Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen tekee debyytin Piispan kyselytunnin journalistisessa piispantarkastuksessa keskiviikkoaamuna.

Imatran seurakunnan kirkkoherrana aiemmin toiminut Parkkinen, 52, aloitti evankelis-luterilaisen kirkon piispanvirassa viime syyskuussa.

Hän arvioi tehtäväänsä tuoreeltaan piispanvaalin toisen kierroksen tulosten selvittyä Radio Deille.

– Haluan olla oman hiippakuntani käytössä ja tätä työtä tehdä. Meillä on 36 seurakuntaa, hyvin erilaisia seurakuntia, isoja kaupunkeja ja pienempiä maalaisseurakuntia. Jokaisessa haluan tulla käymään, tutustua ja rohkaista seurakunnan työssä. Mutta kyllä piispa toki on myös koko valtakunnan omaisuutta, Mari Parkkinen totesi tulevasta roolistaan tuolloin.

Teologian tohtoriksi itsensä opiskellut Parkkinen aloitti opinnot uskontotieteiden parissa melko myöhään, 35-vuotiaana.

Ennen teologian opintoja Parkkinen (silloinen Rautiainen) työskenteli radiotoimittajana muun muassa Kiss FM:ssä, Ylen Etelä-Savon radiossa sekä Radio Deissä.

Pappisvihkimyksensä jälkeen Mari Parkkinen siirtyi työskentelemään lähetystyön pariin Jersusalemissa.

Hänen Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2021 tarkastettu väitöskirjansa tarkastettu väitöskirjansa käsitteli palestiinalaiskristittyjen muuttuvaa uskonnollista kenttää.

Keskiviikkoaamun suorassa lähetyksessä kysymyksiä piispa Mari Parkkiselle esittävät Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve, Kirkonseutu-lehden päätoimittaja Markus Luukkonen, Kotimaa-lehden toimittaja Tuija Pyhäranta ja Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen, joka toimii myös kyselytunnin vetäjänä.

Piispan kyselytunti suorana lähetyksenä Radio Deissä keskiviikkona 14.2. kello 9.05. Viikonloppu-uusinta lauantaina 17.2. kello 11.04. Ohjelmaa voi kuunnella suorana tai jälkikäteen myös Dei Plus -sovelluksen tai -sivuston kautta, jossa kyselytunti julkaistaan myös videoversiona.