Jälki-istunto palaa joulutauoltaan. Vuoden 2021 ensimmäisessä jaksossa erilaisia näkökulmia samaan pöytään ovat tuomassa Erätauko-säätiön toitusjohtaja Laura Arikka, Seurakuntalainen.fi -sivuston päätoimittaja Sari Savela sekä kirkolliseen elämään ja politiikkaan kunnostautunut toimittaja Samuli Suonpää. Puheenvuoroja jakaa Ariel Neulaniemi.

Puheenaiheina:

– Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos on viimeistään nyt virallista. Tätä edelsi Yhdysvaltain demokratian pyhätön valtaus, jonka seurauksena viisi kuoli ja useita loukkaantui. Kahakan jälkeen päästiin jatkamaan kokousta, mikä päättyi erityiseen asiaan: Senaatin oman pastorin rukoukseen. Senaatilla on ollut jo vuodesta 1789 alkaen oma pastori. Vuodesta 2003 alkaen tehtävää on hoitanut entinen laivaston pappien päällikkö, vara-amiraali Barry C. Black, joka on seitsemännen päivän adventisti.

– Koskelassa tapahtunut teinien tekemä murha järkyttää. Veritekoa edelsi pitkään jatkunut kiusaaminen. Miten kiusaaminen saataisiin kuriin tai edes vähenemään? Miksi koulukiusaamista on ja millaisilla keinoilla siihen pitäisi puuttua?

– Vuosi 2021 on Suomessa tutkitun tiedon teemavuosi. Miten se liittyy arkipäivän elämään niin somessa kuin kasvokkaisessa dialogissa.

Kuuntele [Radio Dei 8.1.2021]: