Kirkon tiedonvälityspalkinto 2000 päätoimittaja, toimitusjohtaja Kirsi Rostamolle

15.01.2001

Kirkon tiedonvälityspalkinto vuodelta 2000 on myönnetty Radio Dein päätoimittaja, toimitusjohtaja Kirsi Rostamolle. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 markkaa. Kirkkohallitus palkitsee Rostamon uraauurtavasta ja peräänantamattomasta toiminnasta kristillisen sanoman ja kristillisen tiedon välittämiseksi.

Palkinnon perusteluissa kirkkohallitus toteaa, että kristillisen radioaseman perustaminen kolme vuotta sitten oli erityisesti yhden naisen, Kirsi Rostamon työnäky. Perustamalla kristillisen radioaseman Rostamo halusi vastata Jeesuksen lähetyskäskyyn: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille”. Tätä näkyä Rostamo on toteuttanut rohkeasti, koko sydämestään ja joutunut myös taistelemaan sen puolesta, ottaen myös henkilökohtaisen riskin.

Kirsi Rostamo on tarttunut muuttuvaan mediatilanteeseen ja raivannut tilaa kristilliselle sanomalle paikallisradioitten kovan kilpailun kentällä. Kristillisen radioaseman ympärille on myös syntynyt vapaaehtoista toimintaa sekä seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen käytännön yhteistyötä. Rostamoa kiitetään myös siitä, että hän on oivaltanut hengellisen musiikin merkityksen ja antanut gospel-musiikille tilaa radiossa Jakaessaan kirkon tiedonvälityspalkinnon 2000 arkkipiispa Jukka Paarma pohti, onko kirkon viesteillä tilaa medioissa. Median valinnat kirkon toiminnan, julistuksen ja sanoman uutisarvosta antaa kirkolle vakavan aiheen miettiä, mitä todella sanotaan, millaisella kielellä julistetaan. ”Meillä on paljon opittavaa siitä, miten viime aikojen arvokeskustelu on välillä läpäissyt median kautta linjan, välillä se on jämähtänyt kuin läpipääsemättömän panssarin eteen.”

”Kirkon ydinsanoma ei kantaudu kovin hyvin tiedotusvälineiden kautta. Kun näin on, on tärkeä, että on medioita, joiden kautta kirkon hengelliselle sanomalle, uskonnollisille kysymyksille ja ihmisen ajallista ja iankaikkista hyvää pohtiville ohjelmille löytyy riittävästi mahdollisuuksia tulla esille.”

Kiittäessään palkinnosta Kirsi Rostamo sanoi ymmärtävänä, että yksityisenä tahona on helpompi hoitaa laajapohjaista, kristittyjen yhteyttä korostavaa radiota. Aikanaan hän toivoi kirkon perustavan radion. ”Tarvitaan kristillistä radiota, jonka kautta evankeliumi on esillä 24 tuntia vuorokaudessa. Radio Dei haluaa olla siltana seurakuntaan. Paras kiitos työstä ovat ne ihmiset, jotka ovat Radio Dein kautta löytäneet lohtua ja jopa syyn jatkaa elämää.”

Kirsi Rostamo on syntynyt 20.2.1961 Helsingissä. Koulutukseltaan hän on atk-merkonomi,lisäksi hän on opiskellut viestintää ja radiotyötä. Ennen tehtäviään Radio Dein toimitusjohtajana ja päätoimittajana hän on toiminut atk-suunnittelijana, markkinointipäällikkönä sekä perheyrityksen Rolate Oy:n toimitusjohtajana. (KT 15.1.2001 mm)

Lisätietoja Radio Deistä: https://www.radiodei.fi

Toimituksille: Valokuvia palkinnonjakotilaisuudesta ma 15.1. klo 14 ja Kirsti Rostamosta saa osoitteesta: http://www.credo.fi – valitaan Imagebank, lehdistöpalvelu ja Kirkon tiedotuskeskus.
Arkkipiispan puhe on kokonaisuudessaan internetissä arkkipiispan kotisivulla osoitteessa http://www.evl.fi/arkkipiispa/tvp2000.htm

—————————
Tiedotusyksikkö
Kirkkohallitus