Radio Dei lähettää suorana lähetyksenä Asumisen teemaillan keskiviikkona 9.5. klo 19.03 – 20.20. Asiantuntijat vastaavat studiossa kuuntelijoiden kysymyksiin ja antavat lähetyksessä vinkkejä asumisasioiden järjestelyyn sekä asunnon hankkimiseen, myymiseen tai ostamiseen liittyviin pulmakohtiin.

Mitä asumisen palveluja tarvitaan, kun ikää alkaa kertymään? Miten asunnon voi kätevästi hankkia ulkomailla työskentelyä tai opiskelua varten? Mitä seikkoja asuntoa myydessä, ostaessa, vaihdettaessa tai vuokrattaessa on hyvä ottaa huomioon? Mistä tunnistaa hyvän ja huonon taloyhtiön? Miltä asuntojen hintakehitys näyttää tulevaisuudessa? Kannattaako opiskelijalle hankkia oma opiskelijaboksi vuokralle vai onko asunto-osakkeen hankkiminen järkevä sijoituskohde, jos siihen käyttää lainarahaa? Miten asunto-osake on järkevintä siirtää sukupolvelta toiselle? Voiko asuntoa lahjoittaa?

Asiantuntijoina Asumisen teemaillan studiossa kuullaan kiinteistöihin erikoistunutta lakimies Tuomas Koskista Waly & Koskinen -lakiasiaintoimistosta, Järvenpään kristillisen asuinaluehankkeen puuhanainen Marja-Leena Pellikka Laiho Ry:stä ja toimitusjohtaja Erkki Murto-Koivistoa kiinteistövälitysyhtiö AsuntoSatamasta.

Teemaillan toimittaa Elina Tuohisto-Kokko, illan tiimissä studiossa avustavat ja kuuntelijoiden viestejä seulovat Jaakko Kiukkonen ja Anu Lehtipuu.

Kuuntelijoilla on mahdollisuus lähettää kysymyksiä lähetyksiin lähettämällä viesti Radio Dein WhatsApp-numeroon 044 44 77 447 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimitus@radiodei.fi.