Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki Radio Dein ja Kotimaa-lehden journalistiseen piispantarkastukseen keskiviikkoaamuna.

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana aiemmin toiminut Salomäki aloitti evankelis-luterilaisen kirkon piispanvirassa 1. helmikuuta 2022. Hän arvioi tehtäväänsä piispana tuoreeltaan marraskuussa toisen kierroksen tulosten selvittyä Radio Deille.

– Toivon voivani tuovan Jumalan sanan viestiä tämän päivän keskelle. Aika muuttuu eikä ole enää itsestään selvää, että kaikki tunnustavat Suomessa kristillisiä arvoja ja uskoa. Kristilliset arvot on yhteiskunnassa haastettu ihan eri tavoin kuin aiemmin, Salomäki punnitsi.

Kysymyksiä piispalle esittävät Keskisuomalaisen toimittaja Katri Nieminen, Kotimaa-lehden toimittaja Jussi Rytkönen, Kirkko & Kaupungin päätoiomittaja Jaakko Heinimäki sekä Radio Deistä Ariel Neulaniemi, joka toimii myös kyselytunnin vetäjänä.

Piispan kyselytunti suorana lähetyksenä keskiviikkona 6.4. kello 9.05 alkaen. Uusinta klo 13.05 sekä lauantaina klo 13.35. Ohjelmaa voi kuunnella suorana tai jälkikäteen myös DeiPlus-sovelluksen tai -sivuston kautta.

Kuva: Kirkon kuvapankki

Lataa Dei Plus Android-puhelimeen tai -tabletiin täältä

Lataa Dei Plus iOS-puhelimeen tai -padiin täältä

Palvelua voi käyttää myös kaikilla yleisimmillä internet-selaimilla osoitteessa www.deiplus.fi.