Mitä asumisen palveluja tarvitaan, kun ikää alkaa kertymään? Miten asunnon voi kätevästi hankkia ulkomailla työskentelyä tai opiskelua varten? Mitä seikkoja asuntoa myydessä, ostaessa, vaihdettaessa tai vuokrattaessa on hyvä ottaa huomioon? Mistä tunnistaa hyvän ja huonon taloyhtiön? Miltä asuntojen hintakehitys näyttää tulevaisuudessa? Kannattaako opiskelijalle hankkia oma opiskelijaboksi vuokralle vai onko asunto-osakkeen hankkiminen järkevä sijoituskohde, jos siihen käyttää lainarahaa? Miten asunto-osake on järkevintä siirtää sukupolvelta toiselle? Voiko asuntoa lahjoittaa?

Asiantuntijoina Asumisen teemaillan studiossa vinkkejä jakavat lakimies Tuomas Koskinen Waly & Koskinen -lakiasiaintoimistosta, Järvenpään kristillisen asuinaluehankkeen puuhanainen Marja-Leena Pellikka Laiho Ry:stä ja toimitusjohtaja Erkki Murto-Koivisto kiinteistövälitysyhtiö AsuntoSatamasta. Toimittajana Elina Tuohisto-Kokko.

Mikä neuvoksi, jos on myymässä asuntoa ”ongelma-alueelta”, jossa kauppa ei käy? Miten asunto-osakkeen myynti ja ostaminen eroaa omakotikiinteistön kaupasta?

Mitä tulisi huomioida, jos asunto sijaitsee vuokratontilla? Mitkä asumisen palveluita ikäihmisille on tarjolla?

Miten ennakoida mahdolliset ongelmat asunto-osaketta ostettaessa tai vuokrattaessa? Milloin kohteessa kannattaa tehdä kuntokartoitus? Miten opiskelija voi saada vuokra-asunnon vapailta markkinoilta?