”Ihana nähdä, että ihminen kasvaa uskossaan, oppii uutta ja on niin innostunut Jumalasta. Palkitsevaa nyt nähdä näitä vaiheita, kun aikaisemmin olin niin turhautunut. Nyt hän kasvaa ja kukoistaa”, kertoo Maarit Eronen ystävänsä tämän hetkisestä voinnista.

Viikon 24 viikon teos arkisin klo 6.50, 10.45 ja 14.05 on Päivä Oy:n kustantama ”Kadun kukka – prostituutiosta”. Kirjan kirjoittanut Maarit Eronen on ollut lähetystyössä kolmisenkymmentä vuotta Kiinassa, Yhdysvalloissa, Suomessa ja nyt vuodesta 2014 Etelä-Afrikassa.

Maarit Eronen on median moniosaaja; Etelä-Afrikassa hän on tuottanut mm. Yksi elämä -minidokumentteja (www.onelifestories.tv) ja esittelyvideoita Youth with the Mission -lähetysjärjestölle. Lisäksi hän on auttanut rikkinäisiä naisia toimien rinnallakulkijana muutamalle kerrallaan.

Vuonna 2017 Maarit Eronen kirjoitti erään ihmiskaupanuhrin selviytymistarinan. Tavoitteena on, että kirja toisi toivoa muille uhreille, rohkaisua heidän kanssaan työskenteleville ja tietoa kenelle tahansa ilmiöstä kiinnostuneelle. Päivä Oy on julkaissut tänä keväänä kirjan suomeksi nimellä ”Kadun kukka – prostituutiosta vapauteen”.

Kirja kertoo tytöstä, jonka alkoholisoitunut äiti hylkäsi, eikä viinaan menevä isoäiti välittänyt. Laiminlyöty ja yksinäinen tyttö kaipasi kipeästi rakkautta ja hyväksyntää. Se johti riippuvuuksiin sekä vuosien kaltoinkohteluun ja hyväksikäyttöön. Lopulta hänet myi seksiorjaksi mies, joka oli pakottanut hänet naimisiin kanssaan. Vasta sairastuttuaan vakavasti hän löysi todellisen vapauden ja kaipaamansa rakkauden.

Oheisessa kuvassa Maarit Eronen ystävänsä Kukan kanssa.
Viikon teos lähetetään Radio Deistä lauantaina 15.6 klo 17.25 koosteuusintana.
”Kadun kukka” -kirjan voi hankkia deikauppa.fi

Maari Eronen kävi Suomen vierailullaan lukemassa viikon teoksen ja kertoi Kirsi Rostamolle Kukasta ja 4 kuukautta kestäneesta kirjoitusprosessista, jonka aikana itkettiin ja rukoiltiin Kukan muistellessa rankkaa elämäänsä. Nyt Kukka tekee itse tavoittaa työtä ja käy ihmiskaupan vastaisissa seminaareissa kertomassa tarinaansa. Klikkaa Kirsi Rostamon Maarit Erosen haastattelu, joka lähetettiin 10.6. klo 15.30.
Kuuntele osa 1:

Kuuntele osa 2: