Kuvittele vanha pohjalaistalo, jonka tunnelmallisessa tuvassa päästään kuulemaan Pekka Simojoen, Jipun, Eve&Ossin, Heidi Simeliuksen, Pekka Laukkarisen ja Olli Heleniuksen tarinoita ja lauluja Jari Levyn housebandin säestyksellä. Välillä silmäkulma saattaa kostua, kun nämä herkät artistit muistelevat oman lapsuutensa jouluja ja laulavat heille rakkaita jouluisia kappaleita. Konsertin juontajana toimii Radio Dein Mikael Juntunen.

Pekka Simojoki kertoo konsertin nimeä kantavan Ikiaikojen taa laulun synnystä.

− Minulla oli pitkään pyörinyt kitarassani pieni sointuriffi, jossa oli jotain niin jouluista ja kaihoisaa, että melodia alkoi rakentua niiden päälle. Pari vuotta sitten Antti Vuori teki kappaleesta uuden upean sovituksen tyttäreni Heidi Simeliuksen konserttiin. Viime jouluna he työstivät siitä upean musiikkivideon, jonka myötä laulu syttyi ihan uudella tavalla ja lähti lentoon. Laulu kuullaan konsertissa Heidin laulamana.

Simojoen mukaan sekä itse kappale että tuleva konsertti haluavat liittää kuulijansa siihen vuosituhansia pitkään kristittyjen vaellukseen, joka lähti aikanaan Betlehemistä.

− Saamme joka joulu katsoa ihmettä ja aavistella sitä suunnatonta salaisuutta, joka makaa vaatimattomassa seimessä. Se on jotain ’pyhää ja puhdasta’, niin kuin laulu sen ilmaisee.

Jari Levyn mukaan konserttiin on valikoitu vain sellaisia kappaleita, jotka artistit kokevat erityisen merkityksellisiksi heille itselleen.

− Konsertti sisältää tuttuja ja rakastettuja joululauluja, mutta myös artistien omia, ehkä hieman tuntemattomampiakin kappaleita. Lähtökohtana on ollut, että artistit valitsevat itselleen merkityksellisiä ja tärkeitä lauluja. Tätä kosketuspintaa vasten on ollut ilo sovittaa näitä lauluja akustishenkiselle kokoonpanolle, Levy sanoo.

Jari Levy housebandissa soittaa Levyn (koskettimet) lisäksi Sami Asp (kitara), Pasi Ryökkynen (basso), Markus Vainiomäki (lyömäsoittimet) ja taustoja laulaa Heidi Simelius .

Ikiaikojen taa -konsertin tuottavat Radio Dei ja Ohjelmatoimisto Kristalli.

Konserttiin voi osallistua ainoastaan live streamin välityksellä.

Liput konserttiin saat täältä.

Stream-lippu on ostettavissa 28.12.2020 klo 22:00 asti ja live stream katsottavissa 28.12.2020 klo 23:59 asti.