Tiedote 25.01.2016

Laulaja-lauluntekijä Jippu aloittaa oman ohjelmasarjan kristillisellä radiokanavalla.  ”Ohjelmasta tulee häpeilemättömän rehellinen ja hengellinen”, paljastaa Jippu. Helmikuun alussa Radio Deissä käynnistyvän ”Ihmisen ääni”-sarjan toiseksi tekijäksi on kiinnitetty iskelmämaailmasta tuttu Rainer Friman.

Musiikkinsa ohella rikkinäisten ihmissuhteidensa ja suorasukaisten mediaesiintymistensä johdosta otsikoihin noussut poppari yllätti viime syksynä ilmoittamalla aloittavansa kirkon töissä Turun Mikaelin seurakunnan musiikkievankelistana. Yllätyksiä on luvassa myös radiossa. Jippu ei aio päästää kuulijoitaan helpolla. Radiopyhäkoulua Ihmisen äänestä ei ole lupa odottaa.

”Jännitän jo nyt, kuinka moni soittelee tai lähettelee sähköpostia, mitä te tällaisia puhutte. Ohjelma tulee varmasti jakamaan mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Ohjelma on radikaali, kuten minäkin, mutta keskiössä ylitse kaiken on Kristuksen sovitustyö ja rakkaus.”

Jippu nimeää heikkoudekseen liian avoimuuden, myös median suuntaan. Uuden radio-ohjelman äärellä hän ei silti aio tarkistaa linjaansa.

”Kaikki mitä minusta on kirjoitettu, on totta. Se on minun suustani tullut ja kannan siitä vastuun. Media ei ole minua lyönyt. Olen lyönyt itse itseäni – ja myös elämä. Tarinat ovat sitten olleet sen mukaisia. ”

”Pistän itseni nyt täysin peliin, koska kutsumukseni vaatii sen. Haluan tavoittaa niin monta ihmistä kuin mahdollista lohdun ja rakkauden piiriin. Nyt annan sitten ne viimeisetkin, mitä en ole aiemmin julkisuudessa puhunut.”

Radio on Jipulle uusi aluevaltaus. Tekijä sanoo suhtautuvansa avaukseen nöyrin mielin.

”En lähde toimittajaksi vaan keskustelijaksi – ihan vaan Jippuna liikenteeseen.”

Radiossa Jipun keskustelukumppaneina tavataan vieraita, joiden kanssa hän on kokenut tai oppinut elämästä jotain erityistä – hyvässä tai pahassa. Rainer Frimanin kanssa toteutettavan avausjakson jälkeen Jipun vieraaksi saapuu sijoitusperheessä varttuneen Jipun biologinen äiti Mervi Korkeala, joka ei ollut tavannut tytärtään yhteentoista vuoteen.

”Lähtökohtaisesti valitsen vieraiksi ihmisiä, jotka ovat kulkeneet minun rinnallani tai joiden rinnalla minä olen kulkenut läpi erilaisten helvettien tai elämänvaiheiden.”

Jippu ja parhaillaan teologian opintoja suorittava Rainer Friman ovat äänessä Ihmisen ääni -sarjassa vuoroviikoin.

”Muutaman sanan Rainerin kanssa vaihdettuani tajusin, että olen kohdannut sielunystävän, joka on voimakas ja vahva puheissaan ja silti säilyttänyt vahvan inhimillisyyden.”

 

Ihmisen ääni kuullaan Radio Deissä helmikuun alusta alkaen keskiviikkoisin kello 16 ja uusintana tiistaisin kello 22

 

Lisätiedot:  www.radiodei.fi, www.facebook.com/RadioDei

Kai Kortelainen, Radio Dein ohjelmajohtaja (09) 7415 4545, kai.kortelainen@radiodei.fi