Keskusteluvieraina tällä kertaa ovat geopoliittisen alan asiantuntija, väitöskirjatutkija ja luennoitsija Alan Salehzadeh, perussuomalaisen puolueen pää-äänenkannattajalehden Suomen uutisten päätoimittaja Matias Turkkila sekä teologian tohtori, Maan suola -sivuston päätoimittaja ja pitkän linjan pappi Kari Latvus. Vieraat ohjelmaan kutsuu ja puheenvuorot jakaa Ariel Neulaniemi.

Matias Turkkila pohtii, miten suhtautua Valko-Venäjän ja Puolan välillä kiristyneeseen tilanteeseen. Presidentti Lukašenka kiristää Eurooppaa ja käyttää Eurooppaan pyrkiviä häikäilemättömästi hyväkseen. Toiminta on äärimmäisen kyynistä, eikä Euroopalla ole hyviä keinoja rajakriisin pikaiseen ratkaisemiseen. Mitä diktaattori haluaa, ja mitä tapahtuu, jos hän saa haluamansa?

Kari Latvus on innokas jalkapallon seuraaja. Varsinkin viime vuosina Suomen jalkapallomenestys niin miesten kuin naisten puolella on saanut pohtimaan syytä vahvalle kehitykselle joukkueurheilussa. Yksilölajeista ollaan tultu joukkuelajien menestymiseen, mutta saammeko kiittää kansainvälisyyttä ja monikulttuurisuutta tästä?

Alan Salehzadeh on lähtöisin Iranista, missä maan islamilainen pääsuuntaus on šiialaisuus. Hän on silti kotoisin sunnialueelta, mutta on identiteetiltään kurdi. Suomeen hän muutti 1990-luvulla ja on pohtinut, miksi lapsille pitää ylipäätään opettaa uskontoa nykyisen mallin mukaan. Eikö se ole aivopesua?


 

Kuuntele [Radio Dei 19.11.2011]