Ex-Criminals -sarja todistaa mahdollisuudesta parempaan elämään. Se tuo toivoa ja rohkaisee erityisesti toivottomissa tilanteissa kamppailevia ihmisiä.

Ohjelmassa vakavista rikoksista tuomittu entinen jengiläinen ja jo 12 vuotta Jeesusta seurannut Lauri ”Late” Johansson sekä pitkään myös alamaailman pyörteissä liikkunut Ali Niemelä kutsuvat ohjelmaan vieraita laajalla skaalalla keskustelemaan elämän tärkeistä kysymyksistä. Ohjelman juontajat tuovat omalla aidolla ja rosoisella tyylillään selkeästi esiin myös oman uskonsa.

– Toivomme, että evankeliumin hyvä sanoma leviäisi niin vankiloissa kuin siviilissä, ja että kuuntelijoille voisi käydä kuten meille, ja tulisivat uskoon, kertovat Johansson ja Niemelä.

Ex-Criminals Radio Deissä tiistaisin klo 22.05. Uusinnat keskiviikkoisin klo 16.05 ja torstaisin klo 01.00.

Ohjelmaa kustantaa Radio Dein ystävä Kristityt Yhdessä ry.

UUTTA!
>> Tilaa Deikaupasta Lauri Johanssonin elämäkerta:

Late – Suomen pelätyimmän rikollisen tarina

>> Kristityt Yhdessä ry:n kautta tilattavissa myös  Ex-Criminals -t-paitoja.


KUUNTELE EX-CRIMINALS -SARJAN JAKSOJA:

6.10.2020 Tommi ja Maria Räsänen

Entinen saatananpalvoja Tommi Räsänen alkoi käyttämään lääkkeitä jo 10-vuotiaana, kiinnostui okkultismista, tuhosi kirkkoja, käytti suonensisäisiä huumeita ja yritti riistää useita kertoja itseltään hengen. Sitten tapahtui jotain uskomatonta, minkä vain Jeesus voi saada aikaiseksi.

Samaan aikaan toisaalla tuore äiti jättää alle parin kuukauden ikäisen vauvan rappukäytävään, josta hän päätyy kasvattiperheen kautta lastenkotiin ja nuorisokotiin sekä psykiatriselle osastolle. Mariastakin tulee lääkkeiden orja, joka saa kodittomana ollessaan toivoa siskonsa erikoisen näyn kautta. Tuore aviopari Tommi ja Maria Räsänen jakavat uskomattoman elämäntarinansa.

29.9.2020 Simo Berlin
Suomesta löytyy erityinen paikka, jossa ei kysytä rahaa, vaan aitoa halua päästä irti päihteistä ja muista riippuvuuksista. Miten toiminta alkoi ja vieläkö työtä voidaan tehdä ”polvillaan” pyytämättä apua maailman instituutioilta?  Haminalainen Simo Berlin kertoo Särkisalmen toimintakeskuksen toiminnasta ja lisäksi pastorin työstään Venäjällä.

22.9.2020 Kyösti Simanainen
Ex-Criminalsiin saapuu Kyösti Simanainen, veli joka tuli linnassa uskoon. Elämä ei ole ollut Kyöstille pelkkää myötätuulta. Uskonelämäänkin koetteli Jobin aika. Kuuntele, miten Herra sallii koetukset, mutta myös nostaa ja antaa uutta terveyttä ja intoa lähteä liikkeelle.

15.9.2020 Taru Loikas

Lähtökohdat Taru Loikkaan elämälle eivät olleet kummoiset. Hän oli jo syntyessään huumaavien aineiden alainen ja lapsuus kului päihteiden sävyttämässä ympäristössä Ruotsissa. Kuuntele rohkaiseva tarina, miten Taru sai kuulla ja ottaa vastaan Ilosanoman ja miten hän on parantunut. Jaksossa myös selviää, miten Jeesus johdatti hänet nuorten pariin Yhdysvaltoihin saakka.

8.9.2020 Markku ”Kure” Tuppurainen
Markku ”Kure” Tuppurainen saapuu Seinäjoelta Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin vieraaksi, ja tässä haastattelussa Markku muistelee linna-aikoja Sukevalla sekä miten onnellisesti eräs ilta päättyi, kun hän jäi pois vankilan seurakunnan vierailusta. Jaksossa selviää, onko Markulla mennyt aina hyvin vai onko elämässä ollut myös pimeitä laaksoja.

1.9.2020 Timo Räihä
Lahtelainen Timo Räihä on ehtiväinen mies. Tässä haastattelussa hän kertoo vankilaevankelistana tekemästään työstään, painiurastaan SM-tasolla sekä poliitikon askelistaan. Ohjelmassa selviää esimerkiksi, miten pienellä budjetilla voi päästä politiikkaan mukaan ja voiko uskosta puhua valtuutettuna.

25.8.2020 Matti Natri
Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän jututettavaksi saapuu evankelista, motoristi ja ex-linnamies Matti Natri. Miten Albania liittyy uraan uskontiellä ja miten kävi autolle niillä retkillä? Matti kertoo ohjelmassa elämästään motoristina ja evankelistana sekä matkoistaan eri paikoissa.

18.8.2020 Jani Heinonen
Jani Heinosen stoori on raskas ja vankilavuosiakin on peräti 37, joten hänellä kokemusta kiven sisältä riittää. Haastattelussa Jani kertoo, mikä ohjelma on auttanut häntä uskon lisäksi ja mitä hän  ”murjoi” Latessa puolen vuoden ajan – ja nyt tuli julkinen kiitos tästäkin hommasta.

11.8.2020 Harri Lampinen
Pastori, vanginvartija ja ex-judomestari Harri Lampinen kertoo omintakeisen tarinan, kuinka hän 23-vuotiaana tuli ”pystymetsästä” uskoon. Entä miten judoka ”Israel” liittyi siihen, ja kuinka Jumala lopulta selätti Harrin? Ohjelmassa selviää myös, miten Lauri ”Late” Johansson ja Harri ovat tavanneet.

4.8.2020 Alexandr Turovsky
Ex-Criminals -sarjaan saapuu vieraaksi Pietarin ex-gangsteri Alexandr Turovsky. Haastattelussa selviää esimerkiksi, millaiset ovat olot Venäjän vankiloissa. Lisäksi Alex soittaa kauniin kappaleen kitarallaan. Ohjelmassa on venäjä-suomi tulkkaus.

28.7.2020 Väinö Ahola
Vankilalähetti Väinö Ahola Järvenpäästä kertoo, miten hän sai tulla uskoon ja miten vankilahommat alkoivat. Lisäksi ohjelmassa selviää, miten kitaristi Jukka Tolonen liittyy Väiskin elämään sekä kenen Suomen presidentin huoneessa Väiski on yöpynyt.

21.7.2020 Pertti Hottinen
Ex-Criminals -ohjelmaan saapuu vieraaksi vankilalähetti Pertti Hottinen. Pertti muun muassa kertoo, miten hän hitsarina sai autoedun ja miten muut työntekijät reagoivat siihen. Entä onko uusia lähettejä löytynyt Pertin rinnalle vankilatyöhön?

14.7.2020 Juhani Haapamäki
Ex-Criminals -sarjassa on vieraana tällä kertaa Vailla vakinaista asuntoa ry:n työntekijä Juhani Haapamäki. Juhani toimii arjessa asunnottomien ja narkomaanien tukena ja auttaa heitä pääsemään uuteen elämään kiinni. Puhumme uskosta, motiiveista ja Raamatun sanasta, sekä kuulemme Juhanin terveiset vangeille.

7.7.2020 Hannu Ratia
Ex-Criminals ohjelmassa Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi saapuu entinen elinkautisvanki Hannu Ratia. Miksi Hannu halusi tavata Tarja Halosen Hakiksen torilla ja miten Tarja reagoi armahtamaansa Hannuun? Onko Hannulla Raamatusta kohtaa, joka rauhoittaa kaiken levottomuuden keskellä? Entä miten Hannun mukaan elinkautisvanki kotiutuu parhaalla mahdollisella tavalla?

30.6.2020 Kari Tolvanen
Voiko poliisi elää normaalia elämää vai seuraako työt vapaa-ajalle? Kenen idea oli että Kari Tolvanen lähti politiikkaan? Entä miten Paavalin sanat vanginvartijalle ”älä tee mitään pahaa itsellesi” liittyy Karin uraan ja mitä mieltä Kari on Raamatusta? Näihin ja moniin muihin asioihin saadaan selko tässä Ex-Criminals –ohjelman jaksossa.

23.6.2020 Remu Aaltonen
Rocklegenda Henry ”Remu” Aaltonen tapaa Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa veljensä murhan tunnustaneen Lauri ”Late” Johanssonin, joka vapautui kesäkuun alussa lopullisesti Naarajärven vankilasta viimeisen koevapausjakson päätyttyä. Johansson kertoo ohjelmassa Remun käyneen katsomassa häntä vankilassa lukuisia kertoja kahdeksantoista vankeusrangaistuksessa vietetyn vuoden aikana.

16.6.2020 Taija Stoat
Ex-Criminals -sarjassa kriminaalipsykologi Taija Stoat muistaa mummoaan ja kertoo, mitä tapahtui nuoruudessa. Ohjelmassa myös selviää, tunnistaako ammattilainen psykopaatin helposti.

9.6.2020 Raine Savolainen
Ex-criminals ohjelmassa radio Deillä Late Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi saapuu Raine Savolainen Lahdesta. Kuuntele miten Rainen elämä kääntyi kun kassi kädessä tuli ulos vankilasta. Ja mikä on Rainen viesti niille, jotka vielä lusivat. Ohjelmassa käy myös ilmi, miten Jeesus parantaa tänäkin päivänä, ja lääkärikin saa ihmetellä asiaa.

2.6.2020 Ville Nieminen
25 vuotta ammattilaisurheilussa ensin pelaajana ja sen jälkeen valmentajana työskennellyt Ville Nieminen avaa radiossa uransa ja elämänsä pysäyttävimpiä hetkiä. Sellaisiin lukeutuvat muun muassa mestarijoukkueen huoltajan menehtyminen auto-onnettomuudessa, esikoisen syntymä ja oma rippikoulu.

26.5.2020 Keijo Häkkinen
Keijo Häkkinen
tuli kerran muovikassi kädessään päihdeongelmaisille tarkoitettuun Silta-kuntoutukseen, ja sille tielle jäi. Kuuntele millä eväillä Keijo on pärjännyt elämässään.

19.5.2020 Vesa Mäkelä
Vankilapastori Vesa Mäkelä Kylmäkosken vankilasta paljastaa, millaista on työ vankien parissa ja mistä löytyy elämän parhaat hetket. Samalla selviää, miten koronavirus on vaikuttanut vankien arkeen.

28.4.2020 Jussi Taipale 
Jos Tukholman katuja talsii heroiinin voimalla vailla päämäärää, on ennuste tulevaisuudesta raittiina ja järjissään lähes nolla. Kuuntele, mikä käänsi Jussi Taipaleen suunnan, palautti ”tehdasasetukset” ja sai miehen kitaran soimaan Jumalan kunniaksi.

21.4.2020 Riitta Himanen 
Onko väkivaltaisesta käytöksestä ulospääsyä ja mistä Riitta Himanen sai avun? Muun muassa näistä asioista keskustellaan Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin Ex-Criminals -ohjelmassa. Jaksossa selviää myös hämmästyttävä tarina Laurin äidin ja Riitan työelämän historiasta.

14.4.2020 Heikki Lindqvist
Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraana on pitkän linjan pastori ja evankelista Heikki Lindqvist, jonka nuoruuteen kuuluivat vankilat ja Tukholman alamaailma. Kuuntele, monenko oluen jälkeen alamäki alkoi ja kuka on Igor.

7.4.2020: Ari Santaharju
Kristillisen Sons of Abraham -moottoripyöräkerhon presidentti Ari Santaharju kertoo elämästään, joka oli aikoinaan täynnä tyhjyyttä. Tänä päivänä tämän entisen koulukiusaajan sydämellä on mm. Motoristit koulukiusaamista vastaan -yhdistyksen työ.

31.3.2020 Jukka Tolonen
Jukka Tolonen on kitaravirtuoosi, joka sai melkein kaiken mitä voi musiikin saralla toivoa – myös sen lieveilmiöt. Amfetamiiniin rakastuminen vei hänet huumehöyryisine tekoineen vankilaan. Muurien sisällä virret alkoivat puhutella Jukkaa, ja ulos linnasta astui uskoon tullut mies.

24.3.2020 Seppo Eskola
Nuorena Seppo Eskolan vei jalkapallo. Polvivamman takia hän joutui kuitenkin jättämään lajin ja ajautui rikollisiin porukoihin. Jo 16-vuotiaana Seppo päätyi vankilakierteeseen ja hän kulutti kaltereita yhteensä 10 vuotta. Lopulta hän johdattui Keravan vankilassa kirkkoon ja siellä hänen puolestaan rukoiltiin.
– Tunsin siinä Jumalan rakkautta ja ymmärsin, että Jeesus on vangin toivo. Jos pysyn hänessä kiinni oikeasti, niin voi olla etten joudu enää vankilaan ja voin saada elämäni kuntoon. 

17.3.2020 Gunnar Lundberg
Gunnar Lundberg ratkaisi ennen asiat väkivallalla ja istui niitä sitten linnassa miettimässä 18 vuotta. Hän etsi Jeesusta monen monituista kertaa, kunnes vihdoin löysi Hänet. Nykyään tämän iloisen veljen löytää Metrokappelista, jossa hän toimii pastorina.

10.3.2020 Jukka Järvinen
Käpylän pyöveli eli ex-ammattinyrkkeilijä Jukka Järvinen saapuu Lauri Johanssonin ja Ali Niemelän vieraaksi. Kuuntele, miten Laten kävi noustessaan Jukan kanssa kehään, ja oliko ”historiallinen” matsi Tony Halmeen kanssa sovittu etukäteen. Lisäksi ohjelmassa selviää miten Jukka tuli uskoon ja miten hänen koiransa liittyy siihen.

3.3.2020 – Jari Sulkunen
Jari Sulkusen elämä lähti jo varhain väärille poluille. Hän vietti lapsuuden päihdeongelmaisten vanhempien kanssa, ja jo 12-vuotiaana alkoi itsekin käyttämään huumeita. Asunnottomana ja riutuneena narkkarina elämästä puuttui tarkoitus. Vuonna 1995 harhainen mies hyppäsi alas sillalta, mutta pelastui ja päätyi vankimielisairaalaan. Siellä alkoi armon aika ja Jari halusi katsoa onko Jumala totta. Vähitellen hänen elämänsä muuttui täysin. Tänä päivänä Jari sanoo olevansa onnellinen mies. Painia harrastava perheellinen mies työskentelee vankien parissa. Mitä hän haluaa sanoa kaverille, joka kipuilee vankilassa?
– Jeesus sanoo Raamatussa, että jos te tutkitte kirjoituksia, Isä Jumala tulee kertomaan henkilökohtaisesti, ovatko nämä kirjoitukset Jumalasta.

25.2.2020 – Heli Karjunen
Päihteitä, sekoilua, kaksoiselämää ja mies vankilassa. Kuuntele, miten Heli Karjusen elämä sujui, ja miksi hänellä on nyt hymy herkässä. Kuka auttoi ja kenelle kuuluu kunnia ja kiitos? Se selviää tässä Ex-Criminals -jaksossa. Musiikkina kuullaan vankien usein toivomaa kappaletta.

18.2.2020 – Antti Sainio
92-vuotias Antti Sainio tunnetaan Suomen kaikissa vankiloissa kunnioitettuna vankilalähettinä. Nuorena itsekin linnassa väkivaltarikoksesta istunut Sainio on vienyt evankeliumia kaltereiden taakse yli puolen vuosisadan ajan. Elämän alamäki vei alkoholistiksi ja lopulta hän yritti räjäyttää itsensä. Ihme tapahtui: mies palasi kuoleman rajalta elävien kirjoihin. Lopulta Sainio löysi pelastuksen ja omien sanojensa mukaan ”Antti ei tullut uskoon vaan usko tuli Anttiin”. Jumala kutsui hänet hyvin selvästi vankilatyöhön. Vuonna 2014 hän sai korkea-arvoisen vankeinhoidon ansioristin ja on hänet kutsuttu presidentin linnaankin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

11.2.2020 – Mika Hiltunen
Mika Hiltusen elämä ajautui rikollisille teille aina Ruotsiin saakka. Tänä päivänä Mika toimii vankilalähettinä, evankelistana ja Lahden helluntaiseurakunnan vanhemmistoveljenä. Mistä tuli voima muutokseen?

4.2.2020 – Pauli Ojala
Avausjaksoon vieraaksi saapuu helsinkiläinen yliopistomies ja biokemisti Pauli Ojala. Ojala tekee työtä vankien kanssa ja auttaen vapautuneita vankeja työllistymään. Ohjelmassa Lauri Johansson kertoo hänelle ongelmista, joihin on itse puolitoista kuukautta kestäneen koevapautensa aikana törmännyt.
– Asunnon saaminen tuntui mahdottomalta, kun vuokrasopimusta tehtäessä piti kertoa nimi. Sähkösopimuksen solmiminenkin onnistui vasta kolmannen firman kanssa.