Radiokanavat kuluttivat Kuustosen hitit puhki? Freesimpi Kuustonen palaa lavoille

Mikko Kuustonen on julkaissut kauan odotetun uuden levynsä 3.3. Takavuosien hulinasta on hälventynyt ja laskeutunutta pölyä on helpompi analysoida.

Pro Fiden ja Q. Stone -yhtyeiden jälkeen Kuustonen breikkasi soolourallaan ja julkaisi soololevyjään liki vuoden välein. Osaan olisi pitänyt käyttää enemmän aikaa, sillä esimerkiksi osan laulujen tekstit ovat jääneet lauluntekijälle itselleenkin epäselviksi.

Kuustonen julkaisi viimeisimmän soololeynsä Hietaniemi vuonna 2007. Vielä seuraavana vuonna hän julkaisi Jukka Perkon kanssa Profeetta-levyn. Tämän jälkeen muusikosta tuli tv-tähti. Miltä tuntui palata noin kymmenen vuoden tauon jälkeen soololevyn ja -keikkojen pariin?

 

Agricolankatu 11 on tarinoita elävästä elämästä

Peräti kuudesti kultaa ja kahdesti platinaa myynyt Kuustonen palaa uudella levyllä erilaisena lauluntekijänä. Kahdesti Emma-palkittu lauluntekijä on palkittu Vuoden esiintyjänä, mikä on näkynyt myös Ylen Mansikkapaikka-ohjelman jälkeen Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmassa vakivieraana olemisella.

Paluu tapahtui musiikin pariin, kun hän oli yksi Vain elämää -ohjelman tähtiartisteista. Hectorin päivänä esitetty Woyzeckin tulkinta sai monet ihmettelemään, miksi moista Kuustosta ei ole kauheasti vielä nähty. Millä tavalla Savon kasvatti antaa palkeiden mennä auki uudella levyllään? Ja mistä tuo uuden levyn nimi juontuu?

 

Laulaako Mikko Kuustonen vielä Jeesuksesta? Entä rukoileeko siviilissä?

Mikko Kuustonen on joutunut etsimään elämän mielekkyyttä. Hänelle alkoholista ehti tulla vangitseva lääke alakuloon, vaikka todellisuudessa se ehti pahentaa sitä. Korkin kiinni laittaminen ja alakulon syyn selvittäminen alkoi palauttaa oikeille raiteille. Uudella levyllä kahvia terästetään kohtuudella, mutta samassa laulussa ”Jeesus on Herra”.