–  Ihanko oikeasti Suomi on mennyt sellaiseksi, että voidaan puhua, että tytöt ja naiset ovat alistettuja – on lasikattoja ja muuta – mutta ei saada puhua pojista, ihmettelee lastenpsykiatrian professori Jari Sinkkonen.

Sinkkonen luetteli perjantaiaamuna Radio Dein Isäntänä Tapani Ruokanen -ohjelmassa lukuisia esimerkkejä, jotka hänen mukaansa ennustavat pojille ja miehille – ja sen seurauksena myös useimmille perheille – synkkää tulevaisuutta tulevaisuuden Suomessa. Hänen mukaansa jo yksistään poikien koulumenestyksen pitäisi saada hälytyskellot soimaan.

–  Peruskoulusta pääsee joka kevät kaksi tuhatta poikaa, joiden äidinkielen taidot ovat alkeellisia – he eivät ole oppineet peruskoulussa kirjottamaan ja käyttämään suomea sillä tavalla, että tulisivat sillä hyvin toimeen.  Teksti: Kai Kortelainen

Kuuntele alta Jari Sinkkosen haastattelu Isäntänä Tapani Ruokanen -ohjelmassa.

OSA 1: Jari Sinkkonen: ”Minulle on sanottu, että kun puhut poikien asioista ja poikien puolesta, se on tasa-arvolakien vastaista.”

OSA 2: Jari Sinkkonen: ”Pohjoiseen kulttuuriin on kuulunut tukahduttaminen. Meidän pitäisi sallia lapsen negatiivisten tunteiden ilmaiseminen. Lapsen pitäisi saada tuntea, että vaikka olen kuinka kamala, minua ei hylätä.”

OSA 3: Jari Sinkkonen: ”Vieraannutetuista lapsista tiedetään, että he ovat psyykkisesti vammautuneita.”