkarina elämästä puuttui tarkoitus. Vuonna 1995 harhainen mies hyppäsi alas sillalta, mutta pelastui ja päätyi vankimielisairaalaan. Siellä alkoi armon aika ja Jari halusi katsoa onko Jumala totta. Vähitellen hänen elämänsä muuttui täysin. Tänä päivänä Jari sanoo olevansa onnellinen mies. Painia harrastava perheellinen mies työskentelee vankien parissa. Mitä hän haluaa sanoa kaverille, joka kipuilee vankilassa?
– Jeesus sanoo Raamatussa, että jos te tutkitte kirjoituksia, Isä Jumala tulee kertomaan henkilökohtaisesti, ovatko nämä kirjoitukset Jumalasta.

25.2.2020 – Heli Karjunen
Päihteitä, sekoilua, kaksoiselämää ja mies vankilassa. Kuuntele, miten Heli Karjusen elämä sujui, ja miksi hänellä on nyt hymy herkässä. Kuka auttoi ja kenelle kuuluu kunnia ja kiitos? Se selviää tässä Ex-Criminals -jaksossa. Musiikkina kuullaan vankien usein toivomaa kappaletta.

18.2.2020 – Antti Sainio
92-vuotias Antti Sainio tunnetaan Suomen kaikissa vankiloissa kunnioitettuna vankilalähettinä. Nuorena itsekin linnassa väkivaltarikoksesta istunut Sainio on vienyt evankeliumia kaltereiden taakse yli puolen vuosisadan ajan. Elämän alamäki vei alkoholistiksi ja lopulta hän yritti räjäyttää itsensä. Ihme tapahtui: mies palasi kuoleman rajalta elävien kirjoihin. Lopulta Sainio löysi pelastuksen ja omien sanojensa mukaan ”Antti ei tullut uskoon vaan usko tuli Anttiin”. Jumala kutsui hänet hyvin selvästi vankilatyöhön. Vuonna 2014 hän sai korkea-arvoisen vankeinhoidon ansioristin ja on hänet kutsuttu presidentin linnaankin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

11.2.2020 – Mika Hiltunen
Mika Hiltusen elämä ajautui rikollisille teille aina Ruotsiin saakka. Tänä päivänä Mika toimii vankilalähettinä, evankelistana ja Lahden helluntaiseurakunnan vanhemmistoveljenä. Mistä tuli voima muutokseen?

4.2.2020 – Pauli Ojala
Avausjaksoon vieraaksi saapuu helsinkiläinen yliopistomies ja biokemisti Pauli Ojala. Ojala tekee työtä vankien kanssa ja auttaen vapautuneita vankeja työllistymään. Ohjelmassa Lauri Johansson kertoo hänelle ongelmista, joihin on itse puolitoista kuukautta kestäneen koevapautensa aikana törmännyt.
– Asunnon saaminen tuntui mahdottomalta, kun vuokrasopimusta tehtäessä piti kertoa nimi. Sähkösopimuksen solmiminenkin onnistui vasta kolmannen firman kanssa.