Rydman erosi kesäkuussa kokoomuksen eduskuntaryhmästä sen jälkeen, kun useat nuoret naiset kertoivat Helsingin Sanomien jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Kokoomuksen eduskuntaryhmä totesi, ettei Rydman nauti ryhmän luottamusta.

Radio Dein Ex-Criminals -sarjan huomenna tiistaina esitettävä jakso antaa Rydmanille puheenvuoron.

– Lehdistöllä on tärkeä tehtävä valvoa ja tuoda julki sellaisia asioita, jotka ovat yhteiskunnallisesti relevantteja. Erityisesti näin on silloin, kun on kyse yhteiskunnallisista vallankäyttäjistä, tämä kuuluu lehdistön toimenkuvaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa Helsingin Sanomat ei ole ainakaan totuuden asialla ollut, lausuu Rydman ohjelmassa.

”Julkinen tuomio laitettiin täytäntöön, kun sillä ehkä jotain lehtimiespalkintoja saa.”

Rydman jätti heinäkuussa poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan. Esiselvityksen jälkeen poliisi katsoi, että kynnys tutkinnan aloittamisesta ylittyy.

– Katson, että tässä nimenomaisessa tapauksessa on useampiakin rikosnimikkeitä, joiden tunnusmerkistö täyttyy. Törkeä kunnianloukkaus on yksi niistä, Rydman katsoo.

Ohjelmassa kansanedustaja pitää ongelmallisena tilannetta, jossa hän kertoo kokeneensa joutuneen todistamaan yksittäisille Helsingin Sanomien toimittajille syyttömyyttään.

– Tässä on epäkiitollinen tehtävä, jossa minun olisi Hesarille pitänyt todistaa syyttömyyttäni. Heille eivät todisteet kelvanneet vaan julkinen tuomio laitettiin täytäntöön, kun sillä ehkä jotain lehtimiespalkintoja saa. Oikeudessa se on toisin päin, kommentoi Rydman tilannettaan huomisessa Ex-Criminals-jaksossa.

Wille Rydman Radio Dein Ex-Criminals ohjelmassa tiistaina 27.8. klo 22. Uusinta sunnuntaina 2.10. klo 16. Kaikki lähetetyt jaksot kuunneltavissa Dei Plussassa.