Jälki-istunnon vieraina 9.4. ovat viestintää valmentava ja johtava Unna Lehtipuu Framilla-Finlandista, Katolisen kirkon viestintäjohtaja Marko Tervaportti sekä Suomen kustannusyhdistyksen viestintäpäällikkö Sanna-Maaria Tornivaara. Ohjelmaa isännöi Ariel Neulaniemi.


Luottamuskysymyksestä kirjaa työstävä Unna Lehtipuu on huomannut luottamuksen olevan kriisissä monien tutkimusten mukaan. Viestinnässä esimerkiksi vihapuhe ja valeuutiset saavat alaa, sillä kuka tahansa voi julkaista mitä tahansa – some on siis tietynlainen globaali vessanseinä. Suomi on maailman viimeisimpiä luottamusyhteiskuntia, mutta onko vielä pitkään? Murtuuko luottamus? Ja miten se muuttaa kaikkea, yritysten, järjestöjen ja yksilöiden toimintaa?

Sanna-Maaria Tornivaara toimi vielä maaliskuussa Suomen Kirjasäätiön pääsihteerinä ja pyöritti muun muassa Finlandia-prosesseja. Kirjallisuuden saralle eri tehtäviin hypänneenä Tornivaara muistuttaa, että nyt on meneilään Lukuviikkoa. Kun kerran lukutaito on Suomessa kansalaistaito, mitä lukutaito nykypäivänä tarkoittaa ja mihin kaikkeen lukutaitoa tarvitaan? Miten lukeminen monipuolistuu ja muuttuu?

Marko Tervaportti pohtii uskonnon ja e-kirjallisuuden yhteiseloa. Miten hyvin hengellinen kirjallisuus on sovitettavissa digimuotoon? Minkälaista uskonnollista sisältöä nyt jo käytetään ja mihin suuntaan voitaisiin vielä kenties edetä?

Jälki-istuntoon liittyvää:

Viime vuoden parhaan äänikirjan titteliä kantaa nyt kaksi eri teosta, ja se on asia, johon on saatava muutos – Kulttuuri | HS.fi

Tilastot – Suomen Kustannusyhdistys (kustantajat.fi)