Helsingin entinen piispa Eero Huovinen on pähkäillyt kysymystä, mitä eroa on myötätunnolla ja säälillä. Emerituspiispa ja Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen ruotivat illalla myötätuntoa ”julkisuuden ja Jeesuksen näkökulmista”.

Helsingin nykyinen piispa Teemu Laajasalo on kutsunut Helsingin entisen piispan Eero Huovisen ja Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykäsen  keskustelemaan myötätunnosta Helsingin Vanhaan kirkkoon tänään maanantaina.

Millä perusteella välitämme toisista ihmisistä? Mikä herättää myötätuntoa? Millaiset tarinat julkisuudessa saavat meidät kokemaan myötätuntoa? Mikä on myötätunnon ja säälin ero? Mikä on uskon ja myötätunnon suhde? Kysymyksiin haetaan vastauksia Helsingin Vanhassa kirkossa tänään iltakuudelta alkavassa tilaisuudessa, johon saapuu ”kanttoriksi” laulaja-lauluntekijä Juha Tapio.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on julistanut vuoden 2019 Myötätunnon vuodeksi. Vuoden aikana on järjestetty viisi Myötätuntoiltaa Helsingin Vanhassa kirkossa. Jokaisessa illassa on käsitelty myötätuntoa eri näkökulmasta. Tänään järjestettävä ilta päättää keskustelusarjan.

Radio Dei lähettää Helsingin Vanhassa kirkossa käytävän keskustelun keskiviikkona 27.11. kello 21.40 alkaen.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio