Radio Dein ja Kotimaa-lehden Piispan kyselytunti suorittaa journalistisen piispan tarkastuksen kerran kuukaudessa. Tällä kertaa vastausvuorossa on arkkipiispa Tapio Luoma. 

Journalisteina ovat Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson, Yleisradion toimittaja Pekka Niiranen ja Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä. Kysymyksiä esittää myös Radio Dein toimittaja Ariel Neulaniemi, joka toimii kyselytunnin moderoijana.

Kyselytunnin aluksi esille nousi kirkon rooli yhteiskunnallisen murroksen keskellä koronapandemian aikana. Miten hyvin kirkon sanomaa on osattu tuoda ajan mukaisesti niille, ketkä eivät halutessaankaan pääse kirkkoon? Entä mikä on ollut arkkipiispalle itselleen haastavaa koronan aikana? Tämän jälkeen teemana olivat kirkon avioliittokäsitys ja sen heijastuminen Oulun seurakuntien perheneuvonnassa, pastori Kai Sadinmaan irtisanominen ja toisaalta Raamatun arvovalta. Miksi Raamattua saa kyseenalaistaa, mutta piispaa ei? Entä miten arkkipiispa näkee sananvapauden ja uskonnonvapauden merkityksen Päivi Räsäsen tai Kari Kuulan kirjoitusten valossa? Miksi arkkipiispa tuki maataloustuottajia eikä maailmanlaajuista tehotuotantoa aiheesta kritisoinutta Kuulaa? Ja koska moni kirkollinen asia näissä teemoissa päätyy valtakunnallisen median uutisoitavaksi, minkälaisena arkkipiispa näkee kirkon ja median suhteet tällä hetkellä?

Kuuntele Piispan kyselytunnin tallenne [Radio Dei 10.3.2021]: