Omassa kriisissäni, kolmenkympin lähestyessä, pitkän ihmissuhteen menettäneenä löysin rakastavan Jeesuksen. Se antoi elämääni toivoa, josta halusin kertoa myös muille etsijöille.

Ahmin Raamattua ja lähdin Raamattukouluun Uuteen-Seelantiin. Siellä rukoilin ja kysyin, kuinka voisin seurata Jeesusta. Vastauksena sain kutsumuksen kristillisen radioaseman perustamisesta Suomeen.

Retkiltä palattuani opiskelin kansanopistossa radiotyötä. Tutustuin ihmisiin, joilla oli sama unelma ja verkostoiduin kristillisiin järjestöihin. Jumala koulutti ja varusti minua tehtäväänsä varten.

Kun mistään ei löytynyt rahoittajaa, olin jo luovuttamassa. Sitten Jumala otti ikään kuin laput pois silmiltäni. Ymmärsin, että voin käyttää oman etukäteisperintöni ja perustaa kristillisen radion kaupalliselta pohjalta.

Viranomaisia pelotti antaa lupaa ideologiselle radiolle. Lopulta he suostuivat, koska enemmistö suomalaisista on kristittyjä ja lupasin vaalia kristittyjen yhteyttä, antaa Radio Deissä tilaa kaikille ja olla näin siltana seurakuntaan.

Ensimmäiseksi juontajaksi palkattiin Anu Lehtipuu, joka edelleen on Radio Dein “Toivon päivän” juontaja ja tuottaja. 3.11.1997 Radio Dei aloitti toimintansa Helsingin taajuudella 89 MHz ja suorassa lähetyksessä radion siunasi edesmennyt evankelista Kalevi Lehtinen.

Sen jälkeen pyörät ovatkin pyörineet kovaa vauhtia ja mukaan on tullut ihmisiä eri puolilta Suomea. Jokainen Radio Dein 24:stä taajuudesta on Jumalan ihme, johon liittyy oma tarinansa ja paikalliset uskolliset ystävät.

Ilman Radio Dein ystäviä, jotka alusta asti ovat kantaneet Radio Dein missiota, ei Radio Deitä olisi. Yhdessä saamme radion välityksellä viedä evankeliumia lähes 200.000 kuuntelijalle.

“Välitämme toivoa, rakennamme yhteyttä ja kerromme uskosta Jeesukseen luonnollisena osana elämää.”