Oulun ev. lut. seurakuntien tuottamat uudet radiopyhäkoululähetykset alkavat 5.3. Radio Deissä.

Radiopyhäkoulut ovat sunnuntaiaamuisin lähetettäviä lyhyitä lapsille suunnattuja hartaushetkiä. Pyhäkoulut koostuvat rukouksesta, hengellisestä lastenmusiikista sekä hartauspuheesta ja teema on sidottu ajankohtaan. Radiopyhäkoulu avaa sanoman ymmärrettävästi kaiken ikäisille kuulijoille.

Mikrofonin takana istuvat pääasiassa Oulun seurakuntien varhaiskasvatuksen ammattilaiset kuten varhaiskasvatuksen ohjaajat, lastenohjaajat ja papit. Tuottajana ja toimittajana toimii Oulun seurakuntayhtymän viestintäpalvelut.

Miten kaikki alkoi

Oulun seurakuntien radiopyhäkoululähetykset alkoivat vuonna 2002 kokeilumielessä Radio Deissä. Aineistona käytettiin ensin Seinäjoen seurakunnan tuottamia pyhäkouluohjelmia. Vuonna 2003 alkoi omien ohjelmien tuotanto ja Radio Dein rinnalle toiseksi lähetyskanavaksi tuli Radio Pooki. Vuodesta 2012 lähtien radiopyhäkoulu on lähetetty Deissä Oulun aluelähetyksen lisäksi myös valtakunnallisena ohjelmana. Uusien ohjelmien tekeminen päättyi kevään 2016 jälkeen, ja siitä lähtien radiossa on kuultu edellisvuosien uusintoja.

Uusi tuotantosarja

Radiopyhäkouluista saatu kuuntelijapalaute on ollut erittäin myönteistä ja palautteen mukaan radiopyhäkouluja kuuntelevat eri-ikäiset ihmiset; niiden tarjoama hengellinen sisältö on merkittävää myös aikuisväestölle. Uusia radiopyhäkouluja lähdettiin tuottamaan tänä vuonna yleisön positiivisen palautteen ansiosta. Kyseessä on myös juhlavuosi ja tärkeä etappi: tänä vuonna tulee kuluneeksi kaksikymmentä vuotta ensimmäisen Oulun oman radiopyhäkoulun teosta ja lähetyksestä!

Uudet radiopyhäkoulujaksot lähetetään sunnuntaisin kello 8.45 sekä Radio Deissä ja Radio Pookissa 5. maaliskuuta alkaen.