Jälki-istunnon vuoden toisessa istunnossa puhutti etätyö, luottamus ja kohtaaminen. Millä tavalla koronapandemia on tuonut haasteita ja mahdollisuuksia näihin teemoihin? Keskustelijoina tällä kertaa psykologi, viime vuodet työelämäprofessorina toiminut, mutta tätä nykyä someaktiivina liki 120 tuhannen seuraajan sakille tviittaava Pekka Sauri, Maansuola.fi-sivuston päätoimittaja, Kirkkohallituksen Jumalanpalveluselämä ja yhteiskunta-yksikön johtaja Kari Latvus ja Kodin ystävä -lehden päätoimittaja, uskonnonopettajan töitä viime vuodet tehnyt ja tätä nykyä Baptistikirkon kirkkokuntasihteerinä toimiva Maija Latvala. Puheenvuoroja moderoi Ariel Neulaniemi.

 

Pekka Sauri pohtii etätyötä, jota koronapandemia on edistänyt maailmanlaajuisesti. Missä määrin se on tullut jäädäkseen, ja mitä näkymiä ilmiöön liittyy?

Kari Latvus tuo pohdittavaksi luottamuksen ja luulon. Eli millä tavalla luottamus yhteiskuntaan, viranomaisiin ja tutkittuun tietoon näkyvät ja ja miksi osa on siirtynyt salaliittojen, kaveritiedon ja väärän tiedon maailmaan.

Maija Latvala pohtii edellä olleiden teemojen pohjalta kohtamisen merkitystä. Mitkä ovat kohtaamisen ylipäänsä ja toisaalta niin sanotun ”laadukkaan kohtaamisen” kriteerit? Miten viime vuosi on muuttanut ajatuksiamme ja kokemustamme kohtaamisesta?

Liittyy Jälki-istuntoon:

Kohtaamisesta oli tällä viikolla puhetta Kirkkopäivien etkoilla, jonka keskustelutallenne on katsottavissa täällä.