Korona yllätti monet musiikkialan tekijät. Tulot loppuivat monelta, kun enää ei ollutkaan töitä mitä tehdä. Lauluja tekevät artistit saattoivat keskittyä laulujen tekemiseen, mutta kaikilla ei välttämättä ollut mitään kiertuetta inspiroimaan uusia tekstejä ja sävellyksiä.

Johanna Iivanainen on tehnyt monenlaisia keikkoja eri yhteyksissä ja levytyksiäkin on karttunut yli 50 eri kokoonpanojen ja artistien kanssa. Viime vuosina hän on tullut tutuksi myös Suomiloven yhtenä solistina. Viimeisimmän soololevyn Mustarastas laulaa (2013) jälkeen Iivanainen on viritellyt Johanna Kurkelan kanssa uutta musiikkia Altamullan road –kokoonpanolla. Syksyllä 2020 julkaistiin uusi levy, mutta kiertuetta ei voitukaan järjestää. Ehkä seuraavan levyn kohdalla..

Muutaman soololevyn julkaissut Iivanainen ei olisi lähtenyt tekemään seuraavaa soololevyä, ellei promoottori olisi valanut viime vuodenvaihteessa toivoa tulevaan: ”Mitäpä jos lähtisit syksyllä 2021 kiertueelle. Olisiko sinulla mitään levyä tulossa?” Olihan Johannalla lauluja pöytälaatikossa. Pian Johanna oli studiossa vierellään oman soololevynsä vuonna 2020 julkaissut Mikko Iivanainen. Nyt vaikuttaa siltä, että uusi kiertuekin pystytään toteuttamaan. Espoon sellosalista starttaa syyskiertue torstaina 24.9.

Miten uusi levy tehtiin ja minkälaista pariskunnan oli työstää levyä yhdessä? Toimittajana Ariel Neulaniemi.

Kuuntele [Radio Dei 20.9.2021]

OSA 1:

Johanna Iivanainen – Overall I’m Fine – YouTube

OSA 2:

Johanna Iivanainen – Broken River – YouTube

OSA 3:

Promise to Keep – YouTube