Päivi Niemelle toivo on tuttu kumppani. Hänelle toivo on tärkeä osa työtä terapeuttina ja luennoitsijana. Päivillä on myös omakohtaista kaikupohjaa toivon ja toivottomuuden kanssa kamppailemiseen, sillä elämä ei ole häntä helpolla päästänyt

Päivi Niemi kohtaa jatkuvasti ihmisiä, jotka tarvitsevat toivoa jaksaakseen eteenpäin ja myös niitä, jotka ovat jostain syystä menettäneet toivonsa. Päivi kuvaa toivottomuuden aiheuttavan meissä jopa fysiologisesti nuupahtamista, luovuttamista ja periksi antamista, sen takia toivo asioiden muuttumisesta on kaikki kaikessa kärsimyksen keskellä.

– Itselleni toivo merkitsee sitä, että on olemassa kaksi vastavoimaa, toivo ja toivottomuus. Toivo on ihmiselle suunnattoman tärkeä asia. Toivo asioiden tai tunteiden muuttumisesta, siitä että kipu tai kärsimys ei kestä loputtomiin. Samalla tulee mieleen, että meidän pitäisi myös puhua toivosta toisillemme enemmän, sillä toivo on tarttuvaa.

Päivillä on myös omakohtaista kokemusta toivon ja toivottomuuden kanssa kamppailemiseen, sillä hänellä itselläänkin on ollut elämässään ajanjaksoja, jolloin hän on kokenut vastoinkäymisten keskellä olonsa täysin toivottomaksi. Jostain toivo on aina hiipinyt kuitenkin takaisin.

 

Kuuntele Päivi Niemen haastattelu, toimittajana Marjaana Keränen:

 

Toivon teemaviikko Radio Deissä 5.-11. marraskuuta yhteistyössä Kristityt Yhdessä ry:n kanssa. Herätys!-aamulähetys joka arkiaamu kello 7.15-10.00.