Laulaja, säveltäjä Petri Laaksonen on saanut kirkkotaiteen Engel-palkinnon. Palkinnon myöntää Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto.

Petri Laaksosen monipuolinen musiikki on rikastuttanut maamme ja kirkkomme musiikkielämää. Laaksosen musiikki on koskettanut eri kansankerroksia jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän tuli vuonna 1994 tunnetuksi Täällä Pohjantähden alla -klassikkosävelmästä ja muita hänen rakastetuimpia hengellisiä laulujaan ovat muun muassa Itkemättömät itkut, Ota hänet vastaan, Sinun varaasi kaiken laitan ja Sinä olet aamuni valo. Koko kansan tietoisuuteen Laaksonen nousi viimeistään vuonna 1985, kun Sonja Lumme voitti Suomen euroviisukarsinnat Laaksosen sävelmällä Eläköön elämä.

– Olen halunnut tehdä musiikkia, jolla olisi merkitystä. Sellaista, joka rakentaa ja puhuttelee kuulijaa. Tämä palkinto on hieno tunnustus tehdystä työstä, Laaksonen sanoo.

Petri Laaksonen tekee yhteistyötä muun muassa Kirkon Ulkomaanavun, Yhteisvastuukeräyksen ja useiden kirkollisten järjestöjen kanssa.

Tuomiorovasti Matti Poutiainen luovutti palkinnon sunnuntaina 11.2.2018 jumalanpalveluksen jälkeen tuomiokirkon kryptassa.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto myöntää Kirkkotaiteen Engel-palkinnon taiteilijalle tai yhteisölle, joka on ansioitunut kirkkotaiteen alalla tai kirkkotilan rikastuttamisessa. Palkinto on myönnetty aiemmin 18 kertaa ja sen ovat aiemmin saaneet muun muassa symbolitutkija Liisa Väisänen, valotaitelija Mikki Kunttu ja elokuvaohjaaja Klaus Härö. Kirkkotaiteen Engel-palkinto perustettiin vuonna 1990, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta Helsingin tuomiokirkon suunnittelijan Carl Ludvig Engelin kuolemasta.