Tähtitieteilijä Esko Valtaoja haastaa piispan syksyn Veritas Forumissa. Avaruustähtitieteilijä Esko Valtaoja ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen väittelevät marraskuussa Joensuussa tieteen mahdollisuuksista selittää maailmaa.

Avaruustähtitieteen professori emeritus Esko Valtaoja (kuva) ja Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kohtaavat toisensa syksyllä Joensuussa väitelläkseen uskon ja tieteen mahdollisuuksista ja rajoista. Joensuun yliopistossa 21. päivä marraskuuta järjestettävä avoin tilaisuus on kirkon ja tähtitieteen ”uusintaottelu” vuoden taka.

Valtaoja vieraili viime vuoden syksyllä Veritas Forumissa professori Miikka Ruokasen kanssa. Tämän tilaisuuden Youtube-tallennetta on katsottu yli 67 000 kertaa. Professorit debatoivat Helsingin yliopistossa sekä Radio Dein suorassa Viikon debatti –lähetyksessä siitä, miksi ihmiset yhä uskovat Jumalaan.

Joensuun väittelyyn on luvassa sähköä ja vipinää, koska perinteisen akateemisen yleisön lisäksi lehtereillä nähtäneen myös seurakuntaväkeä ja teologian harrastajia sekä ammattilaisia, sillä Veritas Forum järjestää tilaisuuden yhteistyössä Karjalan teologisen seuran ja Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kanssa.

Keskustelu tilaisuuden moderaattoriksi on lupautunut Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian professori Kati Tervo-Niemelä.

Veritas-foorumit ovat ylipistoilla järjestettäviä akateemisia tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia aiheita ihmiskuvien ja maailmankatsomusten näkökulmista. Syksyn keskustelutilaisuuksista voi lukea Veritas Forumin verkkosivuilta.

Kuuntele suorana Radio Deissä 29.11.2017 lähetetty Esko Valtaojan ja Miikka Ruokasen ”Miksi ihmiset yhä uskovat Jumalaan?” -debatti:

Kuva: Wikimedia Commons