Radio Dein aamujuontaja Mikael Juntunen kiersi Suomea kesäkuun ajan. Hän kutsutti itsensä kylään mielenkiintoisten ihmisten luokse ja koki upeita kesäaamuja isäntiensä mukana.  Koe kesäaamut Mikaelin ja kesämiehen apumies Heikki Paatelman mukana uudelleen, kaikkine tunteineen, tuoksuineen, makuineen ja metkuineen.

 

7.6.2021 Yrittäjä Leevi Hakola vei kesämiehen veneellään vesille. Mukana Helsingin merimaisemaa olivat katselemassa elämänkumpani Päivi Nykbäck, pastori Ilkka Salminen ja kesämiehen apumies Heikki Paatelma sekä Topi-koira.

 

 

8.6.2021 Kesämies vieraili Kansan Raamattuseuran loma- ja kurssikeskus Vivamossa, Lohjalla. Aamutunnelmissa olivat mukana pastoripariskunta Hannu ja Maija Nyman, johtaja Marika Viljamaa, lauluntekijä Anna-Mari Kaskinen ja ohjaaja Matias Nyman sekä yllätysvieraita, kuten Elisabet Selmer ja Karin af Björkesten (kuvassa).

 

 

9.6.2021 Kesämies sukelsi kuumiin retrotunnelmiin Porvoossa. Radio Deissä uutta ohjelmaa toimittavat Retroäijät Kimmo Nykänen, Jari Hakola ja Jami Suhonen hämmästyttivät kesämiestä puheillaan.

 

10.6.2021 Kesämies Mikael lähti katsomaan, miltä näyttää Radio Dein uusin kuuluvuusalue, Raasepori. Kesämiestä kestitsi laulaja Ami Aspelund. Aamukahviseurana olivat laulaja, percussio-taiteilija Kaarle Mannila sekä kiinteistövälittäjät Hannu ja Päivi Salo.

 

 

 

11.6.2021 Kesämies tarkasti marsalkka Mannerheimin jalanjälkiä Mikkelissä, Kyyhkylän kartanossa. Aamua emännöi yrittäjä Leila Repo, historiaan opasti Pirjo Manninen ja hyvinvointiin fysioterapeutti Timo Järvinen. Mikael ja Heikki käväisivät tarkastamassa myös Mikkelin torikahvilatarjontaa.

 

 

14.6.2021 Kuopiossa koettiin hyvin erikoinen aamu. Aamua aistittiin kahden näkövammaisen, sokeana syntyneen Tuomo Burmanin ja armeijassa sokeutuneen Lauri Hallikaisen kanssa. Isäntänä toimi opettaja, laulaja Kimmo Ahonen, ja emäntänä Satu Ahonen.

 

 

15.6.2021 Kesämies tapasi JP ja murtovaras -elokuvan tekijöitä Lapinlahdella. Elokuvan pohjana olevan kirjan ja elokuvan käsikirjoituksen kirjoittanyt Tytti Salo kertoo kirjojensa taustoja. Aamussa ovat mukana myös elokuvan ohjaaja Jani Korhonen ja tuottaja Samuel Grönholm sekä isäntä Petri Korhonen, jolla on myös rooli elokuvassa. JP ja Murtovaras on katsottavissa Finnkinon teattereissa 23.7. alkaen.

 

16.6.2021 Kansainvälistä aamua vietettiin Joensuussa Ylisoutajan sillan kupeessa. Isäntänä olivat oopperalaulaja Matti Turunen ja kioskinpitäjä Anton Sutinen. Mukana menossa ovat pappi Sanna Kauppinen, Riverian kansainvälisyyden kehittäjä Ara Hayrabedian, Philip Abbiw ja Narrow Way -kokoonpano sekä pahasta veneonnettomuudesta toipunut ex-koripalloilija Mika Piironen.

 

 

17.6.2021 Kesäaamu Keuruulla, Ison Kirjan alueella ja Keuruun torilla. Kesämies haastoi frisbee-golfiin nuorisosihteeri Matias Villbergin ja Fifteen-leirin johtaja Elias Hämäläisen. Mukana lähetyksessä ovat konferenssikeskuksen johtaja Marko Halttunen, Keuruun helluntaiseurakunnan pastori Kenneth Karppinen, Aikamedian toimittaja Anna Vuorinen ja fifteen-leirin piispat.

 

 

18.6.2021 Kesämies vieraili laulaja Eija Merilän ja hänen puolisonsa Eino Kymäläisen luona Kivijärvellä.

 

 

21.6.2021 Kesämies tutustui Kristiinankaupunkiin ja erityisesti tukijansa Kone-Ketosen harvestereihin. Elämäntarinaansa avasi yrittäjä Lauri Ketonen. Mukana olivat myös toimitusjohtaja Juha Jaakkola ja myyntijohtaja Jari Hakala.

 

 

22.6.2021 Porilainen hulluun ja savolainen juonikkuus yhdistyvät pastori-laulaja Tommi Törnroosissa. Tommi esitteli kesämiehelle Porin kaupunkia ja jutteli samalla omasta elämästään. Mukaan houkuteltiin myös Pori Jazzin ravintolayrittäjä Petra Onnela ja yllätysvierailulla tavattiin Anne ja Keijo Kangas.

 

 

 

23.6.2021 Aamukahvi, aamulypsy, heinähommat, kotieläinpiha ja kahvilan kiireet. Kesämies fiilisteli maaseudun mukavuuksia Nakkilassa, laulaja Manna Maria alias Maria Piiroisen vieraana Manna-Aitassa.

 

 

24.6.21 Kesämies Mikael kutsutti itsensä laulaja Pentti Hietasen ja hänen muusikko puolisona Heini ”Hinni” Kivimäki-Hietasen vieraaksi Kangasalle, edustussaunalle Rantawirkkulaan. Musiikki-ihmisten kanttia on koeteltu, mutta laulaminen ja soittaminen ei lopu koskaan.

 

 

25.6.2021 Kesämiehen juhannuslöylyt heiteltiin Kolarissa, Ylläsjärven Siltalassa. Isäntänä oli sähköalan yrittäjä, laulumies Pekka ”Sähkö-Pekka” Vaattovaara, jonka elämäntarinasta on moneksi.

 

 

28.6.2021 Kesäaamua vietettiin Paraisilla ja Airiston aalloilla Dick ja Päivi Tallbergin Blåa Bertha -veneellä. Kesämies Mikaelin ja apukesämies Heikin mukaan lähti myös Paraisten kanttori Hanna Lehtonen.

 

 

29.6.2021 Helsinkiin palannut kesämies tapasi Kasetti-jeesukseksi nimetys Jouni Kontulaisen. Kasetti ei ole kuollut, ja nostalgiamusa elää kultakautta.

 

 

30.6.2021 Kesämies päätti upean kesäkuun turneen sinne mistä aloittikin eli vesille. Lähtöpaikkana oli Mustikkamaan satama Helsingissä ja ruoria pyörittämässä Aikamedian uusi toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen. Mukaan lähti myös Olan serkku, helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen sekä kesämiehen paras kesäkaveri, Heikki Paatelma.

 

 

Kesämies Mikael kiittää lämpimästi kaikkia kyläpaikkoja ja niiden isäntiä sekä emäntiä, kaikkia vieraita, sponsoreita ja iltarukouksin tukeneita. Yhdessä teimme tästä hienon kiertueen. Kiitos!