”Evankeliumi – ilosanomamme on”

Kirkolliskokouksessa on käsitelty tällä viikolla lauluntekijä Pekka Simojoen edustaja-aloitetta evankelioimistoiminnan vahvistamiseksi kirkossa. Miksi kirkossa pitäisi vahvistaa evankelioimistoimintaa ja millä tavalla? Aihe oli esillä keskiviikkoaamuna kirkolliskokouksessa (alkaen kohdasta 20:00).

Sielun pelastuksesta rotusyrjintään ja koko kosmokseen

Samaan aikaan Radio Dein Viikon Debatissa samasta aiheesta keskustelivat Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija, dosentti Jyri Komulainen sekä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Agricola-liikkeen toiminnanjohtaja, pappi Henrik Wickström. Teemat etenivät evankeliumi-sanan ymmärtämisestä sen konkretisoimiseen tämän päivän Suomessa. Evankeliumi koskettaa globaalia maailmaa ja mausteita ikiaikaiseen sanomaan ovat tuoneet sekä eri sukupolvet että kulttuurit. Keskustelijat muistuttivat, että Jeesus kutsuu seuraamaan kaikkina aikoina kaikenlaisia ihmisiä. Teemaa kommentoi myös professori Veli-Matti Kärkkäinen, joka opettaa maailman suurimmassa teologisessa seminaarissa Fullerissa Kaliforniassa.


Miten evankeliumi pitäisi siis ymmärtää tämän päivän kirkossa ja Suomessa? Entä miten sanomaa pitäisi viestiä eteenpäin? Toimittajana Ariel Neulaniemi. Kuuntele [Radio Dei 10.11.2021]