Jälki-istunto siirtyy kesätauolle perjantaina 4.6.2021. Ajankohtaiset puheenaiheet kevätkauden päätteeksi jakoivat Kotimaa-yhtiön toimitusjohtaja Kati Kinnunen, kolumnisti ja Radio Cityn musiikkipäällikkö Ville Kinaret sekä Kodinystävä -lehden päätoimittaja ja kirkkokuntasihteeri Maija Latvala. Studioisäntänä Ariel Neulaniemi.

Kati Kinnunen kyselee, minkälaista mahtaa olla etätyön ja lähityön tulevaisuus pandemian jälkeen. Koronapandemian ollessa todennäköisesti jo loppusuoralla, millä tolalla on yritysten exit-strategiat? Hybridityö, monipaikkainen työ, paikkariippumaton työ tai coworking-työtä – kutsutaanpa sitä millä nimellä tahansa, tulemme varmastikin tekemään työtä jatkossa monimuotoisesti, uudenlaisilla toimintatavoilla ja välineillä. Miten uudessa monimuotoisessa työnteossa parhaalla mahdollisella tavalla huomioidaan läsnäolo? Miten varmistetaan ihmisten kohtaantuminen?

Ville Kinaret pohtii, mitkä seikat vaikuttavat oman puolueen tai jopa ehdokkaan valintaan kunnallisvaalien kohdalla? Jos unohtaa intuition, millä logiikalla äänestäjät tekee valinnan äänestämästään puolueesta? Kinaret löysi kaikilta puolueilta jotain kannatettavia ajatuksia. Pitäiskö äänestämistä ohjata siihen suuntaan, että äänestettäisiinkin puoluetta sen mukaan, mikä on paras niissä asioissa, joissa ei ole hyvä?

Maija Latvala luotaa Suvivirren taustoihin, jotka muistuttavat elämän jatkumisesta nälkäkuoleman partaalta. Köyhyys ei ole sittemmin maastamme poistunut, vaikkakin sen raatorealistinen muoto on historiaa. Miten hahmotamme nykyajan köyhyyden ilmiönä oikein?

Kuuntele Jälki-istunto [Radio Dei 4.6.2021]

Jälki-istuntoon liittyvää:

Onko teidän työpaikallenne jo koronan exit-strategia? – Kauppalehti

Asta Leppä: Iso joukko suomalaisia tekee työtä, jolla ei yksinkertaisesti tule toimeen | Audio Areena (yle.fi)