Radio Dein kesässä sukelletaan pintaa syvemmälle, kun Jukka Leppilampi kutsuu vieraita keskustelemaan kunkin omasta Jeesus-laulusta. Leppilampi on tehnyt ohjelmaa Radio Deissä aiemmin merkittävin seurauksin ja nyt luvassa on jotain uutta.

Viisi vuotta sitten Jukka Leppilampi tarjoili kattauksia sanojaan ja säveliään ohjelmassa Leppilampi Menu. Ohjelmaan syntyneet laulut päätyivät merkittäväksi osaksi Tämä huone, tämä hetki -levyä.

”Mitä, jos jatkaisit siitä, mitä biisit olivat silloin ja mitä ne ovat nyt?” ehdotti Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen jatkoa sarjalle.

Leppilampi kuitenkin koki, että silloin tulisi liikaa hänen omaa musiikkiaan.

Perjantaina, jona Jukka Leppilammen piti vastata ohjelmaehdotukseen, hän sai aamurukouksessa inspiraation ohjelmasta Minun Jeesus-lauluni: vieras tuo ohjelmaan musiikin, joka hänelle tarkoittaa sitä, mitä on harjoittaa henkeään.

Tyylilajilla ei ole mitään väliä. Luvassa on monenlaisia kappaleita ja keskustelut kulkevat musiikin tekemisestä ja esittämisestä elämän kipeisiin vaiheisiin.

”Heittäydyin tähän. Se ikään kuin on lähtenyt itse synnyttämään itseään”, Leppilampi kertoo.

Ohjelmassa on 13 jaksoa – eikä kahta samanlaista. Jukka Leppilammen vieraiksi saapuvat muun muassa laulaja Juha Tapio, näyttelijä Ritva Oksanen ja nyrkkeilijä Niklas Räsänen.

Jukka Leppilammen isännöimä Minun Jeesus-lauluni Radio Deissä 3.6. alkaen klo 11 ja uusintana maanantaisin klo 9 ja 13.

Jaksot kuunneltavissa kuukauden ajan myös Radiot.fi-palvelussa. Valitse kanavaksi Radio Dei ja hae sen jälkeen ”Aiemmat” painikkeen alta ohjelma, jonka haluan kuunnella. Palvelussa ohjelmat on listattu lähetysajan mukaan uudemmasta vanhempaan.

Teksti: Saara Räty, kuva: Jani Laukkanen.

Kuuntele Jukka Leppilammen ajatuksia Minun Jeesus-lauluni -ohjelmasta (toimittajana Anu Lehtipuu):

Jukka Leppilammen tulevat konsertit