Kuinka avioliiton saa kestämään minä-keskeisessä -ajassamme? Entä miten vaalia rakkautta, kun ympärillä myrskyää? Tahdotko? -ohjelmassa kuullaan niin tavallisten pariskuntien kuin alan ammattilaistenkin kokemuksista, rehellisesti, uskon ja toivon näkökulmasta. Ohjelmaa toimittaa Marja Salminen ja sitä kustantaa Kristityt Yhdessä ry.

Tahdotko? -parisuhdesarja  Radio Deissä lauantaisin kello 20.03. Uusinnan kuulet keskiviikkoisin kello 24.00.

Haluatko auttaa avioliittoja ja perheitä? Tue Tahdotko? -sarjaa Kristityt Yhdessä ry:n radiotyön kautta.

SARJAN JAKSOT:

9.10.2021 Irja ja Karri Kuisma

– Jumala on monin tavoin osoittanut, että on Hänen tahtonsa, että pysymme yhdessä, vaikeuksista huolimatta, toteavat Irja ja Karri Kuisma.
Pariskunta tapasi toisensa jo teini-iässä. Nyt liki 30 vuotta kestänyt liitto natisi pahasti liitoksistaan, ennen kuin Irja tuli uskoon vuonna 2011.

2.10.2021 Helena ja Eino Piisilä

– Olemme saaneet puolison, johon voi luottaa, kertovat Pohjanmaalla kasvaneet Helena ja Eino Piisilä tulivat nuorina vastavihittyinä uskoon. Tämä on vahvistanut yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä tuonut turvaa monissa elämän koetuksissa, kuten lapsen sairastuessa tai työttömyydessä. Myös seurakuntansa avioliittotyössä mukana ollut pari kertoo iloistaan ja suruistaan Tahdotko?-sarjassa.

*
25.9.2021 Pirjo ja Kalevi Marin

– Olemme antaneet toisillemme tilaa, toteavat keravalaiset Pirjo ja Kalevi Marin, jotka sanoivat toisilleen ”tahdon” jo 56 vuotta sitten.
Yhteenhitsautuminen ei ollut nuorille helppoa, sillä he saivat hyvin erilaisen kotikasvatuksen. Kun Pirjo halusi ”puhdistaa ilmaa” riitelemällä äänekkäästi, Kalevi vaikeni ja opetteli itsekseen antamaan anteeksi. Pari joutui suuren surun syöveriin, kun he menettivät toisen lapsistaan tämän ollessa vain 20-vuotias. Usko Jumalaan on ollut kantava voima avioliiton koetuksissa, ja Marinit ovat olleet mukana monessa lähetystyöprojektissa ympäri maailmaa.

*

18.9.2021 Minna ja Markus Bäckroos
– Puhumme kaikesta ja tunteet osoitetaan avoimesti, kuvailevat Vantaan Minttukirkon lapsityöntekijä Minna Bäckroos ja Korson helluntaiseurakunnan lapsi- ja nuorisotyönpastori Markus ”Makke” Bäckroos suhdettaan. Molemmat kasvoivat uskovissa kodeissa, joissa oli avoin ilmapiiri. Vaikeuksiltakaan pari ei ole välttynyt, sillä esikoispoika oli lähellä kuolla vaikean sairauden vuoksi. Mutta miten Makke ja Minna selvittävät erimielisyyksiä, ja saako varhaiskasvattajien kodissa riidellä lasten kuullen?

*

11.9.2021 Riitta ja Juha Hämäläinen
Riitan ja Juhan rakkaus on pukeutunut arjen makuisiin omiin runoihin, joita he esittävät yhdessä parisuhdeilloissa. Kuuntele Riitta ja Juha Hämäläisen tarina.

 

*
4.9.2021 Maija ja Hannu Nyman
Maija ja Hannu Nyman laittavat itsensä parisuhdetyössä reilusti likoon. Suomen avioliittotyön pioneereihin kuuluvan parin tahtomista on koeteltu, mutta Jumalan edessä solmittu liitto on kestänyt jo liki puoli vuosisataa.