Tanssija, näyttelijä, laulaja..

Tämä kevät on ollut näyttelijä Laura Malmivaaralle hämmentävä ja antoisa. Tanssii tähtien kilpailu ei ollut hänelle mitään hömppäviihdettä. Raatihuone-ohjelmassa Malmivaara kertoo, että TTK-kilpailu auttoi häntä avautumaan henkiselläkin tasolla merkittävästi. Ennakkosuosikin kilpailu tosin katkesi ennenaikaisesti, kun vain muutamaa tuntia ennen suoraa lähetystä Lauran käsi murtui sen osuessa hänen tanssiparinsa Mikko Ahdin käden kanssa.

 

Nyt suunnitelmissa uusi levy ja elokuva esi-isästä

Malmivaara raotti samalla tyhjän kalenterinsa keskeltä ilmassa leijuneita suunnitelmia. Vuonna 2005 julkaistu debyyttilevy Myytävänä elämä saa jatkoa ja julkaisua hän lupailee jo ensi vuodelle. Laulujen kirjoittamisen ohessa Malmivaara paljastaa Raatihuoneessa kirjoittavansa myös isoisänsä isoisästä Wilhelmi Malmivaarasta elokuvan synopsista (=tiivistelmä tai yleiskuvaus, joka pyrkii kuvailemaan elokuvan sisältöä).

 

 

Pappissuvun kiintotähti

Laura Malmivaaraa kiinnostaa esi-isänsä mielenkiintoinen elämä. Wilhelmi Malmivaara palveli ennen kansanedustajaksi ryhtymistään muun muassa Lapuan kirkkoherrana vuodesta 1900 alkaen. Heti seuraavana vuonna lavantautiepidemia vei lyhyessä ajassa hänen perheestään kolme jäsentä: äidin ja kaksi tytärtä. Eräänä päivänä, kun Malmivaara istui surun murtamana pappilassaan, pää käsien varaan painuneena, sisään astui hiljaa vanha ystävä, seurakunnan hurskas suntio. Tämä laski kätensä pappinsa olkapäälle ja sanoi: ”Herra kysyi kolmannen kerran: Simon, Joonaan poika, rakastatko minua?” Tästä kertoessaan Malmivaara sanoo: ”En minä kykene selittämään, mitä ne sanat vaikuttivat minuun. Mutta päivä valkeni uudestaan, kun ystävä huomautti minulle, että nyt ollaan Herran käsissä. Ilman sitä sanaa olisin sortunut.”

Noista tunnoista kertoo Malmivaaran sanoittama Oi Herra, jos mä matkamies maan, joka syntyi yksinäisen miehen virtenä. Tekijän kokemus oli kuitenkin: vaikka ”muut kaikki hylkää”, Jeesus ei jätä. Jeesus auttaa elämämme matkalla ja vie perille. Oi Herra, jos mä matkamies maan on virsi kristityn toivosta ja sen perustasta, joka kestää, ”vaikkei ois toivoa ollenkaan”. Virsi myös kertoo, mitä Herran siunaus elämässä merkitsee. (Lähde: EVL.fi / Tauno Väinölä)

Laura näytteli pääosaa ”tämän ajan Wilhelmin virren”  musiikkivideossa

Tämän ajan Oi Herra, jos mä matkamies maan -virtenä voitaneen pitää Virsikirjan lisälehdille päätynyttä Kahden maan kansalainen -laulua, jonka on sanoittanut Kaija Pispa ja säveltänyt Jaakko Löytty. Herättäjä-yhdistys tilasi laulusta uuden version ja musiikkivideon kesällä 2016 pidettyjen Vantaan Herättäjäjuhlien yhteyteen. Solistina on kriitikoiden ylistämiä arvosteluja levyistään saanut Viitasen Piia. Uuden lauluversion sovittajana oli Antti Vuori, joka teki samalla musiikkivideoon käsikirjoituksen ja ohjauksen. Siinä pääosaa esittää Laura Malmivaara.

 

Teologiaa opiskelleesta tulikin valepappi

Laura Malmivaara on osa pappissukua ja hänkin päätyi lukemaan teologiaa pitkälti hyvän uskonnonopettajan innostamana. Papinura ei kuitenkaan kiinnostanut, joskin hän päätyi näyttelemään Kotikatu-sarjassa pappia kymmenen vuoden ajan. Uskon pohtiminen ihmisyyden ääressä on kiinnostanut Malmivaaraa kaiken aikaa.

 

Ariel Neulaniemen isännöimässä Raatihuone-ohjelmassa Laura Malmivaaran kanssa uutta musiikkia arvioi Egotrippi-yhtyeen laulaja-laulunkirjoittaja Mikki Kauste. Kuuntele ohjelma lauantaina 29.4. klo 11-12. Uusinta maanantaina 1.5. klo 9-10.