Radio Dein aamut uudistuvat. Herätys! -nimen saanut aamulähetys juontajapareineen valtaa kanavan arkiaamuisin kello 7.15-10.00 joulukuun 4. päivästä alkaen.

Radio Dein on rakentanut uudistuvaa aamulähetystä  varten erityisen Herätys!-tiimin. Sen sydämessä on kuuntelijat aamuun herättelevä juontajapari. Alkuviikkoisin äänessä on parivaljakko Jippu & Ariel Neulaniemi. Torstaisin ja perjantaisin pääsee irti kaksikko Ariel Neulaniemi & Mikael Juntunen.

Aamulähetyksen tuottajana toimivaa Marjaana Kerästä kuullaan myös juontajana.

– Odotan innolla uutta aamulähetystä ja sen tuottamisen tuomia haasteita. Uskon, että Ariel ja Jippu ravistelevat sopivasti kuuntelijoita hereille ja tuovat tuulahduksen uutta Radio Dein aamuun, äitiysloma- ja vanhempainvapaajaksolta lokakuun lopussa Radio Dein vahvuuteen palannut Keränen sanoo.

Ravisteleva kaksikko, Jippu & Ariel, käynnistävät Herätyksen! heti uudistuksen avausaamuna maanantaina 4. joulukuuta. Joulukuussa Jippua kuullaan aamuäänenä laulajan joulukiertuekiireiden takia vielä harvakseltaan, mutta joulun jälkeen artisti jää keikkatauolle keskittyen radion tekemiseen.

Vuoden alusta alkaen Jippu jakaa työaikansa Radio Deille ja Turun Mikaelin seurakunnalle, jossa hän työskentelee musiikkievankelista-nimikkeellä. Pian evankelista-sanan etuliitteeksi voinee lisätä myös radion.

– Odotan alkavia lähetyksiä mielenkiinnolla ja vähän kauhullakin! En ole ammatiltani radiojuontaja – enkä tässäkään halua sitä olla. Kutsumukseni on viedä sanomaa Jeesuksesta kaikkialle ja kaikille. Nyt valtakunnallinen radio avaa ovet sille mahdollisuudelle. Olen siis ilmeisesti nyt radioevankelista. Kiitollinen sellainen! kuvailee Jippu tuntemuksiaan uuden avauksen edessä.

”Olen rukoillut, kohta varmaan paastoankin”

Aamuavauksen rinnalla Jippu jatkaa suositun Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmasarjan toimittamista Radio Deissä. Ihmisen ääni kuullaan jatkossakin entisellä ohjelmapaikallaan keskiviikkoiltapäivissä klo 16-17 sekä yöuusintana torstain vastaisena yönä yhdeltä ja iltauusintana tiistaisin iltakymmeneltä.

Ariel Neulaniemi toivottaa uuden juontajaparinsa tervetulleeksi arielmaisin sanankääntein pilke silmäkulmassa.

– En osaa odottaa tätä yhtään mitenkään. Koen, että odottamisesta ei olisi hyötyäkään, koska kaikki odotukseni tulisivat menemään kuitenkin toisin. Ei sillä, ettenkö pystyisi elämään muuttuvien suunnitelmien kanssa, vaan lähinnä Jipun mukaantulo muuttaa kaiken.

– Olen rukoillut, kohta varmaan paastoankin. Kuulin, että Jippukin on aloittanut suklaasta ja monesta muusta paastoamisen. Lukemani mukaan tällainen kertoo hyvästä hengellisestä valveutuneisuuden tilasta, Ariel hymyilee.

Aamulähetyksen tuottaja Marjaana Keränen ideoi aamuun puheenaiheita ja vieraita. Suunnitelmia on paljon. Yksityiskohtia tuottaja ei vielä halua paljastaa.

Kun lähetyksessä on vakiäänenä läsnä seurakunnassa töitä tekevä evankelista, hengellistä sisältöä voi ainakin odottaa kuulevansa. Mutta ei ehkä sillä kaikkein kaavamaisimmalla tavalla pureksittuna. Suorassa lähetyksessä on kaksi artistia, joilla on molemmilla juurensa musiikkimaailmassa. Jipun ohella Arielkin on julkaissut omaa musiikkiaan.

– On tuottajana haaste saada nämä kaksi taiteilijaa pysymään jollain lailla suunnitellulla ladulla, mutta luotan Arieliin ja Jippuun. Tehtäväni on auttaa heitä hiomaan mieleen pulpahtelevista ideoista kiinnostavaa ja hauskaakin radio-ohjelmaa, Keränen muotoilee.

– Ajattelen, että tuottajan työ on toimia mahdollistajana eli hoitaa taustalla tarvittavia asioita, jotta juontajat voisivat tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjoilla kuuntelijoille nautittavaa ohjelmaa. Ja tarvittaessa olla myös se kriittinen ääni, joka palauttaa juontajat tarvittaessa ruotuun.

”Tämä on nykyaikainen tapa tehdä aamuradiota”

Torstaisin ja perjantaisin Arielin juontopariksi studioon asettuvalla Mikael Juntusellakin on musiikkitaustansa. Hän oli jäsenenä takavuosien gospelyhtyeessä Heurekassa.

Juntunen on henkeen ja vereen radiomies, joka ei jää sanattomaksi missään tilanteessa.

Radio Dein töiden ohella hän selostaa Pohjois-Savon alueella kuuluvalle Oikea Asema -radiokanavalle kuopiolaisen liigajoukkue Kalpan vierasottelut. Vielä viime kaudella Juntunen oli radioäänenä myös kiekkojoukkueen kotipeleissä.

– Radio on minulle suosikkiväline, ja sen voimaan uskon edelleen. Se on nopea, helppo ja vaikuttava. Aamuradio on parhaista parhain. Aamulla ihmiset, sekä studiossa että vastaanottimien äärellä, ovat parhaimmillaan, levänneinä ja aistit avoinna. Meidän tehtävämme on tehdä aamusta parempi ja heräämisen arvoinen, Juntunen arvioi.

Aamuradion tekemisestä hänellä on kokemusta muun muassa Yle Hämeestä, jossa hän on työskennellyt aamujuontajana.

– Tämä on nykyaikainen tapa tehdä aamuradiota. Parijuonto tuo terävyyttä, se on notkeampi ja energisempi kuin yksi ihminen studiossa. Meillä on riittävästi kokemusta aamuradion tekemisestä, joten löydämme varmasti persooniemme kautta tien kuulijoiden tyytyväisyyskeskukseen, joko kahdestaan tai vieraidemme kanssa, arvioi Juntunen uuden aamujoukkueensa suorituskykyä.

Jipulle Juntusen arvio kelpaa:

– Kuulijat tuskin pääsevät helpolla. Uskallan tarttua aiheisiin samalla tavalla kuin ennenkin, ja onhan siinä aika monta tuntia, jossa saan puhua. Siteeraan tähän Raamatun kohtaa: ”Sydämen kyllyydestä suu puhuu.” Toivotaan siis, että ne sydän ja suu, jotka minulla ovat mukana Herätyksessä! olisivat aitoja, armahdettuja ja rehellisiä Kristuksessa!

Teksti: Kai Kortelainen, kuva: Jani Laukkanen

Herätys! Radio Deissä arkiaamuisin klo 7.15.-10.00 joulukuun 4. päivästä alkaen. Jippu & Rainer Friman ja ihmisen ääni keskiviikkoisin klo 16-17 ja uusintana tiistaisin klo 22-23. Lähetykset ovat kuunneltavissa myös Radiot.fi-palvelussa suorana ja kuukauden ajan lähetyksen jälkeen.