Vuoden toisessa Jälki-istunnossa oman puheenaiheensa yhteiseen keskusteluun tuovat tällä kertaa Helsingin sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen, Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala ja Ristin Voitto -lehden toimituspäällikkö Anssi Tiittanen. Puheenvuoroja jakaa Ariel Neulaniemi.

Kari Kanala lähtee analysoimaan Trumpin Twitter- ja Facebook-eston jälkilöylyissä sosiaalisen median mekanismeja. Rajaton vapauden ihanne ei päde enää. Mikä on somejättien vastuu algoritmien ohjaajina? Miten välttää vessanseinäkirjoitusten copy-pastettamista someen?

Anssi Tiittanen jakaa tuntojaan Donald J. Trumpin presidenttikauden kurjasta päätöksesta. Nyt iski Trump-krapula. Samalla iskee huoli, hautautuuko länsimaisen konservatismin ääni Trumpin kauden päätyttyä? Ja ratsastiko Trump muiden täkyillä lopulta vain omiin pyrkimyksiinsä? Konservatismin ja Trumpin välisen tulkkauksen lomassa pohditaan kristinuskon ja demokratian roolia Suomessa ja mietitään, miksi kummassa se amerikkalaisten poliitikkojen puhe Jeesuksesta ja uskosta editoitiin aina pois suomalaisten medioiden uutisissa.

Anna-Stina Nykänen on huomannut, että suomalaiset varautuivat saman tien pakkasiin, mutta miten on varautuminen koronaan? Pakkas- ja koronamaskista päästään pohtimaan, minkälaista ihmisloikkaa pystytään tekemään digiloikan avulla. Lopuksi Anna-Stina jakaa erään kanadalaisen pastorin jakama koronamaskirukous.

 

Liittyy Jälki-istuntoon

HS: Trumpin poistaminen Twitteristä on sosiaalisen median käännekohta