Radio Dein kesäkattauksessa kuullaan uutta ohjelmatarjontaa sekä toiveuusintoja aiemmilta tuotantokausilta. Alla poimintoja kesäohjelmistostamme.

Kaikki ohjelmat ovat kuunneltavissa suorana Radio Dein Radiot.fi-palvelun kautta – tai juuri silloin, kun itse haluat. Koko Radio Dein ohjelmisto arkistoituu Radiot.fi-palveluun kuukauden ajaksi.

Lähetetyt ohjelmat löytyvät palvelusta lähetysajankohdan mukaan Aiemmat-painikkeen alta listattuna uusimmasta vanhimpaan. Voit myös merkitä palveluun omat lempiohjelmalmasi, jolloin löydät ne aina helposti tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi.

 

Minun Jeesus-lauluni

Jukka Leppilampi kysyy vieraaltaan, mikä hänen Jeesus-laulunsa on. Kappalevalinta paljastetaan ohjelman edetessä. Vieraina tavataan monia tunnettuja persoonia kuten laulaja Juha Tapio, nyrkkeilijä Niklas Räsänen, ex-meppi Eija-Riitta Korhola, näyttelijä Ritva Oksanen ja monia muita. Kussakin jaksossa taiteilija Jukka Leppilampi avaa Raamatun vanhimmista teksteistä koostuvan Psalmien kirjan.

Lauantaisin klo 11.02, uusintana ma 9.02 ja 13.02 sekä 03.00. (Huom. lauantain 8.7. jakso kuullaan suoran kesäjuhlaradioinnin vuoksi kello 20.20)

Kuuntele Radiot.fi-palvelusta (Ohjelma lähetetään Raatihuoneen ohjelmapaikalla.)

Lue lisää

 

Kirkkopäivien parhaat

Ohjelmasarjassa kuullaan Kirkkopäiviltä Turussa toukokuun lopussa järjestettyjä keskusteluja. Turussa olivat ajankohtaisista aiheista ja kristillisen uskon ja kirkon merkityksestä olivat keskustelemassa muun muassa pääministeri Juha Sipilä, presidentti Tarja Halonen ja useimmat evankelis-lurilaisen kirkon piispat. Kirkkopäivien raamattuopetuksia ja syvällisiä hengellisiä pohdintoja kuullaan lisäksi Raamattu alusta loppuun ­-sarjassa (katso tarkemmat tiedot alta).

Kirkkopäivien parhaat -sarjan avausosassa emerituspiispa Eero Huovisen haastateltavana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lauantaisin klo 19.02 alkaen 10. kesäkuuta.

 

Raamattu alusta loppuun

Millainen on Raamatun juoni ja mikä sen ydinsanoma? Mistä Raamattu koostuu ja mitä se haluaa meille kertoa? Kirkkopäivillä Turussa joukko Suomen arvostetuimpia raamatunopettajia kävi läpi Raamatun alusta loppuun 16 jaksossa. Heidän mottonaan oli: ”On synti opettaa Raamattua kuivasti”. Sarja kuullaan kokonaisuudessaan Radio Deissä. Raamatunopettajina ovat äänessä muun muassa Eero Junkkaala, Ulla Saunaluoma, Matti Repo, Lauri Thurén, Minnamaria Tammisalo, Jouni Turtiainen, Riitta Keskimäki ja Anu Vuola.

Lauantaisin klo 21.02 alkaen 10. kesäkuuta.

 

Radiointeja hengellisiltä kesäjuhlilta

Hengelliset kesäjuhlat ovat suurtapahtumia, joissa vierailu on monelle jokakesäinen perinne. Radio Dei lähettää ohjelmaa kesä-elokuussa neljästä tapahtumasta.

 

Valtakunnallinen evankeliumijuhla järjestetään Helsingin jäähallissa 30.6.-2.7. Radio Dein suora lähetys avataan perjantaina Talk show’lla, jossa ovat keskustelemassa sisäministeri Paula Risikko, kirkkoherra Hannu Ronimus, toimittaja Elina Takala ja muusikko Pepe Willberg. Talkshow’n juontaa Radio Deistä tuttu Laura Siltala.

Perjantaina 30.6. klo 18-20, lauantaina 1.7. klo 15-17.30 ja sunnuntaina 2.7. klo 11-16. Lisäksi maanantaina 3.7. klo 16-17 Tunti Lauran kanssa. Laura Siltalan vieraina Nokia Mission ex-johtaja Markku Koivisto ja liikemies Arto Merisalo.

 

Kansanlähetyspäiviä vietetään Ryttylässä 7.-9.7. Radio Dein taajuuksilla kuullaan suoraa lähetystä tapahtumasta perjantaina ja lauantaina. Äänessä ovat muun muassa liikkeen entiset ja nykyiset pääsihteerit Mika Tuovinen, Timo Rämä ja Matti Väisänen sekä liikkeen lehden päätoimittaja ja vaikuttaja Leif Nummela.

Perjantaina 7.8. klo 17.45-20.45 ja lauantaina 8.8. klo 8.30-12.00 ja 15.00-20.15.

 

Suomen vapaakirkon Tampereella järjestämistä kesäjuhlista kuullaan kooste Radio Deissä sunnuntaina 9. elokuuta. Yhteiskristillisessä hengessä juhlassa puhuu Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo evankelisluterilaisen kirkon edustajana.

Sunnuntaina 9.8. klo 18.00-20.00.

 

Suomen Raamattuopiston järjestämät Hengelliset syventymispäivät järjestetään Helsingissä 24.-27. elokuuta. Päiviltä on luvassa viikonlopun aikana suoraa lähetystä. Tarkemmista lähetysajoista tulee tietoa lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

 

Israelin kadonneet heimot

Nina Arosen toimittamassa ohjelmasarjassa käsitellään raamatunaikaisen pohjoisen Israelin valtakunnan heimoja, jotka ovat kadonneet muiden kansojen joukkoon. Sarjassa asiantuntijat käyvät läpi Israelin kansan ja kadonneiden heimojen tapahtumarikkaita vaiheita sekä Israelin kansan omintakeista kohtaloa.

Torstaisin klo 19.30.

Kuuntele Radiot.fi-palvelusta

 

Evankelistat vauhdissa

Evankelistojen Miika Aalto ja Sami Ettasen toimittamassa ohjelmassa kaksi sanavalmista miestä kertoo kokemuksiaan evankeliointityöstään ympäri Suomea.

Torstaisin klo 19.02

Kuuntele Radiot.fi-palvelusta

 

Armoa 2017 -tunti

Armoa 2017 -sarja arvioi reformaation vaikutuksia Euroopalle ja erityisesti Suomelle kattavasti 44 jakson voimalla. Martti Pyykösen toimittaman ohjelmasarjan alussa tarkastellaan reformaation juuria Euroopassa ja edetään Martti Lutherin teesien ja elämäntarinan kautta Agricolan aikaiseen Suomeen ja edelleen suomalaiseen uskoon tänään sekä reformaation tulevaisuuteen ja aikamme teeseihin.

Kirkon mediasäätiön tuella toteutettua sarjaan on kuultu vuoden alusta alkaen Radio Dein Ajankohtaistunnilla. Nyt sarja lähetetään laajempana kokonaisuutena kesän tiistai-illoissa.

Tiistaisin klo 18.02 alkaen 13. kesäkuuta.

Lue lisää

Kuuntele podcasteina

 

Hynninen ja Suomi 100

Millaista on elää Suomessa ja mistä maamme satavuotinen historia rakentuu? Radio Dein perjantaiaamujen pitkäaikainen talkshow-isäntä Veli-Matti Hynninen tekee kesän ajaksi paluun perinteiselle ohjelmapaikalleen Suomi100 -hengessä uusien vieraiden kera.

Suorana lähetyksenä kesäperjantaisin klo 9.02. Uusinta klo 13.02 ja tiistain vastaisena yönä klo 01.00.

 

Toivon puheita

On tärkeää, että kriisissä oleva ihminen ei jää yksin ongelmiensa kanssa. Joskus toivoa herättävät sanat voivat tarjota ensiaskeleen kohti valonpilkahdusta. Lauri Nurmisen ja Veronika Mäen toimittamassa ohjelmasarjassa kuullaan tunnettujen terapeuttien ja sielunhoitajien puheenvuoroja.

Perjantaisin klo 21.32 alkaen 23. kesäkuuta.

 

Uskon tarina

 Uskon tarina -ohjelmassa Ariel Neulaniemi käy läpi vieraittensa omaa mutkaistakin polkua, mutta millä tavalla suhde Jumalaan ja muihin kristittyihinkin on muuttunut ja kenties avartunut? Onko oleellista se, miltä polulta löytää Jeesuksen, vai onko sekin osa johdatusta ja oppikoulua muillekin asioille? Entä miten suhtautua muiden kristittyjen arvosteluun, ja miten oppia arvostamaan muita haavoista huolimatta.

Viime vuonna lähetettyä Uskon tarina -sarjaa on toivottu runsaasti kuultavaksi uusintalähetyksinä. Nyt sarja lähtee kesäiselle uusintakierrokselle tarkoituksenaan puhaltaa raitista ilmaa erilaisiin kupliin, joista moni on hengellisin teipein ja kulttuurisin traditioin kyhättyjä.

Sunnuntaisin klo 18.02 alkaen 11. kesäkuuta.

 

Tuomasmessu

Suositut ja suorana toteutettavat Tuomasmessu-lähetykset siirtyvät kesällä tuntia tavanomaista myöhäisempään lähetysaikaan ja alkavat kesäsunnuntaisin iltaseitsemältä. Tuomasmessussa käyvät ja radiolähetyksiä kuuntelevat tavalliset ihmiset, jotka pohtivat riittämistään  ja jaksamistaan – tai vain nauttivat raikkaasti toteutetusta jumalanpalveluksesta.

Sunnuntaisin klo 19.00 alkaen 11. kesäkuuta.