Radio Dei tutustui kesäkiertueensa aikana 10.6.-21.6.2019 myös lähellä oleviin tiekirkkoihin.
Tiekirkko -vierailut esitetään uusintana esitysjärjestyksessä maanantaisin klo 15.35 sekä lisäksi ovat kuunneltavissa alla olevista linkeistä.

Kirkkoihin kävi tutustumassa ovat Mikael Juntunen, Mika Karola, Sami Asp, Päivi Saloranta ja kiertueen tekniikasta vastannut Oskar Vilkevuori.

 

Rovaniemen kirkko oli kiertueen ensimmäinen kohde, jonka jättimäinen fresko herättää kunnioitusta. Tiekirkko-oppaana toimii Vili Peltomäki.

 

Haukiputaan kirkko on yksi parhaiten säilyneistä kuvakirkoista vuodelta 1762. Oppaana toimi Ella.

 

Saloisen Pyhän Olavin kirkko Raahessa.  Alkujaan 1600- luvulla rakennettu kirkko paloi 1930 -luvulla kesken jumalanpalveluksen. Oppaana toimi Emil Puhakka.

 

Alahärmän kirkko, joka on virallisesti Suomen kaunein kirkko! Oppaana toimi kappalainen Heikki Väkiparta.

 

Lakeuden Risti Seinäjoella on 1950-luvulla Alvar Aallon suunnittelema kirkko, jota suunniteltiin alkujaan käytettäväksi Hiippakunnan tuomiokirkkona. Lapuan tuomiokirkko kuitenkin lopulta päätyi Hiippakunnan tuomiokirkoksi. Oppaana toimi Maarit Ilonen.

 

Kajaanin kirkon erikoisuus on hieman vino tapuli. Kirkko on rakennettu vuonna 1896, ja vaikutteita kirkon suunnitteluun on otettu Westminster Abbeysta. Oppaana toimi Iisa.

 

Iisalmen kirkko on rakennettu vuonna 1779 ja on Pohjois-Savon vanhin säilynyt kirkko. Iisalmen kirkon urut ovat ainutlaatuiset! Oppaana toimi Tomi.

 

Joensuun kirkon katto on maalattu kasvistoa täyteen, jonka juuret on näkyvillä. Kirkko on rakennettu vuonna 1903.

 

Kerimäen kirkko Savonlinnassa on Suomen suurin puukirkko. Vierailu kirvoitti kiertuelaiset laulamaan! Oppaana toimi seurakuntamestari Raimo Nuopponen, joka on palvellut Kerimäen kirkon suntiona 40 vuotta.