Jippu paljastaa tulevassa Ihmisen ääni -radio-ohjelmassaan, että häneltä löydettiin kesällä pahanlaatuinen imusolmuke, jota valmistauduttiin torjumaan lymfoomahoidoin.

Musiikkievankelistana Turun Mikaelin seurakunnassa työskentelevä laulaja avautuu syksyn avausjaksossa kokemuksistaan vieraalleen, laulajakollega Kristiina Braskille, jolla todettiin lymfoomaepäily viitisen vuotta sitten.

— Tänä kesänä ennen juhannusta minulta löytyi patti kaulasta. Ajattelin, että tämä ei voi olla todellista, kertoo Jippu keskiviikkona Radio Deissä lähetettävässä Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa.

Kaulalta löytynyt turvonnut imusolmuke arvioitiin ohutneulanäytteiden jälkeen pahalaatuiseksi kasvaimeksi, josta alettiin ottaa kiireellisellä leikkauksella lisäkokeita.

— Yhtäkkiä maailma pysähtyi ja makasin huutoitkussa lattialla, Jippu kuvailee tuntojaan ohjelmassa.

Laulaja halusi vaieta sairastumisestaan julkisuudessa mutta tuli toisiin ajatuksiin tavattuaan kesän aikana Kristiina Braskin, joka oli Jipun artistikollegana Warner Music Finlandissa Idols-menestyksensä jälkeen.

Kristiina Brask on kertonut avoimesti julkisuudessa, kuinka vakava sairastuminen ja lymfoomaepäily sai laulajan keskeyttämään kolmannen albuminsa äänittämisen ja vaihtamaan pop-artistin uran gospelin tekemiseen.

— Kun tapasin Kristiinan, huomasin, että hänen tarinansa oli täysin sama, ja siihenkin liittyi kokemus Jumalasta. Minun ja Kristiinan arpikin on kaulassa samalla puolella, Jippu hämmästelee.

Lääkäreiden hämmästykseksi ohutneulanäytteen perusteella pahanlaatuiseksi määritellystä kasvaimesta ei näkynyt leikatussa koepalassa merkkiäkään.

— Lääkäri sanoi, ettei minulla olekaan sitä pahanlaatuista kasvainta, jota lähdimme hoitamaan, Jippu kertoo.

Radio Dein keskiviikkoisessa Ihmisen ääni -ohjelmassa laulajat jakavat kokemuksiaan muun muassa kuolemanpelosta.

— Kuukauden ajan ennen leikkausta kävin läpi kuolemanpelon ajatuksia, Jippu sanoo.

— Vanhempien hätä oli se, mitä stressasin eniten. Stressasin läheisiäni enemmän kuin itseäni.

Laulajan- ja radiotöiden ohella Jippu työskentelee Turun Mikaelin seurakunnassa musiikkievankelistana.

— Olen rukoillut Jumalalta, että anna minulle taivaskokemus, koska minulla on nykyään tämä evankelistan työkin.

Juhannusaattona leikkausta odottaessaan Jippu kokee saaneensa rukouksiinsa vastauksen.

— Sain rukouksessa kuvan kaariportista, joka oli tehty miljoonista perhosista. Pystyin menemään portista sisään, ikään kuin perhosten siivistä läpi, toiseen ulottuvuuteen. Jopa kivillä oli siellä anteeksiantamisen henki. Se ei ollut käsinkosketeltavaa, mutta kuitenkin äärimmäisen todellista.

— Haluan vain kertoa, että se taivas, minne olemme matkalla, on todellinen, sanoittaa Jippu motiivejaan kertoa sairaudestaan julkisuudessa.

Jippu ja Kristiina Brask keskustelevat uravalinnoistaan ja sairastumisistaan Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa Radio Deissä keskiviikkona 5.9. klo 16. Uusinta tiistaina 11.9. klo 22.

Kuva: Jani Laukkanen