Mitä kristittyjen pitäisi ajatella Yhdysvaltain seuraavasta presidentistä Donald Trumpista?

Viikon debatti otti selvää, millä tavalla Donald J. Trump ajaa kristillisiä arvoja Yhdysvaltain seuraavana presidenttinä. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ei olisi äänestänyt Trumpia eikä Hillary Clintonia, mutta Patmos lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio iloitsi Trumpin valinnasta. Essayah pitää naisena Trumpin puheita ja naisiin kohdistuvaa käytöstä erittäin ikävänä ja toivoo, ettei sama toistuisi enää Valkoisen talon aikanakaan. Juha Ahvio toivoi, että Yhdysvalloissa voitaisiin valita presidentti, joka edustaisi konservatiivisia arvoja ja eläisi myös niiden mukaan.

Kuuntele osa 1:

 

Miten vasemmistokristillisyys eroaa Yhdysvalloissa oikeistokristillisyydestä? 

Virkaan astuva uusi presidentti Donald Trump saa tärkeän tehtävän nimittäessään muun muassa jopa neljä korkeimman oikeuden tuomareita. Tätä Trumpin kannattajista suuri osa piti erittäin tärkeässä roolissa. Miten osavaltiot ja toisaalta korkeimman oikeuden tuomarit sitten voivat puolustaa tai muuttaa kristillisiä arvoja?

Kuuntele osa 2:

 

Miten Donald Trump suhtautuu Israeliin?

Suhtautuminen Israeliin on perinteisesti yksi tärkeimmistä Yhdysvaltain presidentin ulkopoliittisia teemoja. Sekä Hillary Clinton että Donald Trump vakuuttivat ehdotonta tukeaan Israelille, mutta Trump poikkesi Clintonin esittämästä Obaman politiikkaan tukeutuvasta linjasta ja lupasi neuvotella uusiksi Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen, tunnustaa Jerusalem Israelin ikuisena pääkaupunkina sekä palauttaa USA:n nykyisin Tel Avivissa sijaitseva suurlähetystö Jerusalemiin. Uskovatko Juha Ahvio ja Sari Essayah, että Yhdysvaltain asioita etusijalla pitävät Trump ehtisi uhraamaan aikaansa Israelin rauhanprosessin hyväksi?