#herätys! -aamulähetyksessä koettiin vahvoja tunteita ”Taivaan ja helvetin väliltä” eli siitä, että miten joku päätyy salaamaan muilta kipeitä asioita. Aamuvieraana oli uutuuskirjaansa esitellyt, entinen kirkkokunnan perustaja ja pastori Patrick Tiainen.
”Taivaan ja helvetin väliltä on seitsemän seksuaalivähemmistön edustajan kuvaus elämästä uskon ja homoseksuaalisuuden kanssa. Monen kohdalla se sisältää suunnattoman määrän kärsimystä, mutta toisaalta myös itsensä löytämistä yhä uudelleen ja uudelleen. Vastakkainasettelun sijaan näiden tarinoiden kohdalla asetutaan ihmisen rinnalle, eikä valita puolta – nyt valitaan elämä.”
Kirjassa on paitsi Patrik Tiaisen tarina, myös muiden kohtalotovereiden tai heidän vanhempiensa tarinaa. Millainen tuska se on kun joutuu luopumaan kaapista ulostulon takia kaikesta – työstä, ystävistä ja jopa melkein kutsumuksestaankin? Millaisen viestin 28-vuotias entinen pastori haluaa kertoa salaisuuksiensa kanssa kipuileville? Kuuntele aamulähetyksen tallenne [Radio Dei 7.12.2021]: