Yhtenäiskulttuurin ajan sanotaan olevan ohitse Suomessa. Se pitää paikkansa osittain myös hengellisyyden piirissä.

-Enää ei voi pitää itsestään selvyytenä, että jokaisella suomalaisella olisi kiinnepistettä evankelis-luterilaiseen kirkkoon tai kristillisyyteen. Se näkyy erityisesti kasvukeskuksissa kirkollisien toimitusten määrässä, Kirkon tutkimuskeskuksen tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg kertoo.

Hengellisyys ei ole kuitenkaan Suomessa häviämässä. Sohlbergin mukaan erilaisten uskonnollisten yhteisöjen määrä on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana tasaiseen tahtiin.

Suomalaisen hengellisyyden eräänlaisen taitekohdan Sohlberg asettaa 2000-luvun taitteeseen. Silloin sekä yleinen jumalausko, että kirkon jäsenkehitys taittuivat jyrkempään suuntaan.

Millaisia kristillisiä tunnustuskuntia Suomessa on tänään? Entä nostavatko sekulaari mindfulness ja jooga suomalaisten kiinnostusta idän uskontoihin? Kuuntele Armoa 2017 –ohjelma torstaina klo 09:05 (ja uusintana klo 13:05). Ohjelmassa on vieraana Kirkon tutkimuskeskuksen tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg. Ohjelmasarjan menneet osat löydät Radio Dein ohjelma-arkistosta tästä linkistä.