Korona on ollut avuksi mielenterveysteemoille. Ihmisten ymmärrys tai empatia suhteessa mielenterveysongelmiin on kasvanut merkittävästi.

Näin toteaa Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, jonka mukaan koronapandemia on ollut suomalaisille hyvä keskivaikean masennuksen harjoitus. Diakoniksi ja erityistason perheterapeutiksi kouluttautunut Sydänmaanlakka on kohdannut työuransa aikana monenlaisia kriisin keskellä olleita nuoria ja aikuisia. Helsinki-Mission kriisityön johtajana työskennellyt Sydänmaanlakka tunnetaan myös siitä, että hän ideoi aikoinaa Aseman Lapset ry:ssä työskennellessään Walkers-kahvilatoiminnan, jossa nuoret voivat kohdata aikuisia ja keskustella elämänsä teemoista halutessaan.

Miten koronapandemia on kohdannut suomalaisten mielenterveyttä? Ovatko nuoret ja vanhukset häviäjiä, vai löytyykö häviäjiä ja voittajia joka sektorista? Minkälaisiin asioihin Olavi Sydänmaanlakka itse katsoo tällaisenkin erikoisen maailmanajan keskellä? Toimittajana Ariel Neulaniemi.

Kuuntele [Radio Dei 20.7.2021]