Keskustelijoina ovat Kirkko & Kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki, Seurakuntalainen.fi-päätoimittaja Sari Savela ja Demokraatin toimittaja Simo Alastalo. Heidät on kutsunut oman aiheensa jakamaan keskenään Ariel Neulaniemi Radio Deistä.

Jaakko Heinimäki pohtii, miten äärioikeistosta kumpuavaan terrorismin uhkaan pitäisi suhtautua? Suojelupoliisi päivitti uhka-arviotaan tämän vuoden maaliskuussa, ja arvioi terrorismin uhan kohonneeksi Suomessa. Terrorismin uhka on Suojelupoliisin arvion mukaan nyt neliportaisen asteikon tasolla kaksi. Itse uhkatasossa ei Supon arviossa ollut muutosta viime vuoteen verrattuna, mutta äärioikeiston tilannekuvaa Supo piti aiempaa huolestuttavampana.

Simo Alastalo huomaa, että Sanna Marinin ”baarigate” ponnautti esille perin suomalaisen sääntöorientoituneisuuden. Mitkä ovatkaan tämän niin sanotun ”Sääntö-Suomen” plussat ja miinukset koronapandemian tässä vaiheessa?

Sari Savela bongasi Helsingin Sanomien Vision artikkelin, jossa puhuttiin sekä tämän päivän Jeesuksesta että kuolemaa edeltävän elämän optimoinnista. Itsenäisyyspäivän television ohjelmatarjonnassa puolestaan haastateltiin erästä sairaanhoitajaa, joka on oppinut koronapandemian aikana arvostamaan ja kunnioittamaan elämää ja kuolemaa. Millä tavalla kuolemasta pitäisi tänä päivänä puhua?


Kuuntele [Radio Dei 10.12.2021]

Jälki-istuntoon liittyvää:

Jos pitäisi nimetä nykyajan Jeesus, ainakin yksi ihminen on hyvä ehdokas. – HS Visio