TIEDOTE 1.11.2012

Radio Dei täyttää 3.11.2012 viisitoista vuotta.
Kansallisen mediatutkimuksen mukaan Suomen tunnetuin kristillinen media laajentaa juhlavuonna toimintaansa.

Joulukuussa Radio Dei alkaa kuulua Kemin alueella (100,5 MHz). Syyskuussa avautui uusi taajuus Espoossa (103,1 MHz). Kemin taajuus on kanavan kahdeskymmenes. Radio Dein kuuluvuusalueella asuu neljä miljoonaa suomalaista.

15 vuodessa Helsingissä aloittaneesta paikallisesta kristillisestä radiosta on kasvanut valtakunnallinen.  Tutkimusten mukaan suurin kristillinen media, jolla on vakituisia kuuntelijoita noin 200.000 viikoittain.
(Kansallinen radiotutkimus, tammi-toukokuu 2012)

”Toki nykyinen polarisoituminen kirkossa asettaa meille haasteita – olemme kuin trapetsitaitelijoita pitäessämme lähes sata yhteistyökumppania ja hyvin erilaiset kuuntelijat tyytyväisinä”, sanoo Radio Dein toimitusjohtaja ja perustaja Kirsi Rostamo.

”Hienointa on se, että Radio Dei tavoittaa hyvin myös niitä ihmisiä, jotka etsivät elämän merkitystä. Saamme olla siltana seurakuntaan”.

Radio Dei ei tavoittele kaupallista menestystä, vaan se haluaa yhteistyökumppaniensa kanssa avata ikkunoita uskoon, antaa toivoa elämän kriiseissä ja auttaa kuuntelijoita myös ymmärtämään arvoista eri tavoin ajattelevia lähimmäisiään.

Radio Dei juhlii 15-vuotista taivaltaan 1.11 klo 18.00. Helsingin Saalem-seurakunnan tiloissa järjestettävässä juhlakonsertissa rakastetuimpia kappaleita Radio Dein historian varrelta esittävät Petri Laaksonen, Hanna Ekola, Heidi Simojoki, Hanna-Maria Helenius, Tommi Kalenius ja Jukka Leppilampi. Juhlaorkesteria johtaa Antti Vuori. Juhlan juontaa stand-up -koomikko, Radio Dein maanantain Päivän blogisti Mikko Vaismaa.

Juhlassa palkitaan yleisöäänestyksen perusteella Radio Dein historian paras gospelartisti, paras gospelkappale sekä kuuntelijoiden suosikkijuontaja.
Radio Dein ohjelmavirrasta yli puolet on gospelmusiikkia. Radio Dein perustaja Kirsi Rostamo on saanut gospelmusiikin hyväksi tekemästä työstään Kirkon tiedonvälityspalkinnon vuonna 2000 ja Golden Gospel -palkinnon vuonna 2008.

Päätoimittaja Kirsi Rostamo tietää, että menestys perustuu lukuisten ihmisten panokseen.

”Haluan nöyränä kiittää kaikkia, jotka ovat työmme puolesta rukoilleet sekä yhteistyökumppaneita ja upeita työntekijöitämme vuosien varrelta.”

Radio Dein kautta kristillistä radiotyötä tukemaan perustetusta Kristityt Yhdessä ry:ssä on jo noin 6500 jäsentä.