Anna Suomalainen on asunut kymmenen vuotta Israelissa, Jerusalemissa. Elämä Juudean vuorilla moshavilla asukkaana kuulostaa viehättävältä kaikkine kotieläimineen. Anna opiskeli aikoinaan kuvataideopettajaksi. Nuo opinnot hän suoritti loppuun Jerusalemissa, ja tätä seurasi aika vapaaehtoistyössä. Välillä tie vei maailmalle, mutta kutsumus veti takaisin Israeliin. Nykyisin hänen päivänsä menee pääosin juutalaisen historian opiskeluun Hebrealaisessa yliopistossa. Elämäntapaa alleviivaa pyrkimys omavaraisuuteen; lypsää omaa vuohta, tehdä siitä voita ja jogurttia tai noutaa omien kanojen tuoreet kananmunat suoraan aamupalalle. Vuoret antavat huiman ympäristön kaikenlaisiin luontoharrasteisiin.

Anna Suomalainen vieraili Herätys! -aamulähetyksessä kertomassa elämästä pandemian keskellä ja sen jälkeen. Mitä Israelissa asuva Anna ajattelee Israelista asuinpaikkana ja kristillisyyden syntypaikkana? Mitä hän haluaa selvittää juutalaisen historian opinnoilla? Kuuntele tallenne [Radio Dei 7.10.2021]:

 

Mikael ja Anna selvittivät aamulähetyksessä, millainen on Siuntiossa järjestettävä Kirkkohetki lemmikkien kanssa -tapahtuma. Kuuntele aamusoitto Emmi Manniselle: